Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
klepto
addikt
válasz solfilo #78201 üzenetére
Írtam oda is, köszönöm a tippet; de maradt bennem még egy kérdés:
Melyik éri meg jobban: 1600x, vagy az i5 8400?
Egyáltalán mi lesz a Coffee Lake után, és mikorra várható az új chipset, processzor, stb. Intel vonalon?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
yoeuromail
tag
válasz Hannibhál #78165 üzenetére
Tudom végeztél egy tesztet de mivel is szimuláltad még a régi 4. generációval az meg nem ugyan az ez a 8. generáció az meg nézd már meg hol nem elég? [link]
de ha így lesz eskü inkább veszek egy intel i3-8100-at a ryzen helyett pedig az volt a tervem down upgrade 2400G-re még nem jön ki az új vga normális áron addig el wotozgatok a ryzen igp-vel is aztán fejlesztem megnézem jó-e mellé egy 2060 vagy 2060ti is de ha ez a hülye hangulat itt írok egy blogot a témáról mint te aztán elég lesz ebből.
Eladó: i7-4770K MSI GTX 1060X3G, LG W2452V
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A tesómnak a processzorát akarom lecserélni, 3570k-s proci.
Gondolkodtam sokat hogy mi lenne érdemes de nem tudtam eldönteni..Sokáig gondolkodtam azon hogy veszek egy 3770k-t.
De időtálló gépet szeretnék processzor téren.
Jelenleg egy GTX 1060-as kártya van a gépben amúgy, de most szeretnék egy olyan processzort venni ami legalább 5-6 évig bírni fogja.Főleg játékra van használva a gép.
Van otthon egy ASUS H110M-K alaplapom, amit feltudnék használni, és mehetne bele egy i7-7700K.
Vagy szerintetek több értelme van új alaplap+8700k kombónak?Nem tudom eldönteni, látom hogy erősebb a 8700k, de nem tudom hogy megéri-e.
Az alaplap adott, de nem tántorodom el ha jobban járok egy Z370-es lappal + 8700k-val.Még annyit hogy tuningolva nem lesz, szimplán a gyári nagyobb órajele miatt venném a K-sat.
-
palfitom
félisten
válasz tothjozsi96 #78207 üzenetére
Nem értelek.
1060-hoz miért nem elég a 3770K?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-KP-
addikt
válasz tothjozsi96 #78207 üzenetére
1060 mellé bőven jó még egy i7 2600/3770 is. Azt megveszed és viszonylag nagy értékvesztés nélkül tovább tudod adni majd. Felesleges pénzköltés a 7700k/8700k, ha maradtok a 1060-nál, főleg hogy drága lap kell mellé, meg drága a ddr4 ram is. Aztán évekig áll a pénzed, egy olyan konfigban, amit ki se használsz. Bőven ráérsz akkor venni mást/fejleszteni,mikor a vga karit is cseréled. Vagy annyira zavar a pénz?
-
tothjozsi96
addikt
válasz palfitom #78208 üzenetére
Nem a vga miatt akarok cserélni, hanem azért mert most van rá keretem, hogy fejlesszek.
A VGA-t pár évente cserélni szoktam.Most jelenleg elegendő a 3570k is, csak szeretnék olyanba beruházni (alaplap+cpu) amihez nem kell nyúlnom 5-6 évig.
Szerintem a 3570k a következő 2060-as kártyát már nem fogja tudni kihajtani, tehát a szűk keresztmetszet a processzor lesz.Egyáltalán meddig lehet még elég egy 3570k Full HD-n?
Jobban járnék jelenleg egy 3770-el?
Például az Origins se fut úgy, ahogy kellene..
[ Szerkesztve ]
-
válasz tothjozsi96 #78210 üzenetére
i5 8600k és hozzá egy z-s lap, mehet a tuning 4,8ig s 5-6 évre megvagy
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
4264adam
veterán
Origins nekem az I7 2600 4Ghz-et közel 100%-on használja mind a 8 magot.
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Üdv!
RX 470 mellé AMD oldalon mi lenne a jó választás. Full HD játék. Leginkább Wot, de szeretem kipróbálni az új címeket is. Jelenleg egy FX-6350 van a gépben. Érdemes ezt egyáltalán leváltani? Játék közben néztem a kihasználtságot és a vga 0-100% között mozog a proci meg max 60%-on volt viszont az fps az eléggé ugrált, volt, hogy 40-50 körülire is leugrott aztán vissza 80 max grafikán.
-
palfitom
félisten
Hannibhál (#78211) ajánlása tökéletes, Z370 + 8600K.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Nézegetem az 1151-es procikat. Azon gondolkodom, hogy ha egy négymagos I3-8100 30k körül van, érdemes 2x annyiért i5-öt venni ugyanakkora órajellel? Annyival effektívebb vajon?
-
válasz HellGreg #78217 üzenetére
attól függ, hogy milyen rendszerbe menne s milyen használatra. Ha játék a cél (főleg multi) akkor érdemes mert az már 6 magos i5, ha csak single s nincs is nagy gpu erő(gtx 1060 felett) akkor felesleges az i5. Multiba is gtx 1050 ti-tól javallott de igazából az alatti vga-k mellé is berakhatod csak ott néhol a gpu kevés lesz
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
-KP-
addikt
-
-
-
válasz HellGreg #78222 üzenetére
[ph teszt]
Ebben a tesztben az i3-8100 nincs benne nézed helyette az i5-7400-asat. A ryzen 1300x az 33e a legolcsóbb helyen míg az i3 8100 32e.
Viszont!!!
Az i3-as alá jelenleg(kb 1,5 hónap múlva jönnek az olcsóbbak) csak Z-s lapot rakhatsz(Z370) amiből a legolcsóbb is 37e ft, míg a ryzen alá 15-16e ft-ért találsz már lapot, a ram meg ua. mindkettőnél.
Nem beszélve arról, hogy az am4-es foglalatnak 2020ig van támogatása (addig jönnek bele cpu-k) míg a mostani z370-es 1151-es foglalatba nem megy bele elv (nem tudom most 100%-ra) a 8. gen intelen kívül semmi.
Ettől függetlenül az i3-as is jó vétel lehet, csak később akk valószínűleg mindenestül cserélned kell majdGépelés nem az erősségemasdsdk
-
-KP-
addikt
válasz HellGreg #78224 üzenetére
de nem ám. 1x0-2x0 szériás alaplapok csak Kaby Lake és Skylake alá jók. Értsd 6xxx és 7xxx szériás processzorok.A 8xxx szériát perpillanat a z370 viszi hivatalosan. Nemsokára jönnek b-s meg h-s lapok olcsóbban.
Egyébként jobb helyeken 1151v1 és v2 jelöléssel látják el az alaplapokat és procikat a keveredés elkerülése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz HellGreg #78224 üzenetére
"z370-es 1151-es foglalatba nem megy bele a 8. gen intelen kívül semmi" - ...és más foglalatban (1XX, 2XX) sem megy a 8. generáció!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
szinimini
senior tag
Hello,
I5-6600 és a 6500 proct néztem ki a rendszerbe.
Ár-érték arányban tudtok jobbat mondani?Fő cél a hosszú élettartam, 7/24 üzem, 4K/UHD filmek vmennyire érték álló is legyen.
Néha Solidworks,archicad és egyébb programokÉs netán tudjak rátenni passzív v szinte hangtalan hűtést. Netán víz.
Társai pedig ők lennének
GA-B250N Phoenix-WIFI
MSI GeForce GT 1030 2GH LP OCKöszi
-
-
veterán
válasz szinimini #78231 üzenetére
Megfontolnám Hannibhál ajánlatát.
Meg a Ryzen 5 2400G-t is, GT 1030 erejű IGP van benne, viszi ez is a 4K tartalmakat, szintén 4 magos, 8 szálas proci, minimális felárért.
mod: ha a lap megvan, akkor nincs mit tenni. Ez esetben jó választás az i5, nézheted az i5-7xxx-eket is, ha nem nagy a felár.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
VGNGR
senior tag
Na akkor, még egy tényező, csak hogy még "egyszerűbb" legyen ajánlani.
-
carl18
addikt
Azzal lesz a nagy baj hogy úgy mint a 8700K esetében, idehaza a nyitó ára vastag lesz. Kell jó pár hónap mire beáll az ára. Poén lesz hogy a legújabb 8 magos ha beáll az ára lesz 100E, egy 6-8 éves 4 magos i7 még most is használtan 50E tájéka. Agyhalott aki kiadd érte annyit D
Ha az I7-8/16 szálas lesz akkor igaz a pletyka az i5 megkapja a 6/12 szálat. 8700K ára is elég szépet fog esni
Az i3 meg szerintem 4/8 szálas lesz akkor az igazán durván elértékteleníti a többi processzort.
Csak a szomorú hogy drágább lesz a régebbi gen használtan, mint az új generáció újantaHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Koro
csendes újonc
Sziasztok.
Már rég óta tervezem a gép újítást viszont nem tudom milyen processzorra érdemes váltani,jelenleg egy FX8350-es van.
Egy i7 7700k vagy i7 8700k procin gondolkodom,főként játékra.
Még nem volt intel procim ez a 2.,szerintetek megéri váltani?
Van érezhető külömbség amd után?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Plague666
tag
-
Krisz0418
őstag
Csak én érzem lassan kevésnek a 4magot? I5-6500, ocsemnek i5-6600 van. Par játék alatt 100% proci terhelés vagy 100hoz közeli. (The division, nfs payback). Én nagyon gondolkodok egy ryzenben, mire lenne érdemes lecserélni?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
carl18
addikt
válasz Krisz0418 #78249 üzenetére
Nekem I5-3470 van 3,6 ghz-en ami maximális erőbe nem sokkal marad le az I5-6500-tól.
Igen valóban el tud fogyni a 4 szál főleg nagyobb processzor igényű játékoknál.
Szerintem ami legjobban megéri az a Ryzen 5 1600. 6/12 szál és az áráért remek vétel.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest