Új hozzászólás Aktív témák

  • Csupingo

    veterán

    válasz QwErTy42 #129904 üzenetére

    Nem értek ehhez a területhez, de az rémlik, hogy inkább akkor szoktak quadro-t választani, ha komoly munkára szánják. Pl. fontos a szebb megjelenítés (10 bites kimenet), vagy napokat, heteket kell folyamatosan renderelni.
    Viszont most azt találtam, hogy az rtx kártyák is képesek a 10 bites megjelenítésre, ha studio drivert használnak: "NVIDIA’s latest Studio driver will add support for 10-bit color in Adobe Photoshop CC, Premiere CC and other OpenGL-powered apps. The updates apply to all GeForce RTX GPUs."

    Ha nincsenek ilyen komoly elvárások, akkor elég lehet egy sima geforce, mert nyers erőben többet kapsz, olcsóbban.
    Érdemes a használt programoknak utánanézni, hogy használnak e valami hardveres gyorsítást. (opencl, amd vagy cuda, nvidia) Pl. ha cuda-t használ és fontos a nyers erő, akkor megérheti kicsit régebbi, de még boltból kapható kártyát választani, mert azokban álltalában több a cuda mag.
    50-60 környékén csak az rx 570, gtx 1650 super van.

    Talán azért se válaszoltak, mert nem tudtak. Gondolom nem igazán használnak ilyen programokat a topiklakók. Inkább játékok oldaláról szoktuk közelíteni a kérdést. Ez már speciálisabb terület, ilyenkor érdemesebb az adott program topikjában is érdeklődni.

    [ Szerkesztve ]

    Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Új hozzászólás Aktív témák