Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz btudos #78457 üzenetére

    "kb. úgy variálod a felszereltséget, ahogy neked tetszik, simán lehet bennük cserélni bármit"

    Nézegettem jó párat és sajnos néha még a Windows is feleslegesen hozzá van csapva. Én meg nem akarok árukapcsolt Windowsért +20-30 ezerrel többet fizetni.

    Értem én, hogy katonai tanúsítvány meg minden, de az én szemszögemből mi értelme lenne egy üzleti notebooknak?

    Lehet, hogy félre lettem értve: A hardvereket szeretném a saját ízlésem szerint összeválogatni, de utána 4-5 évig egyáltalán nem nyúlnék hozzá. Dokkolva lenne, külső monitor, billentyűzet, egér, egyéb perifériák és max egy külső cooler. Ha mozgatva lenne is nagyon óvatosan. Útközben nem lenne használva, a hordozás úgy értendő, hogy A pontból B-be, ott megint dokkolva, onnan C-be, ott megint, onnan D-be, ott esetleg dokkolás nélkül menne, mert nem lehetne mihez dokkolni, onnan megint vissza A-ba és így tovább. És ezt sem rendszeresen, mondjuk 3 havonta vagy fél évente 1x-2x

    Nem lenne hőingásnak kitéve, rázkódásnak főleg nem az is lehet, hogy a HDD helyett csak SSD lenne benne és a HDD-t külsőként oldanám meg.

    Itt van például ez, amit linkelt valaki a topicban nemrég. [link]

    Így számolgatva még +8 gigával megtoldva is csak 145 ezer lenne, ha hozzászámolnék még egy Core i5 upgrade-et (egyáltalán van valami lényegi különbség normál használat/röccenés szempontjából, vagy csak benchmarkoknál?) meg HDD helyett egy SSD-t is bőven 200 alatt lennék.

    FullHD kijelző meg számomra felesleges, 15-17 colon úgyis élvezhetetlen.

    Ezzel is meg a korábban általam linkelt ASUS-szal is mi a gáz? Mert ha csak a melegedés, akkor az könnyen megoldható minőségi pasztával és külső coolerrel.

    szerk: Azt meg pl. kétlem, hogy Quadro NVS kártyával ellátott üzleti használt gépek nem melegednek, mint állat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák