Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #95590400 #7500 üzenetére
Most miről is beszélünk?
Már nem azért, de ez a személyeskedés kezd idegesítő lenni.
olvasni, guglizni mind sikerül, úgy látom egyesek nem hallottak még rosszat tp-linkről. Nah akkor most ki nem tud olvasni és értelmezni?Tanács? Össze-vissza jött, hogy vegyé eztmegazt, me nekemisezvan.
Mindenesetre ebből a topikból most elég. bye-bye.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz #95590400 #7501 üzenetére
Hát fulladjanak is bele az összes zsírjukba, amit rajtam, meg azon a max sztem 4-5 darabon kerestek, amit itthon eladtak...
Jó is az a két usb, nézegettem is anno, nem mindegy mennyi áll üresen, jó magyar ember a mennyiségre törekszik, miné nagyobb, miné nehezebb anná jobb. Mindíg is sejtettem, hogy jó krumplistésztát csak mixerkocsiban lehet készíteni -
nVIPER
senior tag
WAN to LAN sebességet hogy lehet mérni?
-
-
Balageee
csendes tag
Beri:
Asszem meg van a hiba a gépezetben! Firmware frissítés előtt/után szokták ajánlani a 30/30/30-as reszetet. Ez valahogy nálam lemaradt.
Most, hogy megcsináltam, érdekes módon tud menni 10,3MB/s mal is a letöltés (ez a digi határa). Töltöttem utorrent-tel egy ~4GB -os file-t és a letöltés átlaga is elég szépre sikerült (8,9MB/s).
Végülis úgy jutottam el a resethez, hogy a wireless része sem stimmelt. "Féloldalas" volt az adatátvitel. PC1-ről PC2-re 600k/s; a Pc2-ről PC1-re pedig meg volt a max., amit tud a hálókártya. No itt gurult el a gyógyszer, oszt szétreszeteltem az anyját is.
Lehet, hogy nem véletlenül írják a DD-WRT oldalon is, hogy kell az update előtt is meg után is.
Így már a sebesség is okés, és a Wireless is.Tel Elek:
Szerintem ne szenvedj itt a Linksys-en, hanem próbáld meg a TP-linket. Beri kipróbálta, mérte, megy mint állat, szóval azért ne vegyél Linksys-t, mert jó neve van! Igaz, hogy nekem is Linksys van, és én semennyit sem szívtam az előzővel WRT54GL, mint ahogy itt páran állították, hogy szívás van velük, de próbáltam régebbi TP-linkeket, és azok is nagyon jól működtek. Az áráról meg annyit, hogy a WRT320N nettóba kerül annyiba, mint a 1043ND bruttóba.
A WRT320-ról még nem tudok nyilatkozni, mert csak másfél hete van meg, Eddig még nem volt vele olyan gond, ami nem miattam lett volna. -
Cyrin
addikt
válasz #95590400 #7505 üzenetére
Csak annyit tudok mondani, hogy mindkettő van rajta, egyebet nem, mivel egyiket sem használom, talán Vsamsung kolléga leteszteli, ő úgyis olyan tesztelgetős...
már más is úgy emlékezett, hogy ezt vagy azt leírtam, pedig nem, most vagy írogat valaki helyettem, vagy én lettem tudathasadásos
-
marcanka
csendes tag
Hi!
Pár hete van nekem tplink 1043NDm tökéletesen teszi a dolgát, egy Skycon 17.5dbi panel
antenna van rajta.3.5km ahová megy a net vevő részen egy 26dbi grid antenna van tplink usbs wifivel, sajna csak 5megabyte van mert a linkbe van egy teljes 10emeletes panelház. Most rendeltem egy tplink WA601G vevő részre. -
luis72
csendes tag
Sziasztok,
Pár hónapja a gyorsabb net lehetőség miatt vettem egy Zyxel NBG-460-as routert.
Próbáltam sok hasonló felhasználóhoz hasonlóan hosszabb távon megfelelő sebességű routert választani.
http://www.hardware.info/en-US/productdb/ZGpnl2ZnyQ/bGVkapiSmJjKYsg/viewbenchmarks/bGVkapiSmJjKYsgEzért is esett a választás az NBG-460-ra.
De sajnos előjött egy hiba amire a szervízben sem tudtak mit mondani.
A router sajnos bizonyos időközönként fogja magát és újraindul magától.
Már cserélték egyszer, de az új is ugyanezt teszi.
Persze a szerzvízben nem tudták reprodukálni a hibát.
Ígymaradt a hiba.
Sajnos a belső soros port nem adja ki a hibát, így nem tudjuk megfogni mi váltja ki.Probáltunk rájönni miért is indul újra, de csak találgatunk.
A furcsa az, hogy ha nem sok netezés megy rajta, akkor 3-4 napot is hibátlanul megy újraindulás nélkül.
De amikor fut a gépemen egyszerre 10 web ablak + levelezés + esetleg torrent, akkor fogja magát és akár 4-6 óra múlva fogja magát és újraindul.
Ami persze rohadt bosszantó.Van valakinek hasonló tapasztala?
Vagy tippje mit érdemes tenni vele?Köszi a segítséget
-
Beri
addikt
válasz marcanka #7511 üzenetére
Ezek szerint sikerült összelőni a hálót. Mi volt a gond?
luis72: Pont erről beszélt avman, hogy volt már zyxel-e, meg szépek ezek a teszteredmények, de azért nem kéne még egy... Reméljük, hogy új fw megoldja, vagy tényleg hardveres hiba van nálad (melegszik a cpu esetleg).
eladó Aromamizer RDTA V1
-
luis72
csendes tag
Én is olvastam avman írásait, ezért is kértem segítséget hátha valaki találkozott vele.
Sok összeállításban próbáltam már a routert.
UTP kábel csere, (rövid hosszú), csak egy gép rajta stb. Persze csere is volt.
A számítógépeim mind gigabitesek, de 100-s konfigban is ugyanez a hiba volt.
A szervíz is probált segíteni és adott próba routert.
A próba úgy nézett ki, hogy okés és kevesebbszer indult újra ezért elcseréltem az enyémre.
Ez talán nem indul újra olyan sokszor.
Szerintem nem melegedik nagyon, mert leszedett házzal is újraindul.Szóval furcsa, most próbáltam a mások leírása alapján felemeltem a session számot hátha ennek is köze van hozzá.
Visszaadnák az árát, de minden olyan egyéb routert, ami akartam helyette szinte mindről legalább ennyi negatív tapasztalatot olvastam.
Persze ez a topik is erről szól.Na ettől vagyok meglőve mit érdemes helyette, ami a jövő szempontjából tud min. wan-lan 200 megát
-
-
ecaddict
senior tag
Neked tényleg kell a 400 Mbit WAN/LAN?
Mondjuk érdekes az a lista amit linkeltél.
Az Asus WL-500 sorozatból nem találtam egyet sem rajta ami 50 Mbit felett lett volna.Itt meg az egyik fórumozó 60 Mbit felett mért Digin. Neki hiszek.
RT-N13/15/N16 rajta sincs. TP-Link-et sem találtam rajta.
Megnéztem a WL-500 LAN-LAN sebességét. Nevetséges. Kb 20%-al többet mértem WL-500-ra iperf-el (RT-N16 méréséhez nem volt két elég erős gépem).Ha ez a lista alapján választottál nem csodálom, hogy azt kaptad amit kaptál.
Ezen a listán a nálunk (de szerintem európában) kapható routerek többsége rajta sincs, ami rajta van az meg teljesen fals adatokat tartalmaz (legalábbis azokból amit ismerek).Nekem az Asus WL-500gP/RT-N16 eddig akkor indult újra ha firmware-t cseréltem vagy ha áramszünet volt. És ez simán hónapokban mérhető.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
törölt tag
szia,
milyen sávszél, milyen használat, főleg netes, mikor megdöglik?
a log miket ír ki?
nálam ezzel volt tele anno:
192.168.1.xx exceeds the max. number of session per host
Router reply ICMP packet: ICMP(type:3, code:3)
Firewall session time out, sent TCP RST: TCP
Exceed MAX incomplete, sent TCP RST: TCP
akkor szerintem ua. mint nálam volt. a tcp kapcsolatok kezelése hosszútávon szar.
ha még nem csináltad, nézz utána a telnet alatti beállításoknak és telnetelj be pl. az AbsoluteTelnet-tel. nézd meg mennyire van maximalizálva, aztán csökkentsd az értéket.
de én a helyedben megszabadulnék tőle... 200 megabit wan/lan? fúrtál egy alagutat a hugó viktor utzába? inkább kisebb sebesség, de stabilan.
asus rt-n16, vagy netgear 3700, egyelőre ezekre nem olvasni kígyót-békát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95590400 #7518 üzenetére
igazából nem tudom milyen neted van, mennyi ip címet kapsz, de a helyedben erre egy konfigurálható és durva gigabit szvicset tennék. vagy gépet. frankó kis itx-es cuccot lehet már összerakni 35k környékén.
esetleg kikapcsolhatnád a tűzfalat a rúteren. meg a qos-t. meg úgy mindent[ Szerkesztve ]
-
luis72
csendes tag
válasz ecaddict #7517 üzenetére
Most pillanatnyilag nem kell még a 400 mega WAN, de már nem vennék 200 mega alattit, mert szerintem rövid időn belül elérjük ezeket a sebességeket.
Amikor vettem közel voltam a Data Plexhez, így volt otikán netem több száz megás.
Így jó volt elfogadható áron routerem.
Amúgy a Zyxel szervízben tudtunk rajta olyan 370 megát elérni WAN-onMaga a Zyxel routert persze nem a hardware.info alapján vettem, de amikor kerestem helyette másikat, akkor találtam ezt az oldalt.
A gáz az, hogy amelyiknek jó a LAN-LAN sebessége, annak gyenge a WAN-LAN sebessége. Ez olyan tudatosan nem adok oda mindent.
Vegyél nem SOHO routert.Sok router ugyan gigabites, de a LAN észe gyenge. Így ha veszek egy gyors NAS-t, akkor meg a sokk cucc egy rakás időbe kerül.
Persze itt mind szeretjük a sebességet, ezért szeretnék gyorsat venni
-
ecaddict
senior tag
válasz ecaddict #7517 üzenetére
Lejárt a mod időm.
Megnéztem milyen chip van ebben a zyxel csodában.
OpenWRT zyxel460N - Atheros AR9130 @400MHz 4MB 32MB
System-On-Chip: AR9132 ( AP83 )
CPU Speed: 400 Mhz
Flash-Chip: ST 25P64V6P
Flash size: 8 MiB
RAM: 32 MiBA zyxel-ben egy régebbi (gyengébb) chip van mint a TP-Link 1043-ban...
416 Mbit/s LOL. Nézd meg pl. ezt. (low cost...)
Nézzétek már meg az openWRT/DD-WRT HW listát mielőtt routert vesztek.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
luis72
csendes tag
válasz #95590400 #7518 üzenetére
Szia,
Kezdetben ahogy írtam brutál gyors netünk volt optikán, de ez több géphez kevés volt így lett belőle Juniper.
Most otthon használom 25 megás T-kábel neten.
Szóval attől nem kellene összaszarni magát.A log persze az újraindításkor törlődik, így nem tudni a halál okát.
A szervízből kaptam rendszer kábelt, ami soros portra alakul át és teminállal tudom venni a logokat, amit kiad magából.
De nem adja ki a hiba forrását.
A szervízzel már jóban vagyok, így már ázsiában a programozok is probálták az általam kiküldött firmwarrel összeállított modellel.
De nem jöt elő a hiba sem ázsiában sem a magyat szervízben. -
luis72
csendes tag
Ma kikapcsoltam a QOS-t és felemelten a NAT session számot, de még most azóta nem indúlt újra 7 órája.
A legtöbbet otthon melózok és azért bosszant főként mert sokszor telefonálok VOIP-on és szar, ha megszakad közben
-
luis72
csendes tag
válasz ecaddict #7521 üzenetére
Megnéztem ami írtál.
DAP-2553 AirPremier N Dual Band PoE Access Point
Így nem igazából router.
De wifi-re biztos jó lesz.
Bár én nem szeretem nagyon a wifi kapcsolatokat.
Ahol lehet jobb a kábel.De köszi, mert nem árt ha több eszközről van infónk, mert lehet, hogy másnak is érdekes lehet.
-
ecaddict
senior tag
Nem ajánlottam, csak arra volt példa, hogy ugyanaz a chip ami a zyxel-ben van miben van még.
Egyébként ajánlgatni csak Asus RT-N16-ot szoktam.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
-
Az optikai halozaton volt-e ez a jelnseg? Ha nem akkor a Trecom a hibas. Probald ki a torrentezesnel extrem keves kapcsolatot pl. 150 max.Ne tolts le egyszerre sok torrentet max. 1 torrentet.Az utorrentbe nem a routerban allitsd at. Ha igy jo, akkor megszivtad a Tret.
[ Szerkesztve ]
-
luis72
csendes tag
Optikán túlterheltük és emiatt belassult, így pár napot ment.
Nem igazából lehetett megmondani mitől lehetett vele baj. Bár nem ilyen terhelésre készült.
A volt munkahelyemen probáltuk ezt használni, de sok szinten kevés volt.
Gigás optika volt nálunk, így kb . 500-600 mega is letudott jönni.
Egy ideig nem érte meg az irodaháznak optikás sávszélesség menedzselhető routert venni.
De sajnos néhány hónapig volt csap szép élet utána levették 50/50 megára.
Bár ez is szép volt.
Sokáig lelki betegek voltunk.Most 25/5 megával használom.
Előtte ugyanúgy Zyxel VOIP routert használtam, de nem ment csak 11 megás WAN sebességgel. Ez egyszer sem fagyott le.
Utána átvettem a volt cégemtől a 460-ast.Ezért vagyok bajban, hogy nem tudjuk repdoukálni a hibát.
Pedig nincs terhelve egyáltalán. a CPU használat most max 2% ami nevetségesMa sok minden állítottam rajta és várom, hogy mit fog tenni.
Néha megy a Torrent és nem vettem még észre, hogy hatással lenne rá.
Most az utolsó firmware frissités óta jóval kevesebb az újraindulás, de ez is sok.
Ha betudnám határolni a hibát, akkor akár írnak nekem rá egyedi firmware-t.
Most várunk ázsiából valami olyan parancssort amivel rendszer szinten küldene ki minden logot hátha belehetne határolni mit tesz be neki. (már van otthon rendszer kábelem meg sok mindenem hozzá). Csak nem jön ki belőle a hiba logja.Ez van.
Bár lehet, hogy a Tré szopat, de úgy hogy a modem soha nem állt le eddig -
Sajnos nalam ADSL van. Ha 150-es kapcsolat fole megyek szakadas. Alatt full gazzal jon.
Kliensre is erzekeny volt.Az utorrentet birja.Igaz ,hogy most rutorrent hasit, de annak is be van allitva ez az alacsony kapcsolatszam.A routeren proba keppen lattam 625-os kapcsolatot, de nem stabil. Nem tudom en se eldonteni , hogy router vagy ADSL hiba.
Nalam bevalt ez a keves kapcsolatszam.Bp-n lakom, de vazeg csak Tre ADSL erheto el.
Keress egy havert digi nettel ,es nala probalj.[ Szerkesztve ]
-
luis72
csendes tag
Már gondoltam rá, hogy keresek digis kapcsolatot.
Már probáltuk másnál is, de 3 nap alatt nem sikerült újra indulnia.Ha újraindul otthon, akkor szinte mindig délután van.
Amúgy a Tré kábelen nálunk stabil most már.
Amikor felgyorsult a net, akkor emeltem fel.
A szerelő csóka mondta, hogy 100 megát is simán viszi a hálózat.
Nálam probából 82 megát tudott.
Ami nagyon szép.
Csak most még nem éri meg többet adni érte, mert felfelé nem ad többet.
Így marad a 25/5 , amiből általában 23-24/4,5 megy. -
törölt tag
milyen modem van előtte? ismerősnél volt rá példa, h sokszor dobta el magát az új wifis rúter. régivel semmi baj nem volt, a modemre közvetlenül semmi. pár hét múlva betojt a 360r, kapott asszem egy 380t-t, azzal meg nem csinálta. h köze volt-e hozzá, vagy csak sikerült jóra piszkálni...
-
luis72
csendes tag
válasz #95590400 #7536 üzenetére
A modem amire kérdeztél az ADSL modem, nekem pedig kábel netem van
Most Cisco EPC3000 cabel modemem van.
Hogy ez hibás vagy sem jó kérdés.
Lassabb router ami használtam ezen a modemen annak soha nem volt baja.
Van több Zyxel router a családban. 4-5 db, amit vettem nekik, de ezekkel soha nem volt baj.
Ezért szar, hogy én meg szopok vele.Sok beállítást változtattam rajta, így ma ráengedek a csomó feladatot két gépről.
Majd kiderül mit tesz. -
Tier555
csendes tag
Üdvözlet !
Eddig ASUS WL routert használtam, de teljesen kikészül ha config-hoz kell nyúlni. Ha bármit módosítok, azonnal Disconnected, Lost IP from server.
PPPOE van, és ettől a lépéstől bármit csinálhatok, (Restart, setup újra, auth. újra ) semmi eredménye nincs, csak a reset marad.
A feladat, amit meg kellene oldani az az, hogy Local DHCP, de egy darab IP kivétellel, ami a Windows Serveré lesz. A terv a Server topic javaslatára az, hogy Windows Server 2008 ossza majd inkább az IP-t, ezért a választandó routerben megadnám DNS-nek azt az adott FIX IP-t, amiről már írtam.
Emellett WiFi ( valami WPA2PSK vagy ilyesmi, vezetékes portból nincs szükség sokra, van switch ).
A kérdésem, hogy a Linksys - Cisco routerek alkalmasak lehetnek erre a feladatra ?
A legkisebb került hozzám, azzal nem tudtam megcsinálni ezt a kivételt.Vagy esetleg van más javaslatotok ?
Köszi előre is,
Tier
-
törölt tag
válasz Tier555 #7540 üzenetére
A feladat, amit meg kellene oldani az az, hogy Local DHCP, de egy darab IP kivétellel, ami a Windows Serveré lesz.
ezt kb. mindegyik tudja. adsz egy fix ip-t a win serveren, és kész. esetleg biztosabb módszer, h a rúteren a winserveres mac addresshez rendelsz hozzá fix ip.
vagy lehet nem értem, mit akarsz. -
Tier555
csendes tag
válasz #95590400 #7541 üzenetére
Igen tudja, csak el szeretném kerülni, hogy egy restart alkalmával kiosztásra kerüljön másnak az fix IP, amit megadtam. És nem tudtam kivételként hozzáadni pl ebben az ASUS-ban.
Vagyis tudtam volna, de teljesen kikészült tőle ( reset ).
A legkisebb Linksys Ciscoban pedig nem volt ilyen opció.A kérdésem inkább márkanévre esetleg típusra vonatkozott. ( Azért kérdezem, mert SMC-vel volt már régen sok negatív tapasztalat, ( oké az nem is router : ), gigabyte volt ami sorozathibásan jött ki és fw-rel sem lehetett javítani. Ezt az ASUS-t sem értem, miért akkora nagy probléma neki, amit szeretnék.
-
törölt tag
-
-
luis72
csendes tag
válasz Tier555 #7542 üzenetére
Ugyan itt sok routerrel van bajunk, de egyet tudok, hogy szinte az összes Zyxel router tud MAC address-hez fix IP cimet rögzíteni.
Nekem most NBG-460 van és ezzel van egy pici gondom, de a családban van NBG-334 azzal kb 1 éve semmi gond nincs.
Érdemes lehet elgondolkodni rajta.
-
Bdanyy
addikt
válasz #46372352 #7547 üzenetére
Helló!
Ha wifin elég hogy 15 megát átvisz a net, kábelen meg kb duplaannyit, akkot a linksys wrt54GL-t ajánlom openwrt-vel.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Beri
addikt
válasz #95590400 #7545 üzenetére
A micro felmegy rá hibátlanul, az én 520gc-m gyári webadmin felületét nem is használtam, csak fw flashre
luis72: Hagyjuk már a zyxeleket, aprópénzből lehet routert venni adsl-hez (tessék szépen visszaolvasni, mit ajánlgattam low-endből), egy utolsó kis 3700 forintos tplink R460 is tud mac címhez ip-t rendelni, nem hiszem, hogy pont az 520gc-ből maradt volna ki. Szerintem itt is user error van a dolgok mögött (vagy csak simán máshogy nevezi a router az ip hozzárendelést).
Bdanyy, dantre: Ne ajánlgassunk már elsővilágháborús routereket aranyáron dd-wrt-vel... Annyi pénzből kijön egy 941ND is, az meg már n-es és 2x akkora wan to lan sebességre képes (igaz, hogy itt nincs szükség rá), tehát 542G. Ha meg mindenáron dd kell, akkor asus 520gc Tier555-től, ő meg vesz valami másat Vagy akár boltból, mert lényegesen olcsóbb egy wrt54gl-nél és gyorsabb is nála.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest