Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    válasz -KP- #62335 üzenetére

    Volt vagy 4-5 mintám ALR-ből, ezek közül a Cinegrey 5D volt szerintem a legrosszabb. Nagyon csillogott és a betekintési szög tényleg rémes volt. Csak középen volt "használható" ha a sarokba raktam a mintát egyből látni lehetett a fényerő csökkenést.
    Volt XY screen-em is az meg nagyon sok lument elzabált, viszont nagy fényerőjű DLP esetén ahol szükséges a fekete szinten javítani nem lehet rossz az árához képest. Egyszer kimentem Regensburgba városnézés és ALR vászon miatt. 4 komplett ALR vásznat tudtam összehasonlítani hófehér környezetbe úgy hogy lámpa vagy napfény nem volt. Természetesen volt fehér vászon is. Persze vannak hibái az ALR-nek, betekintési szög, és a csillogás ami nekem a legfeletűnőbb, de fehér falak között sötétben az hozta a legjobb képet. Más-más gyártók között az volt a különbség, hogy aki sötétebb alapot használt ott a fekete szint jobb volt, viszont a gain kevesebb és a kép kicsit beesettebb volt számomra. Akinél nagyobb volt a gain ott előjött a csillogás, de jobbnak ítéltem a komplett képet. Midez ugyanazon a projektoron csak különböző vászont engedték fel-le.

    A végén persze lementünk a pincébe a dedikált tök fekete terembe, és egyből látszott, hogy a fehér vászon minden ALR-t lemos ha minden fal fekete. Zéró csillogás a színekben, minden szín teljesen homogén. Szerintem a fehér vászon már drasztikusan veszt a kontrasztból, ha csak egy fal is a vászon közelébe akár világos nemhogy fehér. A folyosón világított egy gyenge fényerőjű lámpa. Azzal szórakoztunk, hogyha a bejárati fekete lepedőt minimálisan elhúztuk már egy minimális fény esetén is vége volt a fehér vásznon a feketének, meg a színeknek.
    Én értem azt, ha valakinek barlagja van, akkor az ALR-t egy fosnak ítéli meg, de rengetegen nem tudják a denevérbarlangot megvalósítani. Vagy mert nem akarják, vagy az asszonynak nem tetszik vagy egyéb indokból. Az hogy kit mennyire zavar a betekintési szög illetve a csillogás, vagy függőleges csíkok, azt mindenki maga dönti el, illetve, hogy mennyire fontos a fekete szint. Viszont szerintem ALR esetében gyártok között sokkal nagyobbak a különbség a vásznak között mint fehér esetében.

Új hozzászólás Aktív témák