Új hozzászólás Aktív témák

  • YerbaMateo

    csendes tag

    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, kb. 15 év után újra AMD-s konfigot építek (Ryzen 5 2600X, MSI B450 GAMING PRO CARBON AC) az ehhez eredetileg vásárolt Patriot (PVR416G320C6K) RAM-ból sajnos kétszer is hibás darabokat sikerült kifognom (ez elsőben az egyik modul volt teljesen döglött, a csere kit pedig már a dobozból kivéve szó szerint szétesett) ezért most megint RAM-ot keresek (2x8GB, 3000-3200MHz). Mindenképpen a MoBo QVL-ről szeretnék memóriát választani, ez és az elérhetőség be is határolja a lehetőségeket.

    A kérdésem az lenne, hogy 2*** Ryzenhez és 4** chipsethez még mindig érdemes-e drágább Samsung B-Die RAM-ot vásárolni (pl. [link]), vagy ehhez már (majdnem) ugyanolyan jó egy sokkal olcsóbb SK Hynix chipes HyperX ix (pl. [link])? Ha úgy adódik, szerencsére megengedhetem magamnak a drágább G.Skill-t is, de azért feleslegesen nem szeretnék tízezreket elszórni.

    szerk: a gépet elsősorban általános célokra használnám (böngészés, multimédia, némi hobby-szintű kép- és videoszerkesztés stb.), másodsorban alkalmi, NEM hardcore játékra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák