Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Ukraan #18488 üzenetére

    "Az egyetlen apró gond, amiről már itt is szó volt, az az, hogy a wifi hálózatról bizonyos idejű inaktivitás után lecsatlakozik."

    Ez nem a nyomtató hibája, hanem a hálózati beállításé. Ha jól van beállítva a router és a nyomtató, akkor ilyen nem fordul elő. Évek múlva sem. Nekem Már kereken 5 éve megvan a Brother nyomtatóm, 5 számítógép van otthon, ez alatt az idő alatt a nyomtató legalább 15-20 operációs rendszerrel találkozott, soha egy alkalommal sem volt gond a Wi-Fi-vel. Cégnél azt tapasztaltuk, hogy akkor tartja meg stabilan a hálózatot, ha a nyomtató fix IP címet kap, és ha a hálózatban a számítógépek (vagy ha telefonról szeretnél nyomtatni, akkor a telefonok is) fix IP-t kapnak. Olyankor még az ősrégi XP-s gép is gond nélkül, 100% sikerességgel oda-vissza kommunikál a nyomtatóval.
    Tehát ne a DHCP-n múljon, hogy éppen milyen IP címet kap a nyomtató, vagy az az eszköz, ami keresi őt. Mert lehet valamelyik még az előző IP címen keresné a másikat. Bár többnyire működhet így is, de határozottan megbízhatatlanabb.

Új hozzászólás Aktív témák