Új hozzászólás Aktív témák

  • Multibit

    veterán

    válasz TomiLi #33799 üzenetére

    Azok, akik torrentre használják routerüket, szinte mind 3rd party firmware-rel teszik. A gyári megoldások, fapadosak. Tehát eleve abból indulj ki, hogy az összehasonlítás a 3rd party fw-s router és a NAS/számítógép között történik. És még így is...
    A routerek hardvere nem hardcore torrentezésre (és nem médiatárnak) lett tervezve. Sokan panaszkodnak, amiért lassú a router lemezkezelése. Naná, hogy lassú! Nem ez a fő funkciója. Vissza kell fogni a torrentezést és akkor használható marad a router (routolni is tud :) ). Persze vannak izomrouterek, amelyek már gyorsabban kezelik a HDD-t és a CPU-juk is olyan mint egy olcsóbb NAS-é, de azoknak meg is kérik az árát (értsd: kb. ott vagy egy ilyennel, mintha vennél egy átlag routert egy olcsóbb NAS-sal). Viszont egy ilyen kombó használhatóságban veri az izomroutert. Vagyis ne számíts arra, hogy egy olcsóbb routerrel teljes értékű torren géphez jutsz!
    Ha telepítesz a NAS-ra pl. egy Transmissiont, a Windowsra meg egy Transmission Remote GUI-t, akkor kb olyan kényelmesen töltögethetsz le, mint egy uTorrenttel. Nem kell a router szoftverével mókolni, nem kell light-osan torrentezned, mehet ami a csvövön kifér, és a router is tehermentesítve lesz a felesleges terhelés alól.

Új hozzászólás Aktív témák