Új hozzászólás Aktív témák

  • masoo

    tag

    Sziasztok

    Érdeklődnék és segítséget is kérnék.

    A gond:

    Az utóbbi 1 hónapban jelentkezett nálam egy jelenség.

    Van egy Belkin 300 N wireless routerem, F4 es sorozat, nem mai darab.

    Win8 esetén a laptop netje egyfolytában leakad róla, és az útválasztóra hivatkozik a windows. Általában a router alaphelyzetbe állítását irja mint a megoldás kulcsát, utánna megy is de csak egy darabig. Ha mázlim van, órákat, ha nincs perceket az újabb leakadásig. Mivel a laptop atheros csippel szerelt, és olvastam, hogy nem szereti a win8-at, ezért én arra gondoltam, hogy itt akadt össze vmi. Drivert frissítettem sok verzióra, de a legújabb sem oldotta meg a gondot. Gondoltam szervizbe adom a laptopot, mert közben a tablet, nyomtató és a mobilok is tudtak netelni, sőt mikor nekem akadozott vagy ledobott, a tablettel ment a net továbbra is.
    Ott hívták fel a figyelmet erre a gondra amit fenn irtam. Bár kb 1évet ment amúgy win8al minden gond nélkül a laptop és a wifi is, de ki tudja, gondoltam. Raktam tehát egy win7est de a gond nem oldódott meg, ezért is gondoltam, hogy igen akkor a laptopnál a gond. De közben látom, hogy a nyomtató néha le le akad a netről, a win jelzi is, de attól még tudok netezni tovább. Tegnap meg már a tablet is el el dobta a netet percekre. Természetesen a laptop is.

    Ezért gondoltam arra, hogy lehet le kéne cserélnem a routert is.

    találtam párat de lenne kérdésem is:

    otthon, 2mobil 1 nyomtató 1laptop 1 tablet kiszolgálására kellene. Jó lenne ha menne a 2,4 és az 5 ghz vonalon is, az eszközök zöme számára ez nem lehet gond, talán a nyomtató de akkor usbn csatlakoztatom akkor. 300as a cél. Jó lenne ha változtatható lenne a 2,4 és 5 ghz közötti váltás, bár én ezt alapnak gondolom.

    A kérdések:
    jó e gondolni most az ac szabványra, van e értelme számomra?
    ennyi eszközt stabilan melyik tudna kiszolgálni?
    van e értelme a vendég hozzáférésnek mert olvastam, hogy ilyen is van némelyiken?

    esélyesek:
    ASUS RT-AC52U
    ASUS RT-N18U
    TP-Link TL-WDR3600
    Asus RT-N15U
    TP-Link TL-WR1043ND
    TP-LINK Archer C2 AC750
    D-Link DIR-810L Wireless AC750

    de javaslatokat is örömmel veszek.
    Persze ha ajánlanátok megoldást, hogy miben lehet a gond a fenn leírt hiba jelenségének okán, és nem a router akkor marad a belkin mert eddig elégedett voltam vele. Régebben volt hogy kihúztam, és ha bedugtam csak villogott ütemesen, azt hittem meghasal, de még mindig megy.

    Köszönöm szépen!

Új hozzászólás Aktív témák