Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz cucka #106498 üzenetére
- Másfélszer drágább, mint egy 5700x vagy 5800x, és azoknak nagyobb az órajelük. Megéri az árkülönbséget az x3d?
Ha játékra kell, megéri.
- 5700x3d árban már lehet kapni ryzen 9-es procit, 12 maggal és magasabb órajellel, ez nem lenne értelmesebb választás?
Nem, azoknál is gyorsabb játékban az 5700X3D.A mostani tápod elég lenne ehhez a procihoz, ezek az X3D procik nem esznek többet 50-60W-nél játékok alatt.
Ár/érték arányban amúgy tényleg nagyon jó egy 5700X3D-s konfig, de érdemes megnézni, hogy AM5-tel mi a helyzet (R5 7600-zal, ami kb hozza a 5700/5800X3D szintjét játékokban).
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
4264adam
veterán
válasz cucka #106501 üzenetére
cyberpunk 2.0 óta eléggé CPU igényes. Költséghatékonyként az AM4 5700X mondanám mostani DDR4-el.
Jövőtálló AM5: ASROCK B650M-HDV/M.2 alaplapom, 6000Mhz DDR5 Ram és 7500F proci ami az 5800X3D erejével bír. Ez a belépő szint AM5-re árban pedig ott van mint az 5800X3D
lap: 45k
ram: 50k
proci: 75k+ Eladod ami most van.
[ Szerkesztve ]
-
ankaz
tag
válasz cucka #106562 üzenetére
Mind a 4 mag és a 4 száll 100%-on megy, a vga azonban nem. 10100F -hez visszonyítva:
A 11400F 3,6 GHz helyett 2,6 GHz és már 6/12 ez kb br. 38 környékén láttam.
A 11600KF 3,6 GHz helyett 3,9 GHz és már 6/12 ez kb br. 45 környékén láttam.
A 1160KF-en gondolkozom, kérdés, hogy érdemes-e, vagy várjak amíg összejön a pénz a nagyobbra. Vagy akkor már érdemesebb az 1200-asról átugrani feljebb? Sajnos az RTX2060 is szűk, ha jól sejtem akkor sokkal nagyobb procit már nem érdemes alá pakolni...A 10700K 3,6 GHz helyett 3,8 GHz és már 8/16 ez kb br. 92 környékén láttam.
A hűtés Be Quiet 150TDP-ig rendben. -
4264adam
veterán
válasz cucka #106692 üzenetére
Jobb fajta léghűtés előrébb van mint bármelyik AOI 50k-ig. Sőt nem kellenek a nagy dögök mert a hőátadó felület kicsi, legjobb a rézérintkezős heatipie ami azonnal szállít ahogy te is írtad 100W AMD proci felé nem kell erőmű.
Ha a hang zavar, korlátozd le 65W-ra. Adjál neki -20CO-t azonnal kezelhetőbb a proci.
1-2%-al erősebb a 7600X mint az én 7500F-em, csak neked 105W-ot kell hűteni nekem 65W-t és arra is adtam még -20CO amivel kisebb feszültséggel csendesebb hűvösebb és erősebb mert + 200Mhz PBO van rajta.5.25Ghz-ig boostol.
7600X-ről csakis 7800X3D nem lefelé vagy többet fogyasztó Intel felé kell nézelődni.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz cucka #106793 üzenetére
Mivel X-es a proci, így el lehet engedni a gyeplőt, de alapból én úgy tudom amikor megjelent a proci nem volt konkrét állítási lehetőség. Alapból ez egy 65Wos jószág. Lefele lehet van állítási lehetőség, de itt felfele kellett volna. Ezt később hozták be. De lehet az azóta vett lapokon már újabb bios van és abban benne van.
De játékokban tényleg nem hoz sokat, szóval igazából nem kell.[ Szerkesztve ]
-
válasz cucka #106793 üzenetére
Alapból úgy jelent meg a 9700X, hogy csak 65W-on működik. Később, a negatív tesztek miatt az AMD kiadott egy frissítést hozzá, hogy 105W-ra is lehessen állítani, amivel lehet megint pár százalék teljesítményt nyerni. Ez a frissítés azóta már valszeg az összes alaplapra megjelent.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
4264adam
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest