Hirdetés
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #73613 üzenetére
Még nincs kézben, de sikerült egy russian videóból kihámozni a TeamGroup CX1 tartalmát.
Micron TLC és SM2259XT vezérlő.
Ha jelenleg is ez a tartalma, akkor belépőszinten jó vétel lehet, de hamarosan rendelek belőle.
A TeamGroup CX2 pedig a szokásos , ugyanaz mint a Silicon Power A55 , még az FW verzió is megegyező/hasonló, tehát egy Phison S11 alapokra épülő cucc.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #73616 üzenetére
Nem értek egyet, rengeteg Silicon Power ssd-t vettem, éppen azért mert idézem ( A használt egyetlen memóriachipet az Intel, a memóriavezérlőt pedig a Silicon Motion gyártja) Szerintem nem S11 vezérlő van a A55, se a S55-ben. SM2258XT vezérlőre épülnek.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #73620 üzenetére
Phison S10-es S55 , dram cache és minden földi jóval ellátva.
Stbstbstb... Az SM2258XT-s kivitel csak egy állapot a típus életében.
Az 1TB-os A55-ben pedig SM2259XT van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Czimby
addikt
válasz Graphics #73621 üzenetére
Mennyire fontos a vezérlő típusa egyébként?
Az, hogy van-e benne DRAM vagy nem nem lenne fontosabb tényező?
Az 1Tb-osra vonatkozó infód mennyire naprakész?
Már ha az egy jó vezérlőnek számít.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #73626 üzenetére
Mennyire biztos ez a program?, mikor még 32 mb Dram-ot is ír, pedig tudjuk, hogy nincs benne. Csak egy ssd-ben van 32 mb Dram, az pedig a Patriot Burst. Egyébbként ettől függetlenül s11 is lehet benne, mert amit a gyártók művelnek a csere-berékkel, az már követhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
MadKet
tag
válasz Graphics #73652 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ, az Apacer 17 körül az szimpi mindenképp, alszok még rá hogy kell-e az 1 terás annyival többért. Nem lényeg nekem feltétlen a gen4 egyébként, gondolom erre a jellegű felhasználásra nem lenne olyan nagy különbség gen3 és gen4 között. Crucialt sokallom annyiért
Ezek a HP-k mikorra várhatóak?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Graphics #73663 üzenetére
OK, akkor a Kingston kimarad. Az általad javasolt Apacer miben jobb a Samu 980-nál? (mert árban kb. ugyanaz....)
Nvme Samuból egy régebbi PM961 van, meg egy 970 itthon. Azok problémamentesek... A 4.0 Pci-E szabványt sajnos egyik sem ismeri, ahogy a 980 vagy a javasolt Apacer sem. Az alaplap az tudná.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
MadKet
tag
válasz Graphics #73675 üzenetére
Kicsit keresgéltem de egyedül Amazon UK meg DE-n találtam és ide nem is szállítanak. Alap áron a UK olcsóbbnak tűnne (40k) de arra még áfa meg szállítás jönne. DE -n (46k).
Szerintem ezt a vonalat elengedem
Azért jó lenne az 1 TB, de jó lenne 30hoz közelebb maradni is Ha jól néztem akkor gen4 inkább 40 fölött van. Vagy ha Apacer ujra lesz 17 körül, veszek belőle kettőt
-
sixpak
nagyúr
válasz Graphics #73724 üzenetére
Régi procim van (10700), mindegy akkor nem?
De amúgy igen, a felső a hyper M2 nevű.Bogyó bá: megnéztem, a 2260 és 2280 mind a három slotba belemegy, az alsóba meg egy harmadik fajta is.
Tehát a hozzáadott borda nélkül nem ajánlott használni?
Ez az M2 Armor nevű valami nem frankó?Mert a leírásban az van, hogy azt kell visszarakni, valami hővezető cucc is van a hátoldalán, gondolom arról kell lehúzni a fóliát.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #73747 üzenetére
amúgy "ördögtől való" ez a Phison S11? olvasgattam hogy vannak hátrányai, de azért nem minden nap ír az ember egy nekifutásra óriás mennyiséget, meg DRAM hiányát sem sok átlagfelhasználó érzi meg ha jól gondolom. Viszont megbízhatóságra talán gyengébb? vagy csak többet adnak el belőle, mert sok gyártó használja, aztán jobban előjön ha van hibás darab?
gondolom ez a legolcsóbb azért van sok olcsó SSD-ben ez.
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #73749 üzenetére
Találtam egy tesztet a Lexar NS100-ról. Átcímkézett kontroller van benne, arra tippeltek hogy talán Silicon Motion SM2258XT. De gondolom egyedi firmware miatt lehet az hogy nem tudta kiolvasni szoftveresen. (csak tippelgetek, nem értek hozzá )
Még egy témában szeretnék kicsit segítséget kérni, bár kicsit már OFF téma Ez a belassulás jelenség akkor jelentkezik ha telítődik az SSD jól értem? (mert nem SLC és íráskor át kell rendeznie az adatokat ha már X%-ig tele van?) Vagy csak akkor ha nagyon hosszan van folyamatos írás?
Köszi! -
veterán
válasz Graphics #73833 üzenetére
Leginkább most mindenes lenne. A spórolás miatt erről menne a rendszer is és a játékok is ezen lenne minden az elején. Később csak a játékok lennének rajta, a rendszernek lesz majd egy kisebb és az adatoknak meg majd hdd.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30k +- 10%
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép sata3 lehet.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 legyen azért
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
később csak játék fut róla.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
leginkább új[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Graphics #73875 üzenetére
Öhm 32Gbps az 4GB/s. Az kb ugyanaz az érték.
Én csak annyit néztem, hogy:
Ryzen™ 1st Generation Processors : 1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (SATA & PCIE 3.0 x 4 mode)Meg megnéztem, hogy mennyi a PCIe3 4x (3.938 GB/s).
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Graphics #73890 üzenetére
Kösz az infót. Tényleg jó áron van. MPL csomagautomatába szállítással rendeltem egy Apacer AS2280Q4 2TB M.2 -t.
Ez már TLC!
@Graphics : köszönöm a tanácsot -
tibaimp
nagyúr
válasz Graphics #73896 üzenetére
Értem, köszi
Az akkor a kérdésem, hogy akkor erre a RED-re miért ad a gyártó 5 év gart ill. elég magas TBW-t, szemben a többi felsorolttal?Márton: Amúgy még RAM tesztet akarok futtatni, lehet valamelyik modul döglött meg
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Graphics #73907 üzenetére
OK! És nem killódnak azzal, ill. vállalnak fel plusz költséget, hogy többféle SSD belsőt gyártsanak. Tulajdonképpen, akkor gyártanak "egyfélét", és átcímkézik? Mert akkor így érthető.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest