Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Khelben
nagyúr
válasz gergo5991 #101400 üzenetére
Valószínűleg ezzel nem lesz túlmelegedés gondod. Ha belefut is throttlingba, akkor is max mérőprogrammal veszed észre, hogy a cpu nem 2,6 GHz-en, hanem csak 2,2-n fut. A gép amúgy jól összerakott, megfelelő minőségű. A billentyűzete egy nagy kérdés, mert programozáshoz nem árt a normális billentyűzet, ami meg konzumer gépekben ritka. Ha csak tanulod a programozást és nem azt csinálod napi 8 órában, akkor nem olyan nagy gond. Úgyhogy vedd meg bátran. A megbízhatósága átlagos a típusnak, de nyilván ha valami baja lesz, akkor ott a garancia.
-
PandaMonium
őstag
válasz gergo5991 #101400 üzenetére
Az egyik barátomnak pont ez a RoG gépe van, múltkor végigtapiztam és korrekt. Nem egy üzleti minőség a felépítés, de mindennapos használatra és játékra bőven jó lesz ha nem hurcolod magaddal minden nap mindenhova. Programozás tanuláshoz bőven jó az a billentyűzet rajta, munkához már nem biztos, de arra meg úgy sem egy ilyen gép való.
What I cannot create, I do not understand
-
coller21
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Kb. 2-3 hét múlva.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350-500 ezer.
(3) Felhasználás? VMware, video, kis játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? . Főképp stratégia.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS, matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen. Lehetőleg minél könnyebb, vékonyabb legyen.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win8
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optika nem kell, SSD, minél gyorsabb legyen, esetleg SSD később.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Jó Akksi.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új.
(11) Tudom, hogy ilyen gép nem létezik, de szívesen fogadok bármilyen ötletet, javaslatot.
Ezeket néztem:
http://www.notebook.hu/asus-zenbook-pro-ux501-ux501jw-cn266h
http://www.notebook.hu/asus-zenbook-nx500jk-dr012h
Köszönöm a segítséget előre is. -
dmaty06
csendes tag
Sziasztok!
Erre tudtok mondani valamit #101321?
Egyelőre Elitbook 850 és Dell Latitude E5550 között gondolkodom.
Melyiket érdemesebb venni? Esetleg tudtok ajánlani más alternatívát ebben a kategóriában? -
Zolton
csendes tag
ÜDdv!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Féléven belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 250
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Otthoni általános, tervezés (Autocad, Civil3D) - munka (ha hazaviszem a munkát) + tanulás + ehhez kapcsolódóan látványtervezés tanulása, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
stratégia, szimulátor (ETS2 - legalább magas részletesség)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Főként asztali, de hordozva is lesz, utazás közben nem lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Mindegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újFőként asztaliként lenne használva, és monitort is kötnék rá.
Köszi!
-
PandaMonium
őstag
válasz Zolton #101414 üzenetére
Asus K501LX. A maradék pénzből mehet bele +4GB RAM és egy SSD.
What I cannot create, I do not understand
-
őstag
válasz PandaMonium #101415 üzenetére
Az említett oldalon ha tudnak szerezni akkor is legalább 4 hetet kell várni rá. Nagyon kapós volt!
-
őstag
válasz PandaMonium #101417 üzenetére
Oké csak megjegyeztem. Amúgy is fél év hosszú idő, addigra sok kifut és sok bejön.
-
Kriccs
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a laptopomat, ezért kérem a segítségeteket.
A vásárlás minél hamarabb esedékes lenne
A keret max. 180k
A teljesítményre leginkább videóvágáshoz (lehetőleg 1080p) lenne szükség, de elég erős szempont az is, hogy a FIFA16 elfusson a gépen élvezhető minőségben (legalább 720p felbontáson és ha lehet, akkor medium beállításokon)
Kijelző mérete a 15"-16" közötti kategória, akár 16:10, akár 16:9, más szempont nincs
a súly nem elsődleges szempont, de lehetőleg 2,5-3kg alatt.
OS nem kell
OD kéne, a tárhely miatt inkább a HDD-t preferálnám ~500GB
8GB DDR3 RAM lenne a minimum
HDMI port és webkamera is alapszükséglet
Az új gépeket preferálom, azonban legalább 1 évig garanciás használt notebook is szóba jöhetKöszönöm szépen!
-
Khelben
nagyúr
válasz Kriccs #101419 üzenetére
180-ból U-s processzoros gépeket kapsz, azon szerintem nem nagyon fogsz videót vágni, max ha nagyon türelmes vagy. De majd jön valaki aki otthon van ilyen felhasználásban, én nem ismerem a videovágás pontos gépigényét.
Játékra Asus K501 ajánlott ebben az árkategóriában. -
Devily
tag
Az már biztos, hogy ASUS K501LX gépet veszek. Volna néhány kiegészítőkkel kapcsolatos kérdésem.
Érdemes-e hűtőpadot tenni a gép alá? Az ábra azt mutatja, hogy egy igen kis nyílás van az alsó borításon, ahol hűteni lehet.
A másik kérdésem az volna, hogy lehet-e a kijelzőt (hivatalos szervizeléssel) IPS-re cserélni? Van-e különbség egy TN panel és egy IPS alaplapi csatlakoztatása között?
Több, általában régebbi, gép vásárlásánál ajánlottátok az adott kijelző cseréjét. Az Asus is gyárt ilyen méretű gépekből IPS kijelzőset (pl. G551JW friss modellek).Köszönöm a segítséget!
-
donatel
tag
Sziasztok!
Az alábbi laptopok közül melyik a jobb (ha úgy nézzük hogy mind a három i5-ös procival van vagy ha mind a három i7-sel):
Lenovo y50
Asus g551
Asus n551Ha WMware Workstation szeretnék használni (pl. 2 db virtuális Windows server 2008 v 2012 + 2 db kliens egy Win7 és egy Win10 - ez lenne a kis virtuális háló gyakorlásra) virtualizálásra akkor elég az i5-ös proci vagy kell az i7-es?
Valamint a következő boltokról mi a vélemyényetek, megbízhatóak:
computerimperium.hu
digiprime.hu
mizocomputer.hu[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz donatel #101423 üzenetére
Az Asusok jók, a Lenovo kerülendő. Elég lesz az I5. Nálam is kétmagos cpu-n mennek a virtuális gépek, simán megy 2-3 fejlesztői gép sql szerverekkel. Az I7 nyilván erősebb, de melegszik és ezeknek a gépeknek a hűtése nem bírja kezelni.
Boltból keress olyat, ami megbízható és ismert (ipon, laptopszalon, edigital, usanotebook pl.) -
Tikakukac
titán
válasz Devily #101421 üzenetére
Érdemes-e hűtőpadot tenni a gép alá?
Hááát, régen nekem volt, igaz az rendesen lyukas volt.
A másik kérdésem az volna, hogy lehet-e a kijelzőt (hivatalos szervizeléssel) IPS-re cserélni?
Határozott nem, én is kérdeztem sokan mások is, gépbe csak azt raknak bele ami abba való.
Van-e különbség egy TN panel és egy IPS alaplapi csatlakoztatása között?
Most már elviekben nem kéne. Gyakorlatban azért olykor igen, a legnagyobb gond maga a fedlap kialakítása. Hiába megy a 2570p-ben az IPS, ha egyszer fizikailag nincs alul helye a fedlapban, hogy beférjen. Ez nem ilyen ezy.
Több, általában régebbi, gép vásárlásánál ajánlottátok az adott kijelző cseréjét.
Igen, csak mondjuk X220-x230-as TP-ben 3 perc alatt bedobom a panelt, mert teljesen ugyanaz mindegyik sorozaton belül és van benne 2 csavar és ennyi, míg van olyan gép amit fedlapostól kell cserélni meg olyan amiben oldalt van 60 patent és nem vállalja be senki, hogy kontárkodjon, főleg típusidegen panelt rendelgetni, hogy vajon jó lesz-e.
A méret mint fentebb írtam nem minden.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
HP 430 g1 i3 procival 4gb rammal
Irodai munkára netre hordozva 120k-ért újonnan megeri szerintetek?
Ja Windows 8.1 is van[ Szerkesztve ]
-
Devily
tag
válasz Tikakukac #101425 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Azért fordult meg a fejemben a csere ötlete, mert a másik szériában is ugyanolyan méretű és felbontású, de IPS panel van. Reméltem, hogy adott esetben a méreten kívül a rögzítés és a csatlakozás módja is megegyezik.
Szedtem szét és pucoltam ki notebook-ot többször is. Viszont még nem láttam IPS panellel/csatlakozóval ellátott gépet, ezért nem tudtam, hogy mivel jár egy ilyen hardver beszerelése.
Eddig nem használtam hűtőt, de úgy látom, hogy eztán sem fogok. Gondolom a műanyag alsó borítás fújatása nem használ sokat. Az alsó nyílásba koncentrált, 1 ventilátoros, áramoltatás sem tűnik hatékonynak.
-
Kriccs
tag
válasz Khelben #101420 üzenetére
Köszönöm! Ezek szerint egy 5200U teljesítménye és egy nVidia 940 környékén már lehet variálni a netes chartok alapján? Használtaknál tudnál segíteni? A laptopsystemet ismerem, de ott ilyen kategóriában (vga teljesítményre gondolok leginkább) nem nagyon vannak gépek.
@valakinekavágóstémában
Nem kell komoly dologra gondolni, nem művészi célokra használnám, szóval max. 1-2 szűrő/effekt kéne csak átlagban. Ebben a kategóriákban milyen CPU-kban érdemes gondolkodni?Köszönöm!
-
Redlight2
tag
Hali
Megvan a k501 nagyon zsír, köszönöm a tanácsokat. Kérdés windows 10-et lehet rárakni vagy csak 8.1?
A másik: 100.000 forint alatti gépet keresek tesómnak ajándékba. Lényeg az, hogy Dota 2 , LoL és a WoW menjen rajta szépen. Kis böngészés után ezt találtam amin van esély futtatni ezeket szépen: Asus X552MJ-SX021D
Tudom, hogy minőségileg ne várjak el sokat ebben a kategóriába De hátha kibír 2 évet a nv 920m miatt akadt meg rajta a szemem, elvileg azon már el kell döcögnie a játékoknak. Viszont a proci számomra nem ismerős. Ettől a Pentium Quad Core N3540 2,16 GHz-tól mit várjak? Papíron jól mutat , h 4 magos...de amúgy milyen?
-
veterán
válasz Redlight2 #101433 üzenetére
A 920m nem sokkal jobb, mint egy HD 5500, ami a Broadwell Intel processzorokban van, az N3450 pedig harmatos. Könnyed netezésre, általános dolgokra jó, de egy komolyabb szél már megfogja.
Dota 2 és Wow kb. low beállításokkal (talán mid), alacsony felbontáson mennének a 920m-en.
[ Szerkesztve ]
-
-
Redlight2
tag
válasz stevve #101435 üzenetére
Köszi a választ hát így nem tudom ... xD
Chaser: tudom, hogy sz@rok de tényleg 100k-ig mi van amin elfut ez a 3 játék? minőség tudom, hogy nincs ilyen árkategóriában
Asus X454LA-VX177D ?
packard-bell-easynote
Acer Aspire E5-521G-40RD NX.MLGEU.003
Lenovo IdeaPad G50-45 80E301AUHV
Lenovo IdeaPad G50-45 80E3006YHV_500
Acer Aspire E1-522-45004G50Mnkk NX.M81EU
Dell Inspiron 3543 mondjuk ez már túl van a lélektani 100k-s határonTényleg tudom, hogy ez minőségileg mind béna...de most csak a belbecset nézzük
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy ki melyik gépet ajánlaná és miért?
/rendszer nem mérvadó/Amennyire én látom nincsenek nagy különbségek, de ti jobban értetek hozzá
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
vandor01
őstag
válasz Redlight2 #101433 üzenetére
az alap 4magos procik... amugy fosok....
ugye nincs hypertreading
es magonkent kisebb a teljesitménye mint a 2 magosbol 1 magnak
na es vannak programok amik csak 1 magon szeretnek dolgozni..
de ott 100%-on a masik 3mag meg malmozik..jobban jarsz ha az alap procik kozul valasztasz akkor keress 2 magos "dual core"
2830/2840 a regebbiek: 1007u/1017u vagy meg regebbiek: b980
vagy az ujabbak es pentiumok: 38xxde a legjobb ha egy i3-t veszel!!
a dell-es az jo lesz!!
good luck
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
13,3"-ban létezik 100 alatt nem baytrail procis?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
haloittbarbi
újonc
(1) Pár napon belül lenne esedékes
(2) 120.000 Ft-ig
(3) Otthoni felhasználásra
(4) Minimum 15"
(5) Csak új gép jöhet szóba, garanciával
(6) Jelenleg egy kb 6 éves Toshiba satellite pro l300-am van. A túlmelegedésen kívül eddig nem volt vele problémám, azonban ma már lassú, és elavultnak számít. Szerintem megbízható márka, szívesen maradnék ennél, de másra is nyitott vagyok. Egy megbízható, erős, és gyors gépet szeretnék.ASUS X751MA-TY221D Notebookról vélemény?
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz haloittbarbi #101446 üzenetére
Fuji A514 120 körül, 110-ért A512, kicsivel drágábban 130-ért dell 5558.
szerk: Máté94 Az is bay trail. 100 alatt normális 15-ös sincs, nem hogy 13/14".
Venni kell egy 2560p-t, 2nd gen i5, mehet bele SSD is ha kell. Alu ház, jó billzet. Garral is 70-80k-ért már van.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz haloittbarbi #101446 üzenetére
Fujitsu A514.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest