Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Nuada herceg #50303 üzenetére

    szia,

    a ~20 Mbps sebesség általában g (54 Mbps) szabványos korlátot jelent, az irányban érdemes nézelődni, hogy milyen szabványt és kapcsolati sebességet ír ki a munkaállomás.
    240 Mbps nethez megfelelő gigabit képes router kell (a jelenlegid csak 100-as wan és lan portokkal rendelkezik, azért a 90 Mbps körüli korlát kábelen), ha leírod az ellenoldali wifi modulok pontos típusát (mobiltelefon és tablet esetén elég annak a típusa, de másnál a wifi modul típusa kell), akkor abban is megpróbálunk segíteni, hogy milyen szabványt és sebességet tudnak, így milyen router a javasoltabb és mi várható.
    a 100 Mbps elvárást wifi kapcsolatra értetted? mert ahhoz nem csak jobb router, hanem megfelelő ellenoldalak is kellenek, a 150 Mbps jelölésű, 2.4 GHz n szabványos kevés hozzá, de sokszor még az azonos szabványú és frekvenciájú, 300 Mbps kapcsolatot tudó is. (a kapcsolat sebességének csak a töredéke a hasznos/mérhető sebesség, az okokról itt írtam; link)
    amennyiben dual band képesek a wifi ellenoldalak, legalább 5 GHz n szabványt is tudóak, úgy a 100 Mbps elvárás simán megvalósítható, jobb esetben bőven felette is.
    árban milyen összeg környékén gondolkodsz?
    15 e ft környékén indulnak a csak 2.4 GHz n szabványos típusok, kicsivel feljebb az n szabványos dual band és 22 e ft környékén a már ac szabványt is tudók (illetve olcsóbbak is vannak mind a három kategóriában, de én a javasoltakra gondolok), a felső határ pedig a csillagos ég, de legalábbis nem nehéz 100 e ft felett is találni routert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák