Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Tegnapi napon lecseréltem egy Asus AC65P-t egy Asus AX86S-re, és ki merem jelenti, hogy kifejezetten megérte a váltás.
Könnyűszerkezetes ház, sok-sok eszköz (~30db vegyesen WiFi 4-5-6) a router az emeleten. Szépen javult a jelerősség és az adatátvitel sebessége is, szóval most kifejezetten örülök!
Remélem a hosszútávú tapasztalataim is jók lesznek, az AC65P már kifejezetten gyakran dobálta el a komplett wan kapcsolatot, ez volt a csere legfőbb oka.Nincs nálam toll, sorry...
-
veterán
sziasztok,
szükségem van egy routerre, egy extra igénnyel: internetkapcsolatot csak wifiről (telefonról) kapna időnként, ezt lenne jó, ha stabilan tudná kezelni, szépen felkapcsolódna, ha megjelenik a megfelelő hotspot. mindezt lehetőleg 5 ghz-en is, más extra nem is kell, persze mindezt stabilan és olcsón
openwrt-re teljesen nyitott vagyok, a többi alternatív megoldással nem annyira vagyok képben, de azoktól sem zárkózom el.köszi előre is
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz qnadam #100203 üzenetére
Szia,
ez nem annyira extrém kérés. Olyan routert kell keresned, ami tudja a Range Extender Mode-ot. Ilyen volt az előző routerünk, egy TP-Link Archer C50 V6 AC1200.
Az említett működési módot választva beállítható volt a menüjében, hogy amit 2,4-en vesz, 2,4- vagy 5GHz-en szórja-e tovább, vagy amit 5GHz-en vesz, 2,4- vagy 5GHz-en szórja tovább, tehát full szabadon konfigurálható volt, és ez tök jól működött. Nem drága cucc, 11.000 Ft körül megkapod, de ezen kívül is biztos van egy rahedli modell, ami tudja ezt.Sajna csak 10/100 megabites wan/lan csatijai voltak, ezért a seggébe dugott gigabitet csak max 100/100-zal (95/95) tudta kiszórni, aztán vmi 8000 Ft-ért eladtuk...
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz cs.zs. #100204 üzenetére
köszönöm, ez már jó irány
közben rájöttem két szempontra még, a gigabit azért jó lenne, meg ha tudna kapcsolódni 149 és afölötti csatornákra.
az iphone-ok nem tudom, hogy viselkednek, de az androidoknak van egy remek szokásuk, hogy a hotspotot néha ilyencsatornára teszik, és arra nem minden eszköz tud kapcsolódni.hanyas vagy, te disznó?
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy hordozható 4G (LTE) mifi routert, ami USB-C kábellel tölthető?
Még a 70-80 ezerbe kerülú tp-link M7650-nek is micro USB-s csatlakozója van.
Bár ennyi nem szánnék rá.Lehet, hogy egyszerűbb megoldás, ha megveszem a legegyszerűbb USB C-s android telefont, és wifi hotspot-ként használom. Csak alkalomszerűen kell, de akkor a legkülönfélébb helyeken, és jó lenne, ha kibírna 3-4 órát töltés nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Haverhoz kéne valami stabil, megbízható router.
Most egy tipli archer C5 van neki de már naponta 1-2 alkalommal újra kell indítani mert szarakszik.
Sebesség nem lényeg mert mobilnet van, egy mikrotik lhg LTE eszköz van neki fent, aminek ugye csak 100 megás a portja.
A lényeg a stabilitás.
Asus-ban gondolkodom, a tiplik valahogy nekem nem jöttek be.
Van még a hálózatban egy AP ami a wifi-t adja, így a wifi része annyira nem érdekes.Milyet tudnátok ajánlani?
Köszönöm. -
Topikgazda
-
Kenderice
senior tag
válasz Gubek-Einste #100212 üzenetére
Köszönöm.
Árban felfelé vagy hardverteljesítményben?
Az előbbi egyértelmű de az utóbbi esetében nem tudom melyik típus az erősebb-stabilabb csak így, típusszám alapján. -
veterán
válasz qnadam #100205 üzenetére
kicsit továbbolvasgattam, az iphone csatornáival valószínűleg nem lesz gond, azzal pedig együtt tudunk élni, hogy a helyi háló 5 gigán megy csak, internet felé meg 2,4-en.
a xiaomi ax1800 tud olyat, hogy wifin jön be az internet, de szépen natol, és úgy csinál helyi hálót? a netes emulátorok alapján az asusok és a tp-linkek nem, csak sima repeater mód van, aminél a natolást nem ő maga végni.hanyas vagy, te disznó?
-
Topikgazda
-
Kenderice
senior tag
válasz Gubek-Einste #100215 üzenetére
Egyetlen igény van: stabil működés.
-
jeni
félisten
Mi a túró van?
54ezer Ft volt 2 napja és most már 95ezer Ft -
veterán
-
kpityu2
őstag
válasz cs.zs. #100219 üzenetére
Vannak ilyenek. Sokáig vadásztam egy Asrock passzív alaplapra ezért beállítottam rá árfigyelőt egy 30%-al alacsonyabb árra. Egyszer csak jött az email. Az Alza-nal 36 ezer a J4125-ITX, míg mindenki másnál 54 ezer. Aztán gondolom addig így lesz amíg a készlet el nem fogy. Előfordulhat pl. hogy egy adott regisztrált kereskedő felszámolódik és kiárusítást tart.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Alex91
félisten
Rangatjak az arakat. Logikat ne keress benne . Ha valami kell, akkor erdemes figyelni/figyeltetni az arakat. Es ha van egy kedvezo ajanlat, akkor gondolkodas nelkul lecsapni ra! (En a 30-50% kozotti aresest tartom jo dealnek, de ezek gyakran 1 napig se tartanak sokszor ki…)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
woodworm
veterán
válasz qnadam #100214 üzenetére
Nagyon rég próbáltam a xiaomik ezen funkcióját, de elég korlátozott volt. Egyik frekvencián vett, a másikon adott, a wisp mód nem rémlik. Olyan routert keresnék, ami cfw képes (openwrt, padavan biztosan tudja).
Egyébként wifi forgalomban nem korlátoz a lan port. Ha a 2,4 GHz-es sávban összejön a 100Mbit feletti hasznos sebesség, akkor az 5GHz-en ki is jön.
-
Peathee
aktív tag
Sziasztok,
kb 3 hete vettem egy Asus TUF-AX3000 V2 routert. Elég gyorsan beállítottam rajta mindent amit kell.
De hetente kb 2-3szor (meglepően gyakran) történik az, hogy a rákapcsolt Wifi-s eszközök azt írják ki, hogy nincs internet a hálózaton.
Ilyenkor újraindítom a routert és láss csodát minden jó. Modemhez hozzá sem nyúlok.
Járt már valaki ezzel így? Hibás lehet a router amit kaptam, küldjem vissza? -
kpityu2
őstag
válasz vottokar #100222 üzenetére
Én meg vagyok elégedve vele, Win11 képes, néma, netezéshez, otthoni vinyómegosztáshoz tökéletes, így nem a router veszkődik vele. Nem mellesleg a Tailscale is elfut rajta, így a szolgáltatói CG-NAT se okoz gondot.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
dudika10
veterán
válasz adabra #100218 üzenetére
Szoval tulajdonkeppen az indok az, hogy 2023-ban szamodra nem elfogadhato a micro-usb.
Csak meglehetosen draga modellek jutnak eszembe Netger es Zyxel fronton.
Az USB-C csatlakozo dragabb (ugy 2-3x dragabbra tippelem nagy tetelben, plusz gyartosor atallitas koltsege), cserebe se mernoki, se felhasznaloi szemmel igazabol nem szukseges, igy nem kapkodnak a gyartok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
ovics
aktív tag
kicsit off, de mi a különbség az aimesh és egy "normál mesh" rendszer között? azért kérdezem, hogy melyik a jobb és egyszerűbb felépítés. még mindig nem vásároltam meg az ajánlott routert és közben szembe jött velem az ai mesh, mint lehetőség. nagy igények továbbra sincsenek, kábelen kötném őket össze, emeletes ház, 2x50 m2, emeleten is és földszinten is kb. középre helyezve. átlalánosságban 2 telefon, 1 tv, 1 laptop, 1 asztali gép, 1 nas, riasztó, pár okos eszköz. természetesen ezek többnyire nem egy időben, de előfordulhatnak terheltebb idők. később bővülhet az igény. internet 1000/25, később talán lesz lehetőség 1000/2-300.
-
dudika10
veterán
válasz ovics #100229 üzenetére
Nincs olyan, hogy "normal mesh". Kulonbozo gyartok megoldasai nem kompatibilisek.
Az aimesh az Asus megoldasa, a TP-Linknel van onemesh (ami erosen korlatozott) es easymesh, ami az ujabb, az aimesh-hez hasonlo megoldas.
Mas gyartok vagy adnak fantazianevet a sajat megoldasuknak, vagy nem.A szamodra ajanlott rendszer is aimesh.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
veterán
válasz woodworm #100223 üzenetére
az egyik frekin wan, másikon lan elfogadható kompromisszum. owrt-vel lehet olyat elvben, hogy ugyanaz a rádió ap és kliens is egyszerre, de az tud problémás lenni (saját zsebrouterbe be van szúrva egy usb stick harmadik rádiónak pont ezért).
a lan port annyiban érdekes, hogy a nas felé ne legyen korlátozás (pont azért, mert a laptop is tud 5 gigán kapcsolódni), meg ha a cucc gazdájának egyszer lesz egy normális internetkapcsolata, akkor ne kelljen cserélni, annyival meg nem drágábbak gigás porttal se.
a xiaomi gyári megoldása akár jó is lehetne, de sehonnan nem derül ki, hogy pl az ax1800 tud-e ilyet.
köszönömhanyas vagy, te disznó?
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Peathee #100224 üzenetére
Ha Digis vagy:
ASUS routerek esetében előfurdulhat, hogy naponta többször megszakad a kapcsolat, ilyenkor a router menüjében az Internet detectiont PPP Echo-ról OFF-ra kell állítani.Egyébként router gondok megbeszélése nem ennek a topiknak a tárgya.
Elfogadom a sütiket.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
A Telekom bekötötte nálunk is az optikát (1000 Megabit).
A modemben be lehet állítani, hogy a 2.4GHz és az 5GHz kapcsolat neve különböző legyen?
Alapból mindkettő ugyanazt a nevet használja, ha az egyiket változtatom, átvált rá a másik is, így nem látom, hogy az egyes készülékek melyik frekit használják. Ha nem lehet rajta változtatni, akkor így marad. -
-
Attush
csendes tag
Sziasztok. Hirtelen költözés volt és a jelenlegi vodas (régi UPC) modem nem tudja a hátsó szobákba a jelet eljuttatni. Wifin keresztül akartam rábírni az archer a8at de nyilván kimaradt belőle a wds. Szóval tudtok olyan routert ajánlani ami biztos tud wifirol internetet adni? Esetleg erre olcsóbb egy repeater? Sima utp S kapcsolódás egyéb okok miatt most kizárva ://
-
Attush
csendes tag
válasz cs.zs. #100240 üzenetére
Szia. Igen, köszönöm azt olvastam is, csak elsiklottam felette. Viszont azóta megnéztem, és mostani forgalomban lévő wifi6-os TP Link routerek közül egyik sem tudja a Range Extender Mode-ot. Bár nyilván nem feltétlen kell wifi6, és úgy pedig már megfontolandó a c50-es. Köszönöm mindenesetre. Megnézem más márkában is, hátha találok valamit, de innentől lehet egyszerűbb egy valami extender kütyü nem?
Egyébként valakinek vélemény erről a TP Linkes onemesh -ről? Ha tényleg olyan hatékony mint ahogy írják, akkor lehet azt csinálnám, hogy az Archer a8-at mellé teszem a Vodafone router mellé, ott működik az UTP kötés, és ahhoz dobok egy onemesh extendert. Jó ez az A8 annyira szerintetek? -
Attush
csendes tag
válasz cs.zs. #100242 üzenetére
Vatta új router volt az a8 (c6-ért kaptam cserébe házeladásnál), de nem volt frissítve. Én most rápakoltam a legújabbat, de csak bugfixek voltak a csomagban. Youtube-on volt videó, meg tp link fórumon, hogy elő lehet csalni belőle a WDS-t, de szerintem másik verzió lesz az ami a videóban volt. :SSS Szóval maradna ez a onemesh cucc.
-
veterán
A lassan másfél éves AX55-nél jön szép sorban. Szerintem már volt kb 4-5. Pedig ez nem csúcs.
Előtte arra a C50-re is érkeztek frissítések. Nekem nincs okom panaszkodni.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Slownz
senior tag
Sziasztok! 50nm-es panel lakásba keresnék Digi1000-hez megbízható routert. Max 4-5 eszköz fog rá egyidőben csatlakozni. Az előszobában lesz a router, szóval ha van különbség, akkor azt választanám, ami nagyobb hatótávú (mesh-t nem szeretnék). Keret: Max. 30k.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Asus RT-AC57-U v3 routerrel van gondom...
esetleg valakinek van jótanácsa?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Oldman2 #100249 üzenetére
Igen, ne offold a "milyen routert vegyek" topikot.
Várd meg a választ a saját topikjában.
Esetleg itt kérdezd meg:
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/friss.htmlElfogadom a sütiket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest