Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Zyxel tulajok!
A 10-es torrent korlát a letöltések vagy az összes futó torrent számát jelöli?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Amennyiben arra szeretném használni a Nas-t, hogy okostelóról vagy tabletről elinditom a torrentet, és mikor hazaérek a wd-tv-bmn már nézhetem is full hd-ban, miközben egy másik tv pl divx sorozatot játszik le róla, és ne adj isten közben menjen a torrent le és feltöltés is rendesen melyiket válasszam? Elég egy 310-es vagy 325v2 legyen inkább?
Egyenlöre egy 2tb-s vinyót tennék bele, meg van még egy 2tb-külső házban amit usb-n dugnék rá ha ugy alakul.A full hd igenyű tv-t lan kábellel is össze tudnám kötni a t-home elosztó készülekkel, az így elég sávszelt tudni adni?
Nas-nál mennyire fontos a processzor ill. Memória sebessége, mérete?
Esetleg egy használt hp microserver jobb lenne mint egy zyxel nas?[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Multibit, gbors, Mézga Aladár
Köszi az infókat, Akkor elvileg hardveresen a Zyxel 325v2 is elég kell, hogy legyen, bár az egyértelmű hogy a Syno fejletebb szoftveresen, de a +256mb ram csak kompenzálja ezt.
Maga a NAS neten keresztül bárhonnan elérhető a megfelelő(esetemben Androidos) alkalmazással ha jól éretelmezem és szinte bármit be tudok rajta állítani. Meg amint irtam is a torrent távoli vezérlése lenne még fontos számomra. Egyébként mindenki a transmissiont használja vagy van más alternatíva is?
-
Czimby
addikt
válasz smekone #11921 üzenetére
Amit szeretnél azt kb a NAS-ok 99,9%-a tudja.
Veszel egy Zyxel 325-öt meg egy olyan HDD-t amekkorát szeretnél vagy amire futja.
És meg fogsz lepődni, hogy ennél sokkal több is rejlik a dologban!Én is most kezdtem el NAS-t használni, és csak kamillázok, hogy mi mindent tud!
Bár én egy mITX- gépre telepítettem Xpenologyt, szóval kb mintha lenne egy Synology NAS-om.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Szerintem iszonyat jo az xpenology, nagyon letisztult és a telepitese is gyerekjáték!
A hivatalos oldalán is van sok hasznos info, a youtube is tele van videókkal.
És itt a ph.-n is van topicja, jófej arcokkal.[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Igen van egy boot image amit elinditasz, utana sima dsm telepités az egesz.
Nem hardverigenyes, de kompatibilitási problémák mindig mindenhol előfordulhatnak az it. Vilagában.
Ettől függetlenül mindenképp ajánlott, és nagy valószinűséggel hibátlanul menni is fog.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz Kiskopika #11949 üzenetére
Nem tudom, mert idehaza még nem volt rá szükségem, de melóban volt olyan hogy mindenképp Xp-kellett egy proginak és Win7 alatt futott egy virtuális gép Xp-vel, bármikor le lehetett tenni tálcára stb.
-
Czimby
addikt
válasz Lolka Bolka #12040 üzenetére
Ezt kb az összes tudja.
Kicsit pontosíthatnál, pl mennyi torrent futna egyszerre?
-
Czimby
addikt
válasz Lolka Bolka #12046 üzenetére
Igen ennek is tudnia kell, mivel igazából a korlátozó keresztmetszet a hálózati sebesség lehet csak, mivel ez gigabites jelenleg nem igazán létezik olyan média ami nem férne át rajta.
De viszont ha kicsit visszaolvasol láthatod, hogy D-linkel mindenki csak szív, lecseréli stb...
Inkább kicsit told meg és vegyél egy Zyxel-t vagy jobban megtoldva egy Synologyt.
Hidd el a szoftver annyival profibb ezeken, hogy sokkal-sokkal felhasználóbarátabbak és rengeteg problémától kímélnek meg. Keress videót a Synology Video Station nevű alkalmazásáról. Ez való médiamegosztásra!Csak annyit mondok, hogy a letöltött(torrent) filmeket indexálja és automatikusan letölti hozzájuk a magyar nyelvű leírást és borítót.
Ja és a filmeket az okostelómról a buszról elindítom a letöltést mire hazaérek már nézhetem is.
Szintén a telóról kiböngészem melyik is tetszik, és egy érintéssel kiküldöm a Tv-re, vagy valamelyik médialejátszóra itthon... Nem a tv, Medialejátszó lassu gagyi felületén kell böngészni a filmeket!Csak ennyit számít a "márka" szoftverezettség!
Én Synologyt vennék, vagy összeraknék egy Pc-t amin Xpenologyt futtatnék, ergo lenne egy Synology nasom. Ami ha pl mITX-es akkor méretben és fogyasztásban is közel lenne egy gyári NAS-hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest