Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
gondolkodom ssd vasarlason. 60gb~64gb kornyeken melyik a jo vetel most? en agility3-at neztem
varhato hogy ezek vagy hasonlo karegorias ssd-k ara tovabb csokken kozeljovoben? (iden)
tavoli jovore tudjatok mi varhato? marad meg ez a csokkeno arszint vagy lassan stagnalni kezd, mert ugy latom az ujjitasok most ugy kiapadtak. egy darabig nem varhato uj tipusok amik letolnak az arakat vagy igen?azert kerdezek ilyeneket mert annyira nem szukseges nekem ssd, inkabb csak kenyelmi szerepe lenne. inteles z68lapomban lenne gyorsitotar a hdd melett ezert is erzem bosegesen elegnek ezt a meretet. (talan Smart Response Technology a neve)
elettartama tudjatok hogy alakul ezeknek? mennyi irast birnak ki?
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1480 üzenetére
koszonom a valaszokat.
es 60gb~64gb kornyeken miket erdemes meg venni amik jo arban vannak?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Hátom 120GB / 128GB körüli SSD-t néztem ki és tanácsot kérnék hogy melyik legyen inkább. Árban nagyjából egyformák.
Crucial 120GB M500 CT120M500SSD1 SSD - 18500Ft
Adata 128GB ASP600S3 128GM C - 17600Ft
Sandisk 128GB SATAIII SDSSDP 128G SSD - 18300FtKöszi a segítséget!
Azt tudom hogy Kingston 120GB SV300S37A/120G (SSD NOW 300) felejtős mert az eredeti verzióhoz képest lebutították. Pedig ár alapján ez lenne a legolcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Ice&Lime #18977 üzenetére
Rendszer meghajtó lesz és időnként játékok lesznek rá telepítve. Nem lesz túl sok írás rajta. Lesz mellette HDD is.
Mert a Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW már nem NAND ugye? De amúgy ha nincs jelentős különbség akkor inkább a tartósságra mennék rá. Haveromnak nem hiszem hogy sokat fog számítani hogy 1-2 másodpercel hamarabb töltődik be valami
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
16eFt
2. Mekkora SSD-re van szükség?
480-512
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?Egy olcsó, de tartós és kis fogyasztású SSD-t keresnék. Egy routerre kötném 24/7 menne, FTP szervernek, pár IP kamera rögzítene rá, kb 1~2MB/s sebességgel összesen.
szóval engem nem érint a cache telítődés, USB úgyis lekorlátoz 30MB/s sebességre, szóval írás/olvasás tempó sem lényeg
Ami érdekel hogy kis fogyasztású (24/7 miatt) és tartós legyen (TLC tökéletes szerintem mert nincs sok adat).
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
lehet használt is, de postázás miatt nem tudom megéri e.Itt olvasgatva ezeket nézegetem, de másra is nyitott vagyok:
Silicon Power A55 2.5 512GB SATA3 (SP512GBSS3A55S25) 13300Ft, ennél tetszik hogy 512 és nem "csak" 480
Silicon Power Slim S55 2.5 480GB SATA3 (SP480GBSS3S55S25) 14000Ft
PNY CS900 480GB SATA3 SSD7CS900-480-PB 14500Ft
WD-nél elbizonytalanít hogy változik a típusszám. Nem tudom mi változhatott és hogy a "G3G0A" is ajánlott e ¯\_(ツ)_/¯
Western Digital WD Green 2.5 480GB SATA3 (WDS480G2G0A) 17300Ft
Western Digital GREEN 2.5 480GB SATA3 (WDS480G3G0A) 16000Ft
(árak azok az árak amennyibe nekem kerülne helyi bootlban vagy webshopból szállítással)[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/atmero-m-2/?st=2242
https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/atmero-m-2/?st=2260
de ezek úgy látom nem igazán gyorsabbak mint egy 2.5"-os SATA. ebben a kategóriában viszont nagyobb a választék.
Mindenképp az M.2 foglalatba szertnéd?
Mekkora kapacitás érdekel? Első HSZ-ből néhány kérdésre lehet érdemes lenen még válaszolnod
#73742 modern és Bogyó bá' #73739
én használtam már olyan átalakítókártyát és jó volt. nálam pont fordított volt a helyzet, az alaplapi M.2 csak 1x volt viszont ezzel 4x-en tudtam csatlakoztatni az alaplapra, mert a PCI-e foglalatom 4x volt.1x is fog működni, de kb 900MB/s lesz a maximális sebesség mert papíron 1 PCI-e sáv 1000MB/s sebességet tud, de gyakorlatban úgy tippelem inkább 900MB/s ami várható (google lehet megmondja pontosabban )
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #73740 üzenetére
Még egy Lexar NS100 lett szimpatikus. Nem sok helyen kapható, de talán jó lehet a vezérlője Marvell 88NV1120 (úgy rémlik a Marvell Technology nem szokott szar dolgokat gyártani, de javítsatok ki ha tévedek lehet keverem ) meg a NAND ezen is Micron gyártmány.
Ez 15600Ft lenne.De lehet maradok az SP A55-nél, ha szerintetek ennek a vezérlője is megbízható, csak ahogy olvasgatom ez kicsit lutri hogy melyik méretből éppen melyik verziót kaphatom majd és az SM2258XT vagy Phison S11 vezérlővel lesz szerelve. De ha mindkettő megbízható, akkor nem agyalok tovább, mert az SP-t meg tudom venni helyben is
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #73747 üzenetére
amúgy "ördögtől való" ez a Phison S11? olvasgattam hogy vannak hátrányai, de azért nem minden nap ír az ember egy nekifutásra óriás mennyiséget, meg DRAM hiányát sem sok átlagfelhasználó érzi meg ha jól gondolom. Viszont megbízhatóságra talán gyengébb? vagy csak többet adnak el belőle, mert sok gyártó használja, aztán jobban előjön ha van hibás darab?
gondolom ez a legolcsóbb azért van sok olcsó SSD-ben ez.
-
easy...rider
őstag
válasz salgergo #73750 üzenetére
Én 240GB alá nem mennék. Kicsi az árkülönbség, aztán meg utólag szerintem megbánnád. Gondolom nem folyamatosan van rákötve a külső vinyó, azóval azért a belső háttértér sem árt ha van.
Ahogy olvasgatom ezek belépő szintnek jók és árban is egész jók, meg sok helyen kaphatók. Szerintem ezeket könnyen be tudod szerezni.
PNY CS900 240GB SSD7CS900-240-PB
Silicon Power Slim S55 2.5 240GB SATA3 SP240GBSS3S55S25
Silicon Power A55 2.5 256GB SATA3 SP256GBSS3A55S25Ha ragaszkodsz 120~128GB mérethez, ezeknek a kisebbik verziói szerintem jók lesznek.
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #73749 üzenetére
Találtam egy tesztet a Lexar NS100-ról. Átcímkézett kontroller van benne, arra tippeltek hogy talán Silicon Motion SM2258XT. De gondolom egyedi firmware miatt lehet az hogy nem tudta kiolvasni szoftveresen. (csak tippelgetek, nem értek hozzá )
Még egy témában szeretnék kicsit segítséget kérni, bár kicsit már OFF téma Ez a belassulás jelenség akkor jelentkezik ha telítődik az SSD jól értem? (mert nem SLC és íráskor át kell rendeznie az adatokat ha már X%-ig tele van?) Vagy csak akkor ha nagyon hosszan van folyamatos írás?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest