Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz #05055892 #159047 üzenetére
Szia.
Az Intel I3 gyenge mint a molyfing. Én is kérdeztem itt lapit 230e-ig de AMD procival. Lehurrogtak hogy annyiért nincs normális lapos. Aláírom a szakik véleményét. De ha a belinkelt Ryzen5, 4mag/8szál nem volt jó akkor ez a proci vajon mire jó?? De tényleg ez csak egy laikus véleménye, bár hozzáteszem nem hiszem el hogy 200-250 e-ért nincs használható, laptop otthoni felhasználásra.
Ja és nekem most egy DELL Latitude E7240 van amiben I5 2/4 proci van, 8GB rammal, SSD-vel. Meg tud torpanni ez is a PROCI miatt.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
Tikakukac
titán
-
christyna4
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék én is notebookot venni. Több kérdésem lenne: a legelső, hogy a korona miatt úgy vettem észre, hogy eléggé megcsappantak és drágultak a gépek. Tényleg így van? Lehet érdemesebb lenne várnom!? (nem életbevágó, szerencsére a régi lassan, de még működik)
Olyan gépet keresek, amit netezésre, filmnézésre, irodai programokra használnék és pár évig megbízhatóan használhatom.
Ezekkel a paraméterekkel keresek gépet kb. 300 ezer forintig.
-legalább i5 proci,
-minimum 8GB memória
-256/512 GB SSD +1TB HDD
-kijelző: minimum 15,6" és jó lenne IPS
-játék nem (esetleg a régi THE SIMS 3)
-nvidia videókártya (vagy AMD ha az jobb)
-hordozás nagyon ritkán
-WIN10: mind1Legnagyobb "bajom" a márka kiválasztása... ezekkel a paraméterekkel leginkább ACER Aspire 5 és ASUS Vivobook S15 modellek jönnek ki. Egyszerűen hetek óta nem tudok választani...
Ez pl. nagyon szimpatikus és most olcsóbb is a MM-ban, mint bárhol máshol:
[link]
ez pedig az Acer
Köszi nektek![ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz christyna4 #159055 üzenetére
Most biztos nem vennék gépet. Újat főleg nem. Ez az év szerintem már kuka. Bár utána meg hiába indul újra a gyártósor, a gazdaságok reccsennek meg. Ergo ez most már bukta mindenhogy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
raziel01
veterán
válasz Tikakukac #152714 üzenetére
L440-et kaptam céges laptopnak itthonra. Mondom rákeresek már a topicban. Egy dologba tudnék belekötni de abba nagyon. A touchpad kialakítása szörnyű, hogy nincsenek dedikált gombok, mint mondjuk a HP 8470p-nél. Amúgy el lehet vele lenni. TN panel mondjuk nem a legjobb az tény. Magamnak gondolkoztam idén venni valami modernebbet IPS panellel de így hogy minden drágult meg bizonytalan az év tuti nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz raziel01 #159057 üzenetére
Én ismerek palit, aki félig kinyitott laptoppal járt szatyorral, mert úgy fogta meg jól a duct tape. Frankón körbe és át, ahogy kell. Ő is azt mondta, hát ilyen, de amúgy simán jó ez is.
Így vagyok a T440-el is. Ha az van, biztosan jó, de nálam a küszöböt inkább ne lépje át. Egy T400 vs T440 párosból is még a T400-at vinném el.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
csanyiadam
tag
Sziasztok, van esetleg olyan topic, ami hasonló ehhez a topichoz csak általam összeállított PC konfigurációkat tudok véleményeztetni? Köszönöm.
-
raziel01
veterán
válasz csanyiadam #159059 üzenetére
-
npnp
tag
Sziasztok
Van most Office 365 akció valahol?
Laptop mellé ajándék egy év?
Nagy igény nincs, I3 + 4GB RAM +128 GB SSDP
-
malnabokor
senior tag
válasz malnabokor #159008 üzenetére
Sziasztok, bármilyen megerősítésnek vagy ellenvetésnek örülök, Mag kaptam párszor tippet a csoportban és mindig bevált
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
oreg0503
tag
válasz Tikakukac #159054 üzenetére
Akkor lehet a letöltött filmekkel van közben gond. Van hogy bekockáz a kép és megtorpan a hang is.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok, segítség kellene sógornőmnek. Köszönöm.
(1) Minél hamarabb kellene.
(2) Max 120eFt
(3) irodai programok, office, könyvelés, böngészés
(4) Semmi játék, csak munka.
(5) 14 is szóba jöhet, de lehetőleg felette. Ha elérhető FHD, ajjir az legyen. Kijelzőt típus mindegy.
(6) Minimális hordozás. (emiatt nem jó az asztali)
(7) Windows jó lenne. (OFFICE 365 előfizetés van.)
(8) SSDvel legyen. Ram 8GB? Nagy tárhelyre nincs szükség. Ez. Munka gép, a családi adott már nagy háttértárral. Kelhet az optikai meghajtó a könyvelés miatt, de jó a külső író is, megoldjuk azzal.
(9) Pár évig működjön még.
(10) Csak használt.Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
Tikakukac
titán
Olyan árban kapsz kulcsot, hogy egyszerűen semmi értelme emiatt megvenni az Atomos és társai hulladékokat.
Pyttawrx: Ez az elmélet. Gyakorlatban sajnos baromi hamar megborul a szisztéma igen egyszerű formázásokkal is. Sajnos tapasztalom és nem egyszer én magam fizettem ki ügyfélnek az Office árát, mert megőrültem, hogy nonstop utána kellett dolgoznom saját magamnak.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz becenevem #159072 üzenetére
Hardverhez képest drága
4-generációs üzleti gépek 50 ezertől már indulnak.
Én nem adnék ennyit azért a G1-es Probookért.
Lenovo T440-t már láttam 60-ért ugyanezzel a speckóval.
Fujitsu E744 is 55-60 körül már van.2x annyit biztos nem ér a Probook.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
[Erre] valaki?
Köszi! -
Graphics
Jómunkásember
válasz PRDZsolesz #159075 üzenetére
Én FUjitsu E754-et néztem.
Az elég jó kis gép
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Csak egy rövid kérdés. Ismerősömnek kellene egy bármilyen laptop 100k-ért, ami a gyereknek (14 éves) jó lehet a tanuláshoz a jelenlegi helyzetben. Lehet ennyiért használható újat kapni? Én mondtam neki, hogy ez nagyon kevés, de nincs rá több.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diegho #159077 üzenetére
Nem lehet. Használt üzleti masinát igen, az pont jó lesz a 14 éves gyereknek is.
Szegény ember vízzel főz, tehát marad az üzleti masina , garanciával, ezek között nézelődjön.
Újból még szart se kapni. Szarabbat igen.
Üzletiből viszont 4-5-6. generációs gépeket simán.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Szomszédom anyukájának nézünk notebookot, nehezítés, hogy Szerbiában lesz megvéve. A linkek is azokra az üzletekre szólnak majd, ahonnan tud venni. És sajnos elég szűkös a felhozatal ebben az árkategóriában.
Filmezésre, internetezésre lesz legfőképp használva. Adott egy 1TB-os külső hdd filmeknek, tehát szerintem mehetne ssd-vel. Ár az maximum 300euró lenne (36000din).
Néhányat néztük, ezek közül melyik felelne meg legjobban az adott felhasználásra:
[Asus X543UA-DM1943]
[HP 15-db0056nm 15.6"AG]
[HP 250 G7 6MS21EA 15,6"]
[Acer Laptop A315-42-R47T 15,6"]Baggio
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Baggio04 #159083 üzenetére
Hűha, felénk nem is tudom forgalmaznak-e ilyne low-cost procikat, hirtelen hovatenni se tudom őket "erőben".
Hát nem nagyon van választék, ha ebből kell kifundálni, akkor szerintem ez legyen.
Intel Pentium Gold 4417U Dual Core még mindig többet tud, mint az az AMD alsópolcos cucca, de az Athlon 300U sem lehet olyan vészesen gyenge.
[link][ Szerkesztve ]
-
Baggio04
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Anyáméknak kellene gépet vennem otthonra (60+ évesek, teljesen laikusak).
A lényeg hogy beépített HD ("hádé" ) kamerával rendelkezzen.. skype videóhívás, face stb..
Még lefoglaltam egy ilyet mielőtt elfogyott: [link]
Az lenne a kérdésem hogy itt a HD webkamera tényleg jobb minőségű lehet mint a sima 0.3-as, illetve milyen a Ryzen 3 mondjuk egy i3/i5 4/4-hez képest?
Nem hátrány hogy ez a gép (szerintem) szép is.
Keret ez a 160-170k. OS nélkül legyen. Fix dolog: SSD, 8GB DDR4, 15.6
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
christyna4
csendes tag
válasz christyna4 #159055 üzenetére
és ha mégis mostanában lenne rá szükségem, tudnátok pár modellt mutatni?
(melyik márkát érdemes választani?)Köszi.
-
Tikakukac
titán
válasz Motion_Blur #159086 üzenetére
Van még 480p-s webcam most notikban?
Nem hiszem, hogy egy Ryzen 3 kifektethető, már pont az idősebb generációval a gond, hogy ha valami nem azonnal történik, akkor dupláznak és tripláznak és olyankor fagynak meg a kevésbé erős vasak.
A linkelt géppel az igazán gondom az SVA panel. 170k-ért legyenek már benne betekintési szögek. Ami megint egy másik problémaforrás szokott lenni. Van pár durván 70+ "ügyfél", onnan tudom ezeket.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Motion_Blur #159086 üzenetére
Dell Inspiron 3585 nem rossz gép
Műanyag , de szép a felülete , Ryzen proci, 8GB memória és 256GBos kiépítése is vanEladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Ide irányítottak , így itt kérdeznék, konkrét típussal kapcsolatban
Róla lenne szó: [link]1., most
2., 550-ig (bruttó) mehetünk, de nem elvárás
3., általános célra, semmi hardcore cucc, minimális fényképszerkesztés, videóvágás
4., nincs játék, szinte semmi.....esetleg sakk...de gondolom az nem gond
5., nem mennék 14 alá, tetszik ez a 15 (most egy 17-es zbook van, de nagy és nehéz)
6., pont ez a lényeg. strandon / ágyban használós lenne, és fontosnak gondolom a tablet módot is, bár még soha nem használtam ilyet (gondolom a fényes kijelző nem túl jó)
7., win10, jó ha van win7 támogatás
8., csak ssd, 512 minimum, jó lenne 1tb is, de azt nem találtam akciósan ram 8 vagy több
9., hdmi jó ha van, ujjlenyomat olvasó
10., csak újKöszönöm ha megszakértitek, illetve bármilyen javaslatot szívesen fogadok.
Most úgy tűnik, hasznos funkció lenne az érintőképernyő - tablet forma párosítás, bár gyakorlati tapasztalatom mint írtam, semmi sincs.
Azért mmarkt, mert ez a típus itt a legolcsóbb. Digiprime-on találtam....ott van nagyobb ram/ssd páros is, de sokkal drágább. Kérdés, kell az nekem?[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Keresőt használva nem sok infó van róla, de van bárki, akinek van közelebbi tapasztalata a Lifebook S936-al? Mennyire megvehető gép?
Ilyen ínséges időkben csak nem akarnak jönni az IPS-es E5450-ek, ami meg igen, azonnal jegelődik.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Stauffenberg #159091 üzenetére
Néztem én is az S936-ost, nagyon szép masina, csak a szerelhetősége már nem az igazi.
Ettől függetlenül szerintem jó gép lehet.
-
Tikakukac
titán
válasz Stauffenberg #159091 üzenetére
Azért nem jönnek, mert árban csodát keresel
Olyan konfigok vannak és voltak fent most is, a percen kéne megvenni mindet. Nekem most pont nincs ilyenre kereslet, de akinek volt és kellett gép annak órákon belül találtam
-
-
-
őstag
válasz Tikakukac #159094 üzenetére
Feleségem használ egy x360 g3-as elitebookot (13,3-as). Érintőképernyőt szokta használni amikor hirtelen kell valami gyorsan (egér helyett), de nyilván otthon van hozzá egér + nagy monitor (+ numpad mert Excel-t használ).
Tabletként szerintem soha nem használta (december óta van meg)
Szerk: +1 a tollat sem használja, szóval egyenlőre úgy tűnik sima laptop érintő képernyővel elég lett volna, de istenem jó áron volt
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tikakukac #159093 üzenetére
Már árban is feljebb mentem mint az eredeti keret, néha beesik sok pozitívos eladótól E5450 (IPS) 75k körül, de már csak azt látom, hogy aznapi hirdetés azonnal jégen (nem tudom egész nap figyelni a friss hirdetéseket, mint a nepperek). Azért egy ilyen idős gépért nem fogok 100k felett fizetni a refurb kereskedőknél (sokszor azokba ennyiért még az IPS sem fér bele), bár kétségtelen, hogy ezekben a hetekben nagyot szakítanak. Ha ennyire nincs semmi, akkor inkább hagyom a fenébe.
-
btudos
nagyúr
válasz julius75 #159095 üzenetére
Amiről te beszélsz, annak lecsatolható a billentyűzete és tabletnek hívják, Tika az érintőképernyős laptopokról beszélt, ahol a kijelző (még ha 360 fokban kifordítható is) fixen hozzá van szerelve a klasszikus beviteli eszközöket tartalmazó készülékházhoz.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Stauffenberg #159097 üzenetére
Van erre is mód, hirdetésfigyelő, és e-mailben kapod a jelzést
A nepperek se figyelik egész nap
-
Tikakukac
titán
válasz Stauffenberg #159097 üzenetére
100k-ba belefér a teljesen totálisan új gyári burkolat mindenhol, IPS, nagy VGA is, ami pedig extra kuriózum.
Valamit nem jól csinálsz
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Apple MacBook Air 2017 13' i5/8GB/128GB SSD újszerű
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest