Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Sziasztok,

    Idén szeretnék venni gépet a jelenlegi 8440p helyett (14'' 1600x900, i7 620M, NVS3100). A keret max. 200ezer, inkább alatta, ezért elsősorban valami használt, de még garanciális üzleti kategóriás gépre gondoltam.

    A mostani masina eléggé meg van dolgoztatva (3D modellezés, renderelés, fotó és videószerkesztés), tehát mindenképp olyan gépre van szükségem, ami nem olvad szét attól, ha 6 órán keresztül 100%-on megy a proci.

    Méretnél a 14 coll a preferált, de ha esetleg van valami minden egyéb tulajdonságában jobb gép, akkor lehet 15-ös is. Felbontás tekintetében az 1600x900 tökéletes. Matt kijelző, szuper színhelyesség nem annyira fontos, van rendes külső monitorom.

    Jó lenne dedikált VGA, mert sok általam használt program gyorsulna a mostaninál nagyobb teljesítményű VGA-val. (Esetleg HD 4400-4600 is szóba jöhet, de ahogy látom, ez alig gyorsabb a mostaninál.) Játékra csak nagyon elvétve használnám.

    Sokat hordoznám, ODD, ExpressCard nem kell.

    A legfőbb kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes várni év végéig a vásárlással? Nem tudom az új procik megjelenésének menetrendjét, de ahogy látom már van 1-2 5. generációs Intel chipset-tel szerelt gép az aprón, gondolom pár hónapon belül ezek jelentősen lenyomják a 4. generációs gépek árát. (Illetve nem tudom azt sem, mennyi teljesítménynövekedéssel jár az új generáció - nem ragaszkodom a Haswellhez sem, ha az előző csak pár százalékkal lassabb, viszont sokkal olcsóbb.)

Új hozzászólás Aktív témák