Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Donki Hóte #17215 üzenetére

    Régen olvastam ennyi baromságot egy hozzászólásban.

    Például: "Ez az ellenkezés természetesen teljesen érthető a részükről, a nyomtató gyártása nem hoz semmi hasznot, a haszon a gyári kellékek (tinta, nyomtatópapír) eladásán van."
    Tintatartályos nyomatókról van szó, jelen esetben konkrétan a Canon PIXMA G2420 nyomtatóról. Olyan mennyiségű tintát mellékelnek a nyomtatóhoz, hogy a felhasználók egy része soha nem is költ tintára. Van akinél 10 év alatt se fogy el a mellékelt mennyiség, így a nyomtató előbb fog meghalni, minthogy tintát vegyenek hozzá.

    Az sem igaz, hogy a nyomtatógyártók nem készítenek kellékanyagot. Némely nyomtató marketinganyagában olvasni lehetett, hogy büszkén hirdették magáról: ugyanaz a fejlesztőcsapat vett rész a kellékanyag gyártásában, mint aki a nyomtatót fejlesztette. (Valami miatt fontosnak érezték ezt megjegyezni.)
    Az adott cég kellékanyaggyártói valószínűleg nem ugyanabban az üzemben vagy csarnokban vannak, ahol a műanyag alkatrészeket fröccsöntik, vagy ahol a tengelyek készülnek, vagy ahol összeszerelik őket, de attól még saját tulajdonban lehet a kellék előállító cég. És vannak cégek, akik mástól veszik a kellékanyagot (mondjuk pont a konkurenciától).
    Az Epsonról nehezen tudnám elképzelni, hogy mástól vennének kelléket. Brutális összeget tolnak a tintás rendszerek fejlesztésébe, nagyon nagy összegbe mernék rá fogadni, hogy ők maguk készítik a tintát.

    Még szép, hogy nem szívesen fogadják be az idegen patronokat a nyomtatók. Vannak típusok, ahol a haszon tényleg a kellékanyagnál jelentkezik, de ez olyan nyomtatók esetén is igaz, ahol nincs különösebb haszon a tintán. Viszont noname tintákkal nem tudja a nyomtató garantálni azt a minőséget, amire megalkották. És az ilyen agyatlan felhasználók mit fognak mondani: "Nem jól nyomtat a nyomtató!". Tipikusan olyan felhasználói hiba, amikor a felelősség másra hárítása is színre lép.
    És persze nem lehet elmenni az igazán pocsék minőségű tintákról, amik a nyomtató élettartamát lecsökkentik. (Itt is az előbbi eset áll fenn: elromlott a nyomtató, szerinte a nyomtató a hibás, valójában a felhasználó nem ért hozzá.)

Új hozzászólás Aktív témák