Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
il profeta
csendes tag
válasz Tikakukac #64294 üzenetére
"Felsoroltál mindent amit csak lehet, olyan dolgokat is, amikre általam egyetlen ismert gép képes csak: az 1 millás AW. Plusz fogyasszon keveset, de inkább minőség, de azért legyen benne kb. Paks2 blablabla.”
A felsorolást a fórum sablonja alapján csináltam meg. Jó én voltam ennyire naiv, hogy azt hittem 2GB-s DDR5-s videó kártyával+ i7-s/i5-s procival futna full grafon(15.6-s monitoron) az említett játékok egyike. Nem gondoltam, hogy a piac ennyire gyenge (200k alatt)főleg, úgy, hogy félévente dobják ki magukból a gyártók a kütyüket. Illetve ahogy írtam a játék a legkevésbé fontos. A többi feltételnek a gépek 85%-a megfelel...
Az eredeti kínainál nincsen jobb!
-
Khelben
nagyúr
válasz laci1978 #64297 üzenetére
100ezer forintból 5 éves működést egy használt üzleti géptől várnék, nem egy tejfölöspohártól. Laptopsystem.hu-n nézz körül, 2. generációs intel processzoros gépeket keress (HP 8560P, Dell E6420), azok vannak ilyen árban. Az én feleségem kiröhögne, ha egy ilyen Asus-szal hazaállítanék és letenném a 6 éves HP-je mellé
(#64301) il profeta: a többi feltételed is necces, folyamatos intenzív használatra az üzleti szériás gépek közül kellene választanod, azok meg nehezen férnek bele 200k-ba.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz il profeta #64301 üzenetére
Most hogy milyen a ram azon a karin kit érdekel, az i7 meg puff. Asztaliban tuti van olyan harmad ilyen ramos ami szanaszét veri a csoda 4 gigás notikat is. Ez nem mérvadó.
Azért jönnek a gépek félévente, mert ennyire jó pénz ez és csorgatni a 15%-okat.Ennyiből van egy 5540-es latitude amire köthetsz 5 évig garit. Játszani abszolút nem fogsz vele, de 200 ropi az nem az az összeg, amiből mindet megkapsz. Még a 4 kiló sem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MmDorian
őstag
sziasztok urak!
lassan esedékessé válik egy notebook beújítása. igazából már kinéztem az új macbook airt, de kiváncsi vagyok a túloldal felhozatalára is.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 320k
(3) Felhasználási kör? PS, Illustrator
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? figyelembe véve az Airt, nem szeretnék recsegős, műanyag gépet, de természetesen a teljesítmény is fontos.
(6) Szeretnél bele SSD-t? mindenképp.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 13", minél nagyobb felbontással.
(8) Notebook tömege? könnyű legyen, egyetemre járós gép lesz.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nem szükséges
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 256GB ssd-nek örülnék, de ha csak 128 fér bele, ám legyen. 8GB ram mindenképp.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz il profeta #64301 üzenetére
Az, hogy mekkora a monitor fizikai mérete (15,6"-os), nem befolyásolja túlzottan a játékok futtatásának képességét, egy játék egy adott felbontású 13"-os panelen is pont ugyanúgy fut mint egy 55"-oson, ha azonos a hardver ami futtatja. A felbontás számít, ami általában 768p vagy jobb esetben 1080p. Nem a piac gyenge, ennyiért túl nagyon az elvárások, még asztaliban is azok lennének.
-
hepe
csendes tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Azonnal.Ma vagy holnap.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 350k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Poker. 4-5 pokerkliens, segédprogramok együttes futása 1-2 monitorral együtt.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Pokeren kívül nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Teljesítmény a fontosabb, de mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
1920x1200-at tudja.
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? jobb ha van
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 8GB RAM, 256 GB SSD
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új. Új.Igazából van egy asztali gépem, amihez hasonló teljesítményű laptopot szeretnék, de teljesen láma vagyok és nagyon sürgős lenne, úgyhogy nincs 1-2 hetem elmerülni a témában, ezért kérném a segítségeteket.
Az asztali gépem az alábbi tulajdonságokkal bír, jó lenne, ha a laptop ezt megközelítené:
Előre is köszi a válaszokat!Gigabyte s1155 GA-Z77-DS3H
Intel Core i5-3470 (3,2GHz/6MB) (s1155) BOX processzor
Spire TherMax II hűtőborda és ventilátor (All Intel/ All AMD)
KINGSTON Memória HYPERX DDR3 8GB 1333MHz CL9 DIMM (Kit of 2) XMP Blu Edition
Western Digital 1000GB Serial-ATA 3.0 változó rpm winchester (64MB cache) RED series 24x7 NAS
SSD OCZ 256Gb SSD Agility 4
Samsung DVD+/-RW SATA (SH-224BB), fekete, OEM
Gigabyte GTX 650 OC 2GB GDDR5, 128bit, 2xDVI, HDMI, DSUB (PCIe)
CoolerMaster Elite 431 Plus Black ATX miditorony,
FSP Aurum 500W ATX/EATX tápegység, BOX, 80+[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
Szia!
Nem, a garancia nem veszik el ettől, ha csak nem maga a beépítő keret (ami elég valószínűtlen) vagy ssd okozta a meghibásodást.
Nyugodtan vedd ki, úgymond "gyári állapotba" küld el a lenovonak (vagyis tedd vissza az ODD-t). Az, hogy nem lesz rajta op rendszer egyáltalán nem baj, amúgy se azzal tesztelnének (meg alapból nem vállalnak felelősséget a tárolt adatokért, of course). Ha vissza küldik teszt ok-al, akkor biztos, hogy szoftveres gubanc van, amire meg amúgy se terjed ki a gar.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
1920x1200-as notebook már nincs, 1920x1080 a fullhd felbontás. Az asztali processzorod erejét egy I7 MQ proci közelíti meg kb, ilyen gépet keress. Namost amelyik gép ezt a kettőt együtt tudja és ajánlható minőségű, az nem 350.000-nél indul, hanem 500 felett. Szóval kicsit vissza kell venned az igényeidből vagy több pénzt rááldozni.
Lenovo Z510 lenne I7-tel 250k körül, de az csak 1366x768 felbontású. Ha rákötsz két külső monitort, akkor megoldható a 2x1920x1080. A HP Zbook 15-ből van I7 fullhd-val, de az 525k-nál kezdődik. -
B-L-A-C-K
titán
válasz lord.lakli #64314 üzenetére
De
-
Khelben
nagyúr
válasz lord.lakli #64314 üzenetére
Bocsánat, a minőség szót használta, úgyhogy asust nem is néztem Persze a G56 biztos kivétel, de amilyen gépeket eddig asusból láttam, azok alapján egérpadot se mernék venni tőlük.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz btudos #64317 üzenetére
Az a baj az Asus gépekkel hogy a régi szériás alsó kategória ugye valóban sz@r volt, de azóta akármit csináltak úgymond megnézés nélkül rámondják ezt a jelzőt. Viszont ez nem minden esetben igaz már, pl volt nálam vagy pár hónapja egy ASUS X550LB, teljesen vállalható gép. Plusz valamelyik nap végig futottam a médiába, megnézegettem párat, azért már közel sem olyan sz@r az anyaghasználatuk mint volt. Természetesen vannak még most is gyengébbek, de azért nálam több gépük is belekerült már az ajánlható kategóriába.
-
btudos
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #64318 üzenetére
Nem annyira, de a konkurenciához mérten még mindig nem az igazi. A billentyűzet, a palmrest, a zsanérok még mindig gyengébbek, akár az Ideapad-eket veszem viszonyítási alapnak, akár az új (3542-5547) Inspiron szériát.
Én általában olyan gépeket ajánlok, ami elé ha le kéne ülnöm, nem kapnék 10 perc után sikítófrászt. Na ezt a szintet az X550 még nem érte el nálam.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Leleményes
tag
Megjött a "cserekészülék". Nem tapasztalták a hibát amit leírtam egy oldalban, biztos kovácsműhelyben nőttek fel. CHS
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Leleményes #64323 üzenetére
Nevem alatt a LOGOUT blog bejegyzésemet ajánlom neked ha már CHS...
-
iscsu
tag
Uraim,
a héten kellene kolleganőmnek egy lapos
200.000 Ft (ki van töltve a beszerzési, az adminisztráció kisördöge miatt egy forinttal sem lehet több)
irodai felhasználás, (TP R61i-t váltana)
játék kizárt
minőségre adnánk inkább
ssd első körben nem kell
14"-15" matt, HD vagy HD+
tömeg kb. mindegy
Linux megy rá
4G/320G, optika nem szükséges
webkamera jó lenne
CPU igényes alkalmazás néha futna, de a T5250 elég volt...A leendő tulaj meggyőzhető a használtról, a beszerzésit aláíró emberke nem. A probléma, hogy így olyan névre számla kellene, amin nem szerepel a használt/sérült/stb. jelölés. Vagy értelemszerűen tényleg új.
Ha új, akkor én mondjuk egy E5440-et néztem. Kollegámnak van kulturáltabb kiépítésben, határozottan szimpatikus gép.
Ha használt, akkor pedig az elődjére gondoltam, kicsit persze akkor a bővíthetőségen tolva.Egyéb márkák/típusok esetleg? ProBook 450? TP Edge E440?
Előre is köszi a tippeket!
-
Leleményes
tag
válasz B-L-A-C-K #64324 üzenetére
Szomorú történet, ráadásul a tied nem 190-es kategória volt.
Leírtam nekik a problémát, hogy csak TÖLTŐN jelentkezik. Erre megkapom 90%-os akksival a gépet. Na mindegy, úgy vagyok vele, csak játék közben ciripel a GPU, de akkor úgy is élvezem a hangot is fülesen, vagy hangfalon, a hűtőventi valamennyire el is nyomja. Ez van, Sprite.
-
btudos
nagyúr
válasz Mikulásbá #64327 üzenetére
E5440 azért egy kategóriával feljebb játszik, plusz a billentyűzete sokkal gyengébb, ami irodai felhasználásnál nem épp előny, de egyébként jó lehet.
CPU-ban a Fuji jobb, meg olcsóbb is, SSD-vel fürge is lesz, igazából a billentyűzet szerepe kérdéses szerintem.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
htomi85
tag
Hello,
Olyan notira kérnék tippeket, ami tudja az alábbiakat:
- 12-13 colos
- érintőképernyős, levehető kijelzővel
- Win8
Pénz nem számít, de azért jó lenne ha minden lehetőséget leírnátok és nem nagyon mennénk fél misi fölé, kivéve ha indokolt.Üdv
-
Chaser
legenda
-
runner 125
nagyúr
válasz htomi85 #64332 üzenetére
A gyakorlatilag 350° körül nyíló - átfordítható megoldás szerintem előnyösebb élettartam szempontjából.
Ebben a kategóriában a Yoga 2 Pro-t mondanám, esetleg XPS Duo. Ha, mindenképpen hibrid szétválaszhatót szeretnél, akkor a Samsung XE700.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hepe
csendes tag
válasz Khelben #64343 üzenetére
Szerinted ez a proci gyenge ehhez a konstrukcióhoz?
Utánanéznék én csak nem értek hozzá...
Ezt találtam még, amit lehetne SSD-vel bővíteni és matt a kijelzője, erősebb a proci, csak nem tudom, hogy mennyire megbízható a márka:http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/laptop_notebook?pg=22#pid_11547
-
htomi85
tag
válasz runner 125 #64337 üzenetére
Thx, szóval ha jól látom olyan gépet akartam ami nem létezik.
Így kompromisszummal a Lenovo Yoga lesz. -
dbala
tag
Szerintem nem csak én vártam ezt az Asus N550JK tesztet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest