Új hozzászólás Aktív témák

  • herrkoser

    tag

    válasz phain #96734 üzenetére

    Szia,

    Ez az Acer szerintem jó választás lenne, én is egészen megkívántam. :) Gsync igazából nem külső hardver, hanem egy monitorba beépített plusz modul, amiért elkérnek kb 50ezer plusz pénzt. Ezzel szemben a freesync sokkal olcsóbb megoldás, funkcióját tekintve pedig ugyanazt a feladatot látja el, így nálam fontossági sorrendben kéz a kézben járna a hz, a tényleges válaszidő és a freesync.

    Panel szempontjából kicsit vegyesebb a kép. Ha szűk a budget és mindenképp 144hz, vagy épp Te akarsz lenni a következő Fortnite milliomos, aki minmaxol ms-ek alapján, akkor a TN lesz a barátod. Ha a teljesítmény és a vizuális élmény között keresed az egészségesebb egyensúlyt, akkor IPS és VA vonalon mozogj.

    IPS-nek jellemzője a képernyő szélén/sarkokban lévő bevilágítás, de ennek a legjobbak a színei és a betekintési szögei. VA kontrasztosabb, "szebb" a feketéje, ami filmeknél és egyes játékoknál előny, de úgy tudom kicsit lassabb a panel válaszideje, így ha nem tényleg jó minőségű VA modellt veszel, akkor pörgős játékokban előfordulhat maszatolás(smearing) és ghosting. VA-nál probléma lehet még a képernyőn történő olvasás, kevésbé élesek rajta a betűk és nekem állandóan fájt tőle a fejem, emiatt is adtam el végül a VA monitorom, pedig játszani hibátlan volt. Én magamnak IPS-t vennék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák