Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Drága anyósomnak kellene TV-t vennem! Nem kiröhögni!Ami fontos neki:
DVB-C tuner, CI slot, mert invitel digitális csomagja van. Legalább 42".
Gyári garis legyen, mert nagyon messze lakik, nem tudom illetve körülményes intézni a javítási dolgokat.
3D, 4K, Smart nem lényeg, nem is kell.
Szép legyen! :-)) Ez csak vicc volt.Zárójelben jó lenne ha tudná a vinyós felvételeket kezelni lejátszani, de ez sem feltétel. Ha megyünk hozzá saját vinyóról sorozatokat, filmeket tudjunk nézni. (mi sem a TV nézésre használjuk a TV-t, hanem mozizásra :-))) Van neki erre 110-130 sékelje.... úgy kb.
Tisztelettel legalább 2 típust említsetek, mert üzletben kell megvennem Debrecen környékén. Vagy -ben. :-))
Köszönettel: Zoli
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy "második" (vagy első??) TV-t. A MM-ben most akciós a SHARP LC40CFE6242E Smart, Active Motion 400 Hz, DVB-T, T2, C, S, S2 100 rugó.
Legyetek szívesek véleményt mondani a TV-ről?
Én úgy tudom a Sharp tv-k jók, csak drágák. De ez az ár jónak tűnik, így első ránézésre.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz #94529552 #5778 üzenetére
Köszi szépen! Már közben én is több helyen utána olvastam, hogy a Sharpnak már csak a neve a régi.
Előző hsz.-ben írtál a Samsung UE40J5100 és az LG 42LF561V -ről. Az LG 42" és több tuner is van benne (sosem lehet tudni jövőre milyen szolgáltatónál leszek). Bár az LG egy 10-essel drágább, de azt hiszem ezt preferálom.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz Dareiosss #5800 üzenetére
Óóó ezt nem is tudtam! Nekem egy 8 éves sony-m van, azon még képeket sem tudok megnézni!
Ezek szerint változott a stratégia!
Egyébként annakidején ezért kellett HTPC-t építenem. Azon van a KODI. Szerintem a világ legjobb lejátszója. A 8 év alatt még nem találkoztam olyan filmmel, sorozattal, amit nem tudott volna lejátszani. Még az iso fájlt sem kell kibontani... Király.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz #94529552 #5802 üzenetére
Szia! Lehet nem itt kéne megkérdeznem, de Te mint TV guru, hátha ezt is tudod.
Szóval, azokon a TV-ken amelyekhez lehet HDD-t csatlakoztatni, vele leformázni és felvételre ill. time shiftingre használni a HDD-t. Ezeknél a TV-knél mindegy, hogy mi a bemeneti jelforrás?
Konkrét: Mindegy, hogy antenna bementen monjuk kábelen DVB-C jön az "adás", vagy egy Settopboxon (HDMI)- n keresztül? Bármelyiket fel tudja venni?
Előre is köszönömGigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz Dareiosss #5806 üzenetére
Akkor még egy újabb hülye kérdés:
Az STB-n (Tréhóm) korlátozva van az egyszerre lehetséges felvételek száma, illetve a TV nézés is.
Konkrét: Egyszerre csak 1 HD és 1 SD adás nézhető/felvehető, vagy 2 SD adás nézhető/felvehető.
A HDD-vel ez hogy néz ki?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Sony tv-t nem nagyon ajánl senki. Van velük valami baj? Vagy ár-érték arány nem jó?
Gondolok itt pl.: KDL48WD650 170 sékelért rossz?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Kicsit még is feljebb tettem a lécet:
Sony KDL48WD650
LG49LF632V
Samsung UE48J6200
A három közül választanék csak nem tudok.
A lényeg, hogy nem kell sem 3D, sem smart. A kép minőség legyen jó (ez alatt azt értem, hogy ne omoljon össze egy vizilabda meccs). Legyen DVB-T, DVB-C.
Már az sem érdekel, hogy le tud-e játszani bármit a HDD-ről (úgy is lesz egy Raspberry PI).Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Szia!
Több helyről infót szerezve, de főleg innen, tegnap megvettem és be is üzemeltem a SAMSUNG UE48J6200AWXXH LCD TV-t.
Nem bántam meg! Hajnal félkettőig basztattam! :-)) A tükröződést is megnéztem még délután, amikor besütött oldalt a nap az ablakon. Szerintem marhaság. Bár lehet, ha az ablak szemben lenne a TV-vel lenne tükröződés, de akkor melyik TV nem tükröződne????Érdekesség képpen mondom, hogy wifin néztem 1080p-s Youtube videót és akadás mentesen simán játszotta. Szerintem egy TV-hez képest a hangja is jó.
A kép az érdekes: Mellé tettem a Sony KDL40V5500 mellé és nem győzött meg. De ez szerintem szokás illetve szubjektív kérdés. Nem is az, hogy nem éles, vagy nem szép ezzel nincs gond. A kép tökéletes, de nekem a Sony képe valahogy élethűbb, igen ez a megfelelő szó. A Samu képe olyan mű.... de szerintem 48"-on majd "nagy nehezen megszokom"
Le lehet tölteni progikat...érdekes.
Egyszóval nagyon tetszik, pedig már 6 éve LCD-m van, tehát nem CRT.
Köszönöm nektek a tanácsokat és az értékeléseket, egyik legjobb fórum, már másodszor segítettetek!
Üdv: ZoliGigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Windows 11
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.