Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz gyulank #25629 üzenetére

    Ha 24/7 torrentezni akarsz és fontos számodra az energiafogyasztás is, akkor egy torrentre alkalmas router lesz számodra a megoldás. A router + egy rákapcsolt laptop winyó fogyaszt kb. 10...15W-ot óránként.

    Ha ugyanezt a számítógépeddel akarod megoldani, akkor látatlanban 40W-ról fog indulni az óránkénti fogyasztásod. Ha erősebb géped van, akkor ettől sokkal magasabb is lehet.

    Azt pedig jó lenne, ha megértenéd, hogy a rendszer winyót soha nem fogja leállítani az eddig ismert windows OS-ek egyike sem, ugyanis folyamatosan történik rá írás/róla olvasás. Ha nem hiszel nekünk, akkor nyisd meg a rendszereden az Erőforrás figyelőt és figyeld mennyit és mikor írogat/olvas az OS a rendszervinyóra/ról. Saját szemeddel láthatod majd, hogy folyamatosan használja, így a leállítására semmi esély. Szóval egyetlen HDD használata esetén az a winyó bekapcsolástól kikapcsolásig folyamatosan üzemelni fog.

    Egyébként van olyan router, amely tudja a sebességkorlátozást is, miközben a rákötött winyóra/pendrive-ra/stb dolgozik a torrent. Előbb utána kell kérdezni a routernek és csak aztán vásárolni, nem pedig fordítva. Esetleg OpenWRT helyett más alapú FW-t kellene használni (pl. Tomato)

    A ramdrive-ra történő ideiglenes töltés, majd innen áthelyezés HDD-re, ha elkészült minimalizálja a winyó írások számát és áramkimaradás esetére is van megoldás.

    A HDD-k/számítógép halkítására is vannak kitűnő megoldások.

    Természetesen aki nem tud megfelelő szintű kompromisszumot kötni, annak erősen a zsebébe kell nyúlni, mert egy passzív rendszer nem olcsó mulatság.

    Egyébként léteznek seed szerverek is, így be sem kell kapcsolnod a géped a töltéshez, seed-eléshez. FTP-n letöltöd gépedre az elkészült anyagot, így tényleg nem kell, hogy egy másodperccel is tovább üzemeljen a géped. Természetesen ez is pénzbe kerül. Kicsit többe, mint, ha routerrel torrenteznél. De az biztos, hogy nem fog zajt okozni nálad a torrentezés.

    Sajnos nem igazán tudtam kihámozni mi is lenne a végső célod, de mint láthatod szinte mindenre van megoldás. Ennek jelentős része anyagiak kérdése. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor jöhet a kompromisszum/fontossági sorrend felállítása.

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák