Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz qwertly #35812 üzenetére

    Gondolom, hogy ezek routerek vagy acces pointok LAN hálózaton vannak... és egy modemben végződnek és úgy jutnak ki a NET-re. A hálózaton látszódni kellene a routereknek. Ezért egy laptopról, vagy bármely hálózatra kötött eszközről az admin felületét el kell érned. Az Ip címét beírve egy böngészőbe. Ha pl. az admin jelszó sem lett megváltoztatva (admin/admin) :W , akkor egy kisdiák is simán eléri helyetted a routert a hálózatról... majd belépve megnézi a wifi jelszót. :D
    Ha nem megy, vagy nem értesz hozzá, akkor kérj segítséget informatikustól. Előtte annyit megtehetsz, hogy a kollégák MAC címeit összeírod egy listára (Mac adress, eszköz fajta, tulaj neve). Ez is idő mire a mobilokból és laptopról kiírod. Van más módszer is, amikor jelszó ismeretében egyesével csatlakoznak az eszközök és így tudod meg a MAC adresst az admin felületről és állítod be, de ez lehet, hogy nálatok nem életszerű megoldás... így jobb a biztos kézi lista.. :)

    Amiről beszélünk (router beállítása) nagyon alap dolog, főleg egy TpLink-es felületen. Sajnos egy diák is simán tudja... pont ez a baj.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák