Új hozzászólás Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Korabban segitseget kertem az ugyben, hogy hogyan lehetne a wireless modem jelet eljutatni a szomszedba (tavolsag kb. 30m ill. ket fal). Na ugy nez ki, hogy ez a problema megoldodott, de van egy masik.

    A wirless modemhez routerhez (Belkin N+ F5D8635-4 v1) vettem egy wirless range extendert (TP-LINK TL-WA730RE) amivel sikerult is azt megoldani, hogy az extendere kapcsolt ADSL kabellel online mukodjon a ket asztali PC-m. Igy nez ki a felallas:

    INETRNET - BELKIN N+ modem - TL-WA730RE - ADSL kabel egy TL741ND router - ADSL kabellel ket PC

    Mukodik is minden szepen, de kozben akadt egy kis bibi. A modemre (Belkin N+) csatlakozna wirless egy laptop is, de nem tud. Ha az extender aktiv, akkor a laptop nem tud csatlakozni. Ha lekapcsolom, az extendert, akkor egybol tud kapcsolodni a laptop. Kiprobaltam, kabellel az extenderrol a laptop tud kapcsolodni a nethez folyamatosan, de wirless csak akkor, ha az extender le van kapcsolva. Eleg egy ujrainditas a laptopnak es mar nem is tud kapcsolodni.

    Milyen beallitassal lehet ezt a problemat kikuszobolni?

    Jelen esetben minden IP cim autamitukas osztodik ki minden gepen.

    A segitseget elore is koszonom!

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Új hozzászólás Aktív témák