Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz NdrewSunix #77781 üzenetére
Hosszú távra kell, azaz akár 5 év is lehet.
Emiatt is jobban jarsz Ryzennel, mert a lapba meg ket jovobeli generacio proci/apu jon tutira, tehat sokaig meglesz a bovitesi lehetoseged is - ha kell. Ha meg nem, akkor is a tobb mag jovoallo(bb).OK
-
palfitom
félisten
válasz vaakuum #77800 üzenetére
Elvileg nem lesz kompatibilis, Z390-es lapokkal fog majd érkezni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz C_hris #77803 üzenetére
Sajnos nincs jósgömböm...
Mindig drágábbak szoktak lenni az újdonságok, szerintem most sem lesz másképp.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
Sziasztok! Van egy ASUS ROG Z370-F + 8600K kombóm. Egyik kollegám rátolna egy ASUS Maximus VIII + 6700K kombóra 20k-t. Mindkettőnké garis. Nekem bőven elég mindkettő konfig, de nem tudok dönteni. Ti melyiket választanátok? A maradék 20k-ból sokáig söröznék... Ill VGA upgradehez jó lenne, de 1080-ról nem tudok mire fejleszteni ebből az összegből, túl nagy a difi 1080 Ti-hez.
A Maximus felső kategóriás Z170 lap, de ugye semmi extra nagy előnye szerintem.
Csak játék és apróságokra használom.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
palfitom
félisten
Én maradnék a 8. generációnál, a valós 6 magja és a fejleszthetősége (8700K) miatt.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
Köszi! Akkor megülök a hátsómon...
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy Core2Duo E8400 + HD4850 vga párost szeretnék lecserélni. Teljesen elvoltam ezzel a konfiggal, de bejött a láncba egy 4k tv, amit szeretnék natívban meghajtani.
Kérdésem, hogy filmnézős 4k-s konfigra milyen procit ajánlotok, aminek a beépített gpu-ja bírja a 4k videók lejátszását?
Arra gondoltam, hogy így kis költségvetésből alaplap+cpu+ram párost cserélném, a többi cuccom maradna. 450-es tápom is elég lenne, mivel most dedikált vga-t nem gondolnék a rendszerbe.Köszi a tippeket!
-
SP4C3
veterán
válasz Mr. Teddy #77811 üzenetére
Szerintem kicsit előreszaladt ez a 4k, még 4-5 évig nem lesz értelme. ha olcsón akarod megúszni, akkor egy GT 1030-at a gépbe, az tud VP9-et gyorsítani állítólag 4k-s felbontásban is.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Mr. Teddy
őstag
Első körben nekem az is megfelel, ha a dekstopot kirakja natívban a gép 4k-ban. Igen, tartalom 4k-ra nem nagyon van még, és ami meg van, azok az a minimális sample videók kb...
Játékot lehetne 4k-ban játszani, de hát most nem akarok 400k-t beleölni egy gépbe. Bár azt is nézegettem most, hogy egy belépő G4560-as proci is kb kihajt egy jobb kártyát a későbbiekben: [link]
Szóval lehet összerakok egy minimál G4560 konfigot, és ha úgy lesz rá pénzem (és lejebb megy a vga-k árai) akkor beletoldok egy 1060 körüli kártyát. -
veterán
válasz Mr. Teddy #77817 üzenetére
A 2200G és a GT 1030 között mindössze kb 20% teljesítménydifi van játékokban, szóval ezzel is lehet játszani. De valóban, a GT 1030 az olcsóbb megoldás.
mod: Persze ha most G4560 és GT 1030 is egyszerre, akkor már a 2200G az olcsóbb megoldás, később ehhez is mehet majd GTX 1060 körüli kártya, addig meg elég sok mindenre elég az IGP is, lásd itt, GT 1030 is szerepel a tesztben.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
wowpegazus
tag
válasz Mr. Teddy #77811 üzenetére
Szia!
A rendelkezésedre álló összeg fontos lenne, mert ez alapján több megoldás is szóba jöhet:
1. Ryzen3 2200g, a320/b350 am4 alaplappal, 8gb ddr4 rammal kb. 72-81.000,- Ft boltban. Ezzel lehet kb. belépő szinten játszani is mai címekkel - alacsony/közepes beállítások mellett. Viszi a 4k-t és ha b350 lappal veszed, lehet tuningolni is.2. gtx 1030 vga-t veszel - ez csak 25k
Gtx1030 technikai leírása alapján bírja a 4k-t, de a hdmi portra figyelni kell, hogy milyen van rajta. Toms hardvare-on valaki azt írja, hogy nem biztos, hogy a 4k-ban megy a 60 hz, lehet csak 30.
https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-1030/specifications
3. Különben az új intel igpu-k is támogatják a 4k-t, csak a hz a kérdés. A hdmi 2.0+-ok nagy valószínűséggel magasabb hz tartományban is viszik, az 1.4-esek meg max 24hz körül - ez meg az alaplapon múlik.
Pl.:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/i3-processors/i3-8100.htmlEz a csóka jól elmagyarázza a témát, ha megy az angol. Hdmi 2.0 + hdcpi 2.2 a lényeg.
https://www.youtube.com/watch?v=rfygzKlajH8 -
Mr. Teddy
őstag
válasz wowpegazus #77820 üzenetére
Szia!
És ha később a ryzen mellé beraknék egy 1050-es vagy egy 1060-as kártyát, ezzel a procival mennyire lenne lockos a teljesítménye? (hm lehet ez már más topik lesz, bár...) Mikor anno gamer pc-kben gondolkoztam, mindig úgy kezdtem neki, hogy valami 60k-s i5-ös proci, és majd hozzá a vga 100k körül, és akkor kellett táp is, meg minden más. Szépen kijöttek a 300k-s konfigok. Viszont így, hogy első etapra 70-80k-s fejlesztés lenne, aztán ha úgy alakul még egy vga és korrektebb gépet kapnék, és mégsem lesz 300k egyben.Anyagilag nincs még keret meghatározva, első körben a lehetőségeken agyalok, hogy miképp lehet 4k-s asztalivá fejlesztenem a jelenlegi konfigom. Viszont lehet, hogy nem érdemes egy 1030-at beraknom mégsem, mert a procim attól még karcsú és lehet desktop 4k-ban lenne az igazi.
Mondjuk a vicces az, hogy monitorom az 1440*900-as 19-es, így lehet ekkora képernyőn, ha játszom, nem biztos, hogy indokolt a 100k+os vga. Mondjuk mivel a 4k tv miatt kell a 4k, így már oda simán elférhet, de azért nem akarnék vagyonokat beleölni.
-
veterán
válasz Mr. Teddy #77821 üzenetére
A Ryzen 3 2200G kb egy 4 magos i5-7400-nak felel meg (icipicit lassúbb), GTX 1060 mehet mellé majd. Az AM4 fejleszthető lesz, áprilisban jönnek új procik hozzá, de akár most is mehet már bele 6-8 magos proci.
1440*900-ra elég lesz sok játékban az IGP, 4K lejátszás is megy neki simán. Amire figyelni kell, hogy olyan RAM-ot vegyél, amit a lap is szeret, de ezt a proci topikjában jobban tudják, bekérdeznék oda is.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
palfitom
félisten
válasz StradicHD #77813 üzenetére
Ez azért ennél összetettebb kérdés, de ha új alkatrészekről van szó, akkor igen, a 8. generációban érdemes gondolkozni.
-
kecsawi
senior tag
A 2400G vajon fog valaha rx460-al együttműködni, vagy inkább az 1600-at kellene választani, ha ryzen 1200-ról ugranék?
-
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy I7 6700-as proci szerintetek melyik az a kártya amit ez még maximálisan kitud hajtani? (kártya vásárlás előtt is állok csak azért kérdezem és nem szeretnék olyan kártyát venni amit nem tudnék kihasználni maximálisan)Előre is köszönöm!
-
hoto4320
tag
Sziasztok!Van vkinek infoja mikorra várható a zen+-os procik?Mennyire lesznek ütőképesek?Am4-ben kell gondolkodnom, úgy érzem, nem zsákutca, pedig inteles gépet szerettem volna építeni.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz hoto4320 #77828 üzenetére
Már van infó és ár, csak kérdés mikor ér el hozzánk.
-
hoto4320
tag
válasz SECTORnooB #77834 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok!
Új géppel váltok le egy Intel E7500-as procit, lényegében.
-Asus Prime B350
-4GB Ram
A kérdés a -Ryzen 3 2200G vagy A8 9600 3,4Ghz lenne, mert minél olcsóbban akarom, hogy esetleg megéri-e
most ezen spórolni, és később tennék bele Ryzen 2200G-t, lehet hogy lejjebb megy az ára, vagy egyből tegyem bele inkább a Ryzen-t, mert csak macera lesz, és veszteni fogok rajta? Nem játékra lesz a gép, de néha játszanék is rajta valami lövöldözőst amit elvisz, ha az A8 Radeon R7-je elvisz valamit. -
-
csucsotke
aktív tag
Köszi! Reménykedtem azért hogy rábeszéltek az A8-ra, de az a 2200G jobb lesz mégiscsak.
-
csendes tag
válasz wowpegazus #77827 üzenetére
Én is a 1070-re gondoltam az még árba is elfogadható! Köszönöm a választ!
-
Plague666
tag
Üdv. Segítséget kérnék prociügyben. Az áprilisi alaplapok érkezésével vennék valami újat budget kategóriában 1080p gaminghoz, de semmi AA cím, mmo-k és szimulátorok mennek. Millió tesztet elolvastam, ami alapján a ryzen 3 2200g a tuti buli, de a gond az, hogy van dedikált kártyám, egy gtx 950, szeretem is, meg is vagyok elégedve vele, így nem kell nekem vegázni. A jóval drágább 2400g is az integrált cuccával jobb csak, egyébként nem látni, hogy sokkal erősebb lenne a kisebbnél, az előnye csak a +4 szál lenne esetemben. A túloldalon ott az i3-8100, ami dedikált gpu-val jobb számokat hoz a videókban a stock amd társainál, de hetente jön valami hír az intelekről, már egy egész kísértetkastélyra való spectretípus van, elszállt a bizalmam. 100-ból ki kellene férnie a cpu-ddr4 ram-normális felszereltségű b-s alaplap kombónak, így i5 vagy 2600as ryzen nem játszik, de nem is igazán kell. Mit kéne venni szerintetek? Tuningolni nem akarok nem is érek hozzá, évente cserélni szintén nem.Netán tavalyi ryzent válasszak? Vagy neféljek az iháromtól? Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Plague666 #77841 üzenetére
az i3 sem rossz, de drágák hozzá a lapok, szerintem várd meg az áprilist, s akkor jelenik meg a ryzen 2. gen, az talán lejjebb nyomja az árakat s akkor olcsóbban tudsz szerezni talán! egy ryzen 5 1400-as, ami 4/8-as s már most 42k körül van. Az a baj, hogy a ram árak nagyon brutálok, s így nehéz jól összedobni :/
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
Plague666
tag
válasz Hannibhál #77842 üzenetére
Hát a ram most a legkisebb bajom, az így ennyibe kerül, beletörődtem. A baj az, hogy úgy vennék ryzent, hogy nagyon. Kabaré, ami az intelnél megy. Ám ár érték arányban a kis i3-nál nem látok jobbat. Játékbencheknél dedikált kártyával szinte fej fel mellett szalad a nála tizenezerrel drágább stock ryzenekkel. Nézem itt az 1400-at, de húzás nélkül ugyan azt tudja, sőt a videóban high end kártyával nyomják, nálam még az ilyen 2-3 fps különbség sem jönne ki. Nem vagyok fanboy, sőt kerek perec amd-t vennék legszívesebben, de sem integrált sem oc nem kell nekem, így viszont erősen felülárazottak a ryzenek.
-
veterán
válasz Plague666 #77843 üzenetére
A hosszabb táv miatt a több szál felé mennék. Most hogy már Intel is 6 magot ad az i5 kategóriában, vélhetően elindulnak a játékok még inkább a több szál használata felé.
Mondjuk GTX 950 mellé szerintem mindegy, melyiket veszed, vagy van ezzel kimutatható különbség egy Ryzen és egy i3 között?solfilo
-
-
-KP-
addikt
válasz Plague666 #77845 üzenetére
nemsokára lesz olcsó (relatíve, intelről beszélünk ) lap coffe lake alá,illetve kijön a Ryzen refresh is, szerintem azt érdemes most megvárni. 2 magos i3-at én már semmiképp se vennék. Kivétel a coffee i3, de az igazából i5, csak a nevekkel variált az Intel. (valós 4 magos cpu)
-
Plague666
tag
I3 8100-ról van szó mindenképp.
Ez van versenyben az r3 1200, r3 1300x, r3 2200g, r5 1400, r5 1500x és 2400g példányokkal. I3 8350k és i5 8400 már nem fér bele a keretbe. Április utáni vásárlás természetesen.
Stock teljesítmény alapján oda szűkült a dolog hogy i3 8100 vs a három ryzen 5, de inkáb csak az 1400 és 1500x mert van gpu-m. Csak nem tudom megéri e a 8 szálért 12-15 ezerrel többet adni, hogy majd a jövőben jobb lesz. A wot teszi ki a játékidőm felét, a grafika pont most cserélődött, a jövője kipipálva, mert évekig ilyen lesz amilyen.
Ha nem lenne hetente ez a sebezhetőséges peccseléses balhé nem is gondolkodnék, mert nagyon szépeket fut játékban a kis i3. De félek olyat venni, ami valóban jogosan elhangzott hogy 4 mag 4 szál és 100-on pörög, aztán kitudja mit butítgat rajta még az intel microsoft zsiványbanda.
Ilyen nehéz még nem volt választani gyerekek.[ Szerkesztve ]
-
-
Plague666
tag
válasz Hannibhál #77849 üzenetére
1500x még pont beférne. Csak azok a fránya tesztek. 10 játékból 9-ben ugyanazt hozzák.
Kicsit átverve érzem magam. Tavaly azt mondták, hogy az amd párban van az intel modellekkel teljesen. Persze, oc-val. De én csak bekapcsolnám a gépet és menjen, nem akarok fokokat meg feszkót nézegetni, nem akarok egy hétig tuningalaplapot választani. Így viszont nem mondhatnám, hogy stock ryzen vs nem k-a intelek annyira pariban volnának, és már nem is olcsóbb az amd, mint az én időmben.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Napelem
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest