Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz SeaShark #6599 üzenetére
Azért, mert az egy osztállyal fölötte van. A 610 nem kicsiócsó gigabites draft n otthonra, hanem zsebbenyúlós sokszolgáltatásos rojttter. Megvenni persze nem érdemes, mert annyiért már kapsz sokkal jobbat is, de attól még nem egy kaliber a 320n-nel.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Tubi2
senior tag
Szükségem lenne itthonra egy routerre. Milyet ajánlotok?
Ők milyenek?: LINKSYS WRT54GL D-LINK DI-524- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
ecaddict
senior tag
válasz SeaShark #6599 üzenetére
USBs routerben az ASUS RT-N16 (ez már gigabites LAN-al van) vagy a WL-500W (ez még csak FE=100 Mbit LAN-os) a jó választás.
Az 5 GHz-es sávot ugyan nem ismerik (nekem még sosem hiányzott) viszont custom firmware-el olyan funkciók varázsolhatók bele amik nagyon sok más routerbe egyáltalán nem és ezek legerősebb vasak a WiFi router kategóriában.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
puttputt
őstag
Egy olyan kérdésem lenne - csupán érintőlegesen Router probléma, de kapcsolódik ... -, hogy RLAN(rádiós net)-hoz mit ajánlotok megosztásra?
Elképzelhető a dolog egy kétgépes (1 asztali, 1 beépített Wifivel ellátott laptop) háztartásban, ahova Rádiós net kerül a megosztás egy antennás Wifi-Routerrel?
Vagy milyen megoldást ajánlotok?:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Beri
addikt
válasz ecaddict #6604 üzenetére
Az N16-nál csak a paraméterek szépek, szééééép nagy számokat írtak a dobozra, meg a beharangozóba, hogy vakuljon a paraszt. Egy hómjúzer számára egy 320N semmivel sem nyújt kevesebbet (hacsak az USB-t nem számítjuk). Az N16 áráért meg inkább egy belkin-féle megoldás kéne, a 3700. Az legalább átviteli sebességben is tud mutatni valamit.
A WL-500-asok tényleg jók voltak és még mindig azok, de fibernet alá már kevesek. Az N16-ról már végleg letettem sajnos, pedig annyira bíztam benne...
Van valakinek egy wan to lan sebességtesztje dd-wrt-vel használt n16-tal?Tubi2: Ha gyári fw-rel használnád a cuccokat, akkor van ezer meg egy jobb ár/érték arányú router a piacon, ha custom fw kell, ott az asus wl-520gc, az olcsóbb és gyorsabb a wrt54gl-nél.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Tubi2
senior tag
Inkább nem bolygatnám őket. A TP-LINK TL-WR941ND-ről mit kell tudni? Egy picit fentebb olvastam és az is jó. A Linksysnek milyen sebesség gondjai lennének? Azt nem írtam hogy szeretnék torrentezni is.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, nézegettem az N16-ot, de olvasva a véleményeket ez felejtős.
Melyik lenne egy jó alternativa helyette?
Nem készitenétek 1. hsz-t, amelyben fel lennének sorolva az ajánlott routerek?[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
Beri
addikt
Olyan sebesség-gondjai vannak, mint minden más routernek az ő korából. Nem nagyon megy ~40Mbit fölé, még speedmoddal sem. Az az asus is csak 3-5Mbittel gyorsabb max., viszont olcsóbb, és ott azon volt a hangsúly.
A 941ND meg gyakorlatilag átcsavar magán annyit, amennyi a dróton átfér.Uzmany: Ha én írnék első HSZ-t, sok lenne benne a tépélink és a jutalomroutereket már most sem tudom hová tenni
Jaés az alternatíva: [link], de ezt emlegettem az előbb is.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
p!ksz
csendes tag
Nah, elolvastam a 6000 hsz-től.
8/0,5-ös adsl 3 felé osztásához a WR941ND mellett döntöttem. A kérdésem az, hogy 2g-s iphone-al is fogom látni a netet? -
ecaddict
senior tag
Szerintem teljesen OK az RT-N16. Az egyik legjobb (ha nem a legjobb) ma kapható router. DD-WRT is 1 hónap alatt lett hozzá. Talán ez is mutat valamit.
Valahogy motivált sem igazán vagyok, hogy megmérjem a WAN-LAN sebességet. A smallnetbuilder kb. 140 Mbit/s-et mért. Méregessen csak az akinek ennél gyorsabb net-e van.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Beri
addikt
válasz ecaddict #6616 üzenetére
Azt mutatja, hogy az elődje nagy volt és hogy a gyári fw-vel sem a brutális sebességnek, sem a 300.000 kapcsolatnak nyoma sem volt, amit ugye előre beígértek. Ezért is lennék rá kíváncsi, hogy mit megy dd-vel.
Az, hogy 140Mbit fölött nincs Magyarországon senki netkapcsolata, egy dolog. De ha egy ekkora űberrouter ennyit 100%-os processzorterheléssel csinál, az aggasztó. Mi lenne, ha ugyanezt kéne pppoe-n csinálnia a saját torrentkliensével az usb-re dugott HDD-re/ről? Nem olyan egetrengető és haszontalan az a 140Mbit, ha figyelembe veszed, hogy hogyan mérték. Igenis ettől a routertől elvárom a dupláját is, és még akkor is kap egy ejnye-bejnyételadó Aromamizer RDTA V1
-
Uzmany
őstag
Köszönöm Beri és ecaddict.
Nem tudom, nem egyszerű ez a választás. A Netgear az nekem drága, igy ez kiesett sajnos.
A D-link 655 is szerepelt az ajánlottak között, de nekem sajnos rossz tapasztalatom volt ezzel a márkával.
Maradna az N16 ill még szimpatizálok a 320N-el.
A 320N is GBit lan és wan?
a dd-wrt-ről tudnátok valami részletes beállitási és magyarázatokkal gazdag útmutatót linkelni?® visions created with passion
-
Beri
addikt
A 320N LANja és WANja is Gbites. Sebességben ott van, ahol az N16, csak kevesebb szolgáltatást kínál alapból, de dd ugyanúgy van rá. Nem nagy kunszt bekonfigolni azt sem, segédletek vannak a weboldalon is. Ráflashelni pedig sztem nem lehet körülményes, de azt is leírják szépen. Viszont ha esetleg nem jönne össze a művelet, az tudtommal nem gariztatható
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #6621 üzenetére
Ahogy az a netgear is bizonyítja, nem kell 100k körül keresgélnem
Abból a prociból többnek kéne kiférnie, még ha 480MHz lett szegényke 533 helyett, akkor is. Voltak olyan állapotok tvnetwork-nél, hogy elfogyott volna a router, és azt ennyi pénzért nehezen viseltem volna
Biztosan jó kis eszköz ez, de én azt a routert kérem, ami a hírekben volt, nem ezt, amit árulnak.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Uzmany
őstag
Jelenleg 54wrtgl van, de tomatoval. Be tudtam konfigolni, csak a menük feléről nem tudom, hogy eszik vagy isszák
Nemsokára lejár a hűségem, és gyorsabb netet szeretnék, úgyhogy itt az ideje egy cserének. Fontos lenne a stabil, szakadásmentes, gyors működés. Ez az elsődleges szempont.® visions created with passion
-
törölt tag
nézd, rádugtam egy nyomtatót, ment.
rádugtam egy notivinyót, ment.
töltöttem le vele torrentről, ftp-ről. lejött vele próbaképp egyszer egy adagban 15 giga körül, hibamentesen (vissza nem ment semmi, de ezért van a seedbox).
üzemeltettem nas-ként pár napot (a backup profilok a klineseken futottak), mellette ment naponta 1-2 torrent, meg ftp letöltés. közben nyomtattam, wifin lógott 3 noti és/vagy gigabit kanócon 2 desktop.
+ este hd cuccokat néztem az asztalin az usb vinyóról.
a gigabiten 2 gép között majdnem a vinyó a szűk keresztmetszet.
persze, voltak kisebb bajok, pl. nem mindig szerette elsőre a vinyót a samba. a download master vistás noti alól nem megy. win7, xp alól igen. meg amúgyis egy határ szar. ha az adls kapcsolatot pause-ra rakom, vagy reconnectelem akkor nem csatlakozik újra, hanem dob valami hibát. csak egy hosszabb áramtalanítás oldja meg. rebootnál nincs gondja...
a qos hagy némi kívánnivalót maga után. 5 megabitből csak kettőt ad oda a webnek.
nincs vpn.ha nem lenne szükségem egy komolyabb home/file serverre (úgy tűnik a cel220-at is kinövöm, jelenleg matx lap + alulfeszelt, downclockolt e3200-ban gondolkodom), akkor lassacskán egy ddwrt-vel gyakorlatilag nas-ként + printservernek + letöltésre egyszerre lehetne használni. tudsz mutatni még egy ilyet n-es ewifivel, gigabittel?
azt hozzátenném, h ha valaki szeretne érte adni egy n13u-t meg cash-t, nem állnék ellen. kicsit sem használom ki, és nem is fogom.[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
SMC WBR14G 2 routerem van jelenleg de amiota rakotottem egy NAS-t (4lemezbol allo szerverecske) es aktivan elkezdtem torrentezni napi szinten megszakad a halozat/internet.
Le szeretnem cserelni egy ujabb modellre, mit ajanlotok max 30k-ig? Amihez kellene:
- Digi net/PPPOE szolgaltato lenne rakotve
- Aktiv torrentezes, birja a nagy sebesseget, a 80/25 Mbit/s-t is ami a legnagyobb most a Diginel
- Az hogy wifin keresztul minel gyorsabban menjen a net az nem izgat, az viszont nagyon is hogy a wifin a belso halozatra csatlakozva minel gyorsabb legyen az adatáramlás: ennél milyen adatot kell nézni ami elárulja hogy ebben milyen gyors a router?
- Megbizható legyen valamint fejlett biztonsagi rendszer
- gigabites csatlakozás
- tudja a most bejelentett Draft2.0-t (ez bar nem teljesen vilagos, de ujdonsag/gyorsasag novekedes legyen csak nyitott ra
- Az plusz lenne ha G-s es N-es adapterű laptop is tudna rá kapcsolódni egyszerreMit ajanlotok? Visszaolvasgatva, ezek a peldanyok amiket elso korben kineztem magamnak:
D-Link DIR-655
Asus RT-N15
LINKSYS WRT320N[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Balli
őstag
Elnezest, nem tudom mar modositani:
nem tudom hogy ez routereknel hogy mukodik, de MAC-et is tudjon lekezelni, mert jovoben lehet valtok Apple laptopra.
Illetve a torrentezes azt a szerver vegezne nem a router a rakotott vinyoval (USB nem is erdekel hogy legyen rajta)Athens 2004
-
-
Alex91
félisten
Jo az Airport, igaz csak harom LAN portja van, dynDNS-t nem tudja, es csak sajat szoftverbol konfigolhato.
[link], van itt egy hasznalt 25k-ert, csak erdemes megtudakolni, hogy simultan tudja-e a 2,4 es 5 GHz-et...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Balli
őstag
Koszi sracok, a valtas a MAC-re azert meg nagyon bizonytalan ugyhogy erre inkabb nem is alapoznek, olvasgattam-olvasgattam es arra jutottam, hogy a tépé WR1043ND link kell nekem.
Itt [link] az van az adatlapon egyebkent hogy ez Mac/Linux alatt program nélkül is használható.
Ez mint olvastam Draft2.0 kompatibilis lehet, PPPOE-re megfelelő és stabil, javitsatok ki kerlek ha tevedek.
A kérdés az amire nem találtam valaszt hogy ez vajon tudja a szimultánt?
Erre a tépére g-s routerről való váltásra várhatóan kb mennyivel fog megnőni a wifi-s hálózati (nem internet) sebesseg?[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Tubi2
senior tag
-
legenda
igen! van bgn mixed mód, így azonos időben tud csatlakozni g és n szabványos ellenoldal is, és attól még az n szabványos kapcsolat saját gyors sebességén marad, mert kapcsolódik hozzá közben egy lomhább g szabványos ellenoldal is!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Alex91
félisten
Amelyik nem tud, az is kiszolgalja egyszerre mindkettot, csak eppen esik a sebesseg. A szimultan azt jelenti, hogy van egy 2,4 GHz-es es egy 5 GHz-es radio benne, es egyszerre mehet mindketto. Pl. a wrt320n is dualband-os, de vagy 2,4 GHz (es igy van g-s kompatibilitas is), vagy 5 GHz-en megy.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Balli
őstag
na csak felvilagosodok a vegere, koszi sracok! Ez volt a lenyeg hogy akkor egyszerre G es N-el is tudok rá csatlakozni, csak ugye a sebességek jelentősen csökkennek ami nekem nem számit ,mert csak weboldalak lesznek futtva ilyen esetben mind a két gépen, torrent egyéb letöltés illetve hálózat használat nem
Athens 2004
-
marcanka
csendes tag
Sziasztok!
wifi ügyben már voltam itt,
adó részen egy TP-Link TL-WR1043ND 300M lenne
vevő részre tudtok valamit ajánlani ami ehez jó volna? Bridge, AP,thx minden választ.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Olyan routert keresek,amire USB rá lehet dugni nyomtatót,pendrivet,USB-s winyót és fel is ismeri és lehet rá menteni annyi gépről amennyi csatizik a routerre!
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #6625 üzenetére
Elvileg várható a 3700-ra is dd, akkor végülis minden, amit felsoroltál, megoldható lesz.
Tubi2: 80/25-öt nem tekersz át egy 941-en sem, oda legalább egy 1043ND kell. A wrt54gl pedig mint mondottam volt ~40 körül tud max. wan to lan.
Balli: Csökkennek a sebességek, de ne feledjük, hogy a 1043 egy mimo router, több rádió dolgozik egyszerre, hogy ki bírd csavarni a wifiből amit csak lehet.
marcanka: Válassz bármit, ami n-es. A szabvány az szabvány, csak a gyártó által kitalált sebességnövelő megoldások nem működnek csak egy gyártó termékeivel, itt pedig erről nincs szó.
cellpeti: Ezt mind egyszerre? Kicsit bajos lesz egy usb-vel...
eladó Aromamizer RDTA V1
-
blueMerle
veterán
Két óra gugli után sem találtam választ ezért itt kérdezek.
Ennek a routernek szerintetek van antennája, mármint kulso? [link]
És ha nincs, akkor jelentosen gyengébb mint mondjuk egy ugyanilyen Belkin csak kulso antennával?
Hálás thnx
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
Azért írtam, hogy az a minimum, mert az az alja árban. Esetleg rápróbálhatsz arra az óccccsóbelkinre, már szemezek vele egy ideje, de senkinek nincsenek hosszabb távú tapasztalatai vele...
És igen, a wan portra dugod a drótot, amin jön a net izombó', a lan-ra meg a gépeket szúrod.
cellpeti: Egy routerre meg nem dugsz rá egyszerre külső tárolót, meg nyomtatót.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Alex91
félisten
válasz cellpeti #6647 üzenetére
Te mindig adol-veszel, vagy nem?
Vegyel 45k-ert, ha betelt dugsz ra egy USB HDD-t, ha az is betelt, akkor veszel egy USB HUB-ot+ egy USB HDD-t. Es errol mehet 24 oraban a torrent is . Meg veszel egy halozatos nyomtatot. Hidd el, sokkal happy-bb leszel !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest