Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
LEMURIAI
csendes tag
válasz szabonagyur #99901 üzenetére
Akkor hol vegyem az általad preferált gépet ?
-
Corvu$
csendes tag
Olvasgattam a hozzászólásokat és felkaptam a fejem mikor a fospumpa FSiemens hulladék került szóba. 2001-2010 között foglalkoztam a témával rendesen és nem telt el hét hogy ne szoptam volna csontra magam egy ilyen szarkupaccal. Nem értek egyet a kollégával aki azt írta hogy azok között a gépek között volt jó. Az utolsó években aki hozta bármivel, elhajtottam hogy vigye ahhoz akitől vette! Elmondhatatlanul gyűlölöm a márkát. De hozhatnám a Siemens mosógépemet is példának vagy a PD elemeket amit Continental-ra cserélt a VW mert az adott sorozat minden darabja selejt volt. Értem én hogy biztos volt 10000-ből egy ami működött és így nem lehet kijelenteni hogy mind rossz, de megérdemeltek volna egy pert a nyakukba.
Amúgy Asus X51L-t használok 2007-be vettem 150e ért és azóta egy touchpadon és 4 akkun kívül semmit nem cseréltem benne. A zsanérok sem lógnak rajta, napi használat után. Azért kell másodiknak vissza soroljam xp-n futó dolgoknak mert már webre is gyenge. De tudom ezt követően az Asus visszavett a minőségellenőrzésből a garanciázást is elcseszte és elkezdett szemetet gyártani. Amik utána jöttek sorozatok volt velük baj rendesen.
-
sniper elite
senior tag
Akkor én is kitöltöm ezt a kérdőívet, hátha tudtok valamit ajánlani!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?I
Idén!
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximálisan 300.
(3) Felhasználás?
Filmek,néha játék,töltögetés,napi 12-14 órás üzemmód vagy több! Hűtése megfelelő legyen!
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
1600:900-1900:1200 ahogy észszerű játéktól függően.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17'3 minél szebb kijelző HD+ vagy FullHD! Fényes vagy matt az mindegy!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán de lesz!
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7-Win8.1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD mindenképpen, SSD 64-256GB, 8GB ram minimum. Kell optikai meghajtó!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Alapfelszereltség ami elvárható!
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új és garancia 2-3 év legyen rajta. -
félisten
-
PandaMonium
őstag
válasz sniper elite #99905 üzenetére
Kimaradt egy elég fontos részlet: Milyen játékokkal játszol? Mert ha csak Diablo 3 meg Starcraft 2, Hearthstone szintű dolgok akkor elég egy 840M/940M de ha azt mondod, hogy GTA5 meg Witcher 3 akkor az már más kategória.
What I cannot create, I do not understand
-
sniper elite
senior tag
válasz PandaMonium #99907 üzenetére
FIFA,FPS,szimulátoros játékok. De inkább asztali gépen szeretek játszani. Nem elsősorban játékra használnám tehát.
-
Corvu$
csendes tag
válasz szabonagyur #99906 üzenetére
Az már ez után volt, kb akkor kezdődtek a bajok és a spórolás. Enyémben webkam sincs ez még a Dual Core, touchpadje ennyi év után sincs szétkopva jól csúszik jók a gombjai kényelmes használni.
A mostaniak amik mondjuk egy MM-ben ki vannak rakva vagy olyanok hogy lekopik az ember ujjáról a bőr vagy mikor klick-el megőrül mert egybe van a gomb a paddal és nagy erő kell a megnyomásához, nem áll kézre, vagy olyan idegesítő műanyag hangot hallat hogy kedve sincs az embernek hozzányúlni. Pl 300e Lenovo gépen 6 hónap után szétkopott. Az embernek ezért nincs már kedve se venni semmit mert csak magát szopatja vele hogy minden egy hulladék. Én már az az ember vagyok aki addig használ valamit amig tudja az adott célra, hogy minél kevesebb probléma legyen.
A töltője is a gyári deltae néhány kábel megtörésen kívül szintén nem volt semmi baja.Jobb lenne ha lenne egy márkának 3 termékcsaládja és azok működnének, nem a fostengerben kéne halászni. De már minden ilyen.
Elhiszem hogy jó a mostani Fuji de annyira gyűlölöm a márkát hogy le kéne ragasszam rajta a feliratot, mert különben átfúrnám csavarhúzóval Felén rengetegen megvette a szupermárketben 100e ért a szemeteket és várták a csodát, meg egy marhát aki szerelgeti őket.
-
QwErTy42
addikt
válasz Corvu$ #99909 üzenetére
Ja hát kérem 100 ezerért most csak egy kalap szart kapsz gyártótól függetlenül. A kérdés csak az, hogy kicsit kaki vagy nagyon.
Ez a dilemma örök. Van az egyszeri júzer, akinek 200 ezres okostelefonja van de 100 ezret is sajnál egy laptopra és meglepődik, hogy hulladékot kapott a pénzéért....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Khelben
nagyúr
válasz Corvu$ #99904 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a Fujitsu-Siemens nem egyenlő a Fujitsuval? Külön cég, teljesen más termékpaletta, a gépeknek sincs közük a FS-hez.
(#99905) sniper elite : Asus N751JX, bár az I7 felesleges lesz neked, de nincs I5-tel. A 17es igénnyel sajnos minden más gépet kizártál.
[ Szerkesztve ]
-
Corvu$
csendes tag
válasz Khelben #99911 üzenetére
Meg persze, értem én hogy szétvált. Közben eszembejutott még valami amiért utálom őket.
Fekvő gépeket hoztumk be Ausztriából nem keveset Dell-t És FS-t még a Nortwood,Prescott korszakban. 10 FS-ből kb 3 szar volt mikor már behoztuk, vagy mire beért(jónak vettük) a hét eladottból pedig a következő pár hónapban 3-4db jött vissza hogy szintén rossz. Vagy táp, de legtöbbször alaplap hibával. Bios reset, kondi cserék után elindult ment pár hetet hónapot majd megint megállt. Ez így ment. Csak üvöltött benne a venti de a postig nem jutott. Buktam rajtuk rendesen. Persze a Dell nél 20-ból kb 1 vagy talán annyi sem volt rossz. A korabeli IBM Notik is hibátlanok voltak, még amiből az összes csavar hiányzott azok is örökké mentek(Első gen PentiumM-ek). Mocskosul utálom Fs-t. Akkor ezek 1-2 éves gépek voltak. -
Khelben
nagyúr
válasz sniper elite #99914 üzenetére
Nem csak a hűtése, annak mindene jobb. Ház, billentyűzet, felhasznált anyagok, stb.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz sniper elite #99914 üzenetére
Egyik ismerősöm egy hasonló kategóriás laptopot ejtett le kb. 1 méter magasról, az egyik zsanér azonnal eltört...
-
Dhampir
félisten
válasz IMIIKE1998 #99916 üzenetére
Akkor elég jól bírta, a laptopokat nem leejtésre tervezték. :-)
-
mclaren777
senior tag
válasz Tothgera30 #98886 üzenetére
És ezen kívül?
Pl. Thinkpad R500 40 ezer alatt jó vétel?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
devil-k
nagyúr
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Általános cél. Felesleges dedikált videókártya.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FHD. Gondolom ebben az árszegmensben nincs IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell, nem szükséges.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai sem feltétlen kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webkamera(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csakis új.- mozi bolondéria -
-
PandaMonium
őstag
válasz Boolash #99924 üzenetére
Ha nincs szükséged a dedikált kártyára akkor én inkább ugyanebből a modellből az integrált kártyás verziót venném. Tovább bírja az akksi, könnyebb és eggyel kevesebb komponens ami elromolhat.
Szerk.: Mindig megelőznek...
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
Boolash
aktív tag
Ebben az esetben jó lenne, ha a dedikált VGA helyett SSD lenne benne és/vagy 8GB memória, viszont ilyet sajnos nem találtam.
-
Ispy
veterán
válasz Boolash #99927 üzenetére
Dell például durván 2x annyiért adják az SSD-t (40k vs. 80k), mintha megvennéd külön és beleraknád. Memória dettó. Igazi rablás.
A garanciaidőről meg nem is beszélve, ami 5-10 év is lehet, ha külön veszed meg.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
garfield545
tag
Sziasztok
Holnap után
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskola
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Kerbal Space Program
Matt legyen
2 naponta iskolába lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 8.1 támogatása legyen meg
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ODD nem kell Inkább ssd mert win10 lesz rá
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Akumlátor idö kiemelkedö legyen kb 8 orát kellene kibirnia
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újA Válaszótókat ellőre is köszi Egyenlöre eszt néztem ki de ha tudtok jobbat akkor szoljatók
Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.
-
Khelben
nagyúr
válasz garfield545 #99930 üzenetére
Dell 5558, a fullhd változat IPS kijelzővel. 8 órás akkuidőt nem tudnak ezek a gépek, 5-6 órával kell kiegyezned, azt is csak akkor, ha max böngészel, filmet nézel alacsony fényerőn. Játéknál 1-1,5 óra a max. Az általad kinézett X-es Asus kerülendő kategória.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Erre kérhetnék ajánlásokat? Ajándékba lenne.
- mozi bolondéria -
-
garfield545
tag
válasz Khelben #99931 üzenetére
Hogy hogy mi a bajuk ? + Nekem csak a suliba kell a fontos hogy Intel I-széria Matt és magas legyen az aku idő ha ebben tudnál segiteni akkor meg kösözönöm
[ Szerkesztve ]
Mama mindig azt mondta, hogy az embernek csak annyi vagyon kell, amiből megél, a többi csak felvágásra meg fennhéjazásra való.Az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább.Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.
-
Khelben
nagyúr
válasz garfield545 #99937 üzenetére
Fogj kézbe egyet és meglátod magad. A teszkóban a tejfölöspohár jobb minőségű anyagból készül, mint azok a gépek.
-
garfield545
tag
válasz Khelben #99938 üzenetére
Mert most jelenleg asus k53ta ez van de ez már nagyon régen még a 4 órátse közeliti meg ha ugyan az a ház akkor tudom milyen
-
Tikakukac
titán
válasz #45553408 #99940 üzenetére
Nem volt olyan rossz az a gép.
A top3 legrosszabb gépében benne van, de erősen pályázik a legrosszabbra is amit valaha láttam. Ennyi típushiba egy szériában felveti a poénból alkotást is lassan.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
somasz
addikt
Üdv!
Kb. 150e-ig kéne ajánlanom egy játékra alkalmas gépet, 14-15,6", min. i5, jobb vga a sarokpontok, más nincs, vagy alakítható. Mi a best buy akár használtból is szemezgetve? Üzletiből sajnos nem tudok ilyet jelenleg. (precision)
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
zsuzska0802
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szeptember vége felé.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100.000 Ft alatt (Ha esetleg van plusz 10-20 ezerért egy laptop ami 100000*szor jobban megérné azon is elgondolkozom de lehetőleg 100 ezer alatt legyen.)
(3) Felhasználás?
irodai munka, iskola, játék, film nézés
League of Legends, World of Tanks. Ez a 2 játék amit mindenképp szeretnék játszani. Tudom h ennyi pénzért nem lesz túl erős a laptop de ez a 2 game kéne h menjen rajta. Nem kell hogy ultrán menjen, elég medium grafikán is de akkor ne laggoljon.
Minimum 15.6" legyen.
A koleszban használnám. Otthon van PC-m.
(7) Operációs rendszer?
Windows
Minimum 500 GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs.
Lehet használt is, de akkor minimum 2 év garanciával.+ http://www.computerimperium.hu/images/ASUS_X552CL-SX173D_black.jpg
Én ezt a laptopot néztem ki, nem tudom mennyire érné meg.Előre is köszi a segítséget!!
OnePlus wait for it..... One
-
ThorsHUN
őstag
válasz PandaMonium #99943 üzenetére
Bocs csak eppen veletlenul talaltam
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék venni nemsokára egy laptopot, mert a régi már nem mai, jó ha elindul rajta az Xp, kellene egy másik a tanuláshoz, munkához...
No szóval:
Valamikor Szeptember végén, október elején. Remélem... (ha nem, akkor valamikor Dec-január, de várni nem érdemes, tudom...)(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Először 120k gondoltam, az elég is lenne, de játékra is jó lenne, így 150-160k megpróbálok nélkülözni. (Dedikált VGA, legalább 2 erős magos még nem nagyon van 120k körül).(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Elsősorban nyelvtanuláshoz, és legyen már egy normális laptop (a mostaninak a töltője szétesett, akksija kiesik, félig halott, HDD-je is haldoklik, stb, és stb.), de játékra, böngészés, filmnézésre is használnám.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Pár régi és nem régi RPG, illetve két új dilim, a KSP és az Ark: Survival Evolved (kicsit belebolondultam, nehezen tudok megválni, de nem kell Full HD, elég, ha elindul egy elfogadható fps számmal.), az utóbbi két játék az se baj, ha nem támogatja, nem indul el, nem az legyen az elsődleges, hogy elinduljon rajta. De nem a legújabb FPS, kifejezetten High-End gépekre szánt, nem optimalizált játékokra kell a gép, ha játszani szeretnék.5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs nagy elvárás, nem muszáj FHD.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elég nekem, ha pár órát lehet vele dolgozni akksival, PC helyett lenne használva, így hálózatról menne legtöbbször és csak is akkor lenne játék. Egyszer egy héten 1-2 órás út, azon esetleg egy film.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen elavult, legyen hozzá korszerű driverezés, Win 7/10 támogassa, de nem kell oprendszer hozzá, előre telepítve, magamnak szoktam ezzel szórakozni.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Megelégszek 500 Gb-os HDD-vel is. Optika nem muszáj, hogy legyen, sőt, felesleges, bár még mindig nem tudok elképzelni PC-t, laptopot DVD író, olvasó nélkül( BluRay író van már több mint egy éve a PC-ben, win 7 telepítőn kívül eddig nem használtam semmire. ). Ram viszont minimum 4Gb, külön jó lenne, ha megtudnám később toldani még egy 4-essel. (Azaz 2 slot-os és 1x4gb van aktuálisan benne).(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Egy kamera nem ártana, mikivel, de gondolom, minden mai laptop fel van már szerelve evvel. De nem kell minőséginek lennie, csak legyen. Meg a szokásos, wifi, 3-4 USB port... (Ezt csak azért írtam, mert a régi Asus laptopomon nincs kamera, miki és bluetooth se...), ja meg magyar billentyűzet kiosztás.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jobb lenne új gép, minimum 1-2 év garival, de ha van használt, de nem leharcolt, az is jó lesz, persze legalább 6 hónap-1 év garival, megbízható helyről.Egy, a fórumban említett Asus laptop nem is lenne rossz, bár kicsit sokallom még azt a 160k-t is. Egy hasonló variáns (esetleg nem FHD és/vagy 500 Gb HDD), pár 10k-val minusszal már jó lenne nekem. De ha nincs, akkor ez is jó. Illetve, ha tudtok írni, használt, de majdnem új, új szerű, felújított, garis, stb, szóval nem javításra szoruló, fog szorulni laptop tippeket is elfogadok.
Előre is köszönöm a választ és a monológom kibogozását.
Ui.: Ja, hogy ilyen hosszú lett...
[ Szerkesztve ]
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Boolash
aktív tag
válasz Khelben #99928 üzenetére
Szerintem ez lesz a legjobb választás: http://www.aqua.hu/hp-probook-650-g1-notebook-k0g92es-331914.html
30e körül kapok hozzá Windowst is és így még pont benne vagyok a keretbe. Későbbiekben meg majd lehet bővíteni SSD-vel, memóriával.
Köszi mindenkinek a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz zsuzska0802 #99944 üzenetére
WoT mediumhoz minimum 940M-es vga kell, 1366x768-ban azzal lesz 50-60 fps. Viszont az 160k-nál indul a lent említett Asus K501-gyel. Olcsóbban én nem tudok játékos gépet és használt üzletiből sem tudok olyat, amiben ilyen erős vga lenne 100k-ért.
(#99947) Unteroff : a K501 alatt nincs nagyon normális gép, Dell 3543 lenne még, ami megüti az "ajánlott szükségmegoldás" szintet, de nem sokkal olcsóbb, cserébe jóval gyengébb a hardver, kisebb felbontású a kijelző és minőségben is elmarad a K501 mögött. Egyetlen előnye a 3 év garancia.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs