Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    válasz tibz03 #33188 üzenetére

    Engem is izgat az energiaköltségek minimalizálása. Jó hónapja van egy fogyasztásmérőm, amivel lemértem AC56U routerem fogyasztását.
    Böngészés közben 6.3W-ot eszik és ekkor még nincs rákötve az Adata HD710-es USB 3.0-ás HDD. Ha megindítok közben egy letöltést is, egyelőre a PC wincsijére, ez egyáltalán nem befolyásolja a router fogyasztását, marad 6.3W-on.
    USB 3.0 portjára rádugom a hdd-t, a fogyasztás elkezd ugrálni 8.1-9.5W között. Hozzáteszem, mielőtt a mérést elkezdtem volna a router kezelőfelületén eltávolítottam a hdd-t, tehát amikor újra rádugtam, akkor is eltávolított állapotban volt, a torrentezés -le-fel szünetelt. Ezt nem is változtattam meg, hanem a filekezelővel megindítottam egy 22GB-os film másolását a PC wincsijére. Ekkor a fogyasztás felugrott 9.9-10.1 W-ra. Megindítottam egy torrent és egy sima letöltést is, egyszerre, de most már a routerre kötött wincsire. A fogyasztásmérő változatlanul 9.9-10.1W között mozgott, pedig a wincsi olvasott és továbbított a PC-re, valamint írta a rá letölött adatokat, egyszerre.
    Ebből az szűrhető le hogy a 24/7-ben használt routerre kötött hdd átlagos használat mellett, hozzávetőlegesen 3.8 W-ot fogyaszt.
    Mikor befejezte a filmmásolást a PC-re, leállítottam a torrentet is, a sima letöltést is. Némi kerregés után megnyugodott és a fogyasztásmérő stabilan 8.1W-ra beállt. Feltételezem, ha a magára hagyott hdd nem tölt se fel se le torrentet, se egyebet, akkor a router alapjáraton forgatja csak és ebben az esetben kb 1.7-1.8 W-ot fogyaszt.
    Összegzésképp megállapítható, az én rendszeremben, 24/7-ben, óránként kb 3.8W fogyasztás tapasztalható ha adatmozgás történik. Ha nem, akkor kb 1.8w fogy.
    Szóval az AC56U lecsökkenti a hdd egyébként is elég alacsony fogyasztását, ha működésére nincs szükség.

Új hozzászólás Aktív témák