Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz Horn Ákos #16092 üzenetére

    Mobillal készített félárnyékes, torz fotók csak kényszer szülte emlékeztetőnek nevezném, nem pedig általánosan használható dokumentumnak.

    Mint minden, a mobillal való fotózás is tanulható és tanítható (és kevesebb lehetőség okán gyorsabban is mint egy cserélhető objektíves rendszer). Nem állítom, hogy ahol nagyon szép eredmény kell a nyomtatóval szkennelés nincs előnyben (legalábbis adott keretek között) bár nekem konkrétan erre az elmúlt évtizedben nem volt szükségem (pedig nagyon komoly céges nyomtató miatt volt rá lehetőségem), a legrosszabb esetben is egy minimális javítás hozta azt ami eddig mindenre elég volt (természetesen nekem mint igénytelennek :B bár senki sem panaszkodott eddig még; bár kétségtelen alapból úgy fotózok, hogy pl. ne legyen utólagos perspektíva korrekcióra szükség, de mint már írtam tanulható a dolog).
    Abba meg nagyon nem mennék bele és off is itt, hogy mikor mi a célszerű a nyomtatás előkészítésére. Pl. iskolai szinten tablóhoz kiadványszerkesztő aligha, bár szakosodott középiskolai szinten talán. Szintén a GIMP-et stb. sem szoktam elővenni a gyereknek pedig minden gépen fent van.

    Az egészet csak gondolatébresztőnek szántam, tényleg kell az a szkennelés, hovatovább kétoldalas automata szkennelés? iPhone-t meg végképp kár ide keverni, ma már az olcsó telefonoknál amit egyébként is megvesznek adott a lehetőség.

Új hozzászólás Aktív témák