Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeStronk
tag
Hali!
Egy 144hz 1ms FHD monitort vennék kompetitív Overwatchra
Lehetőleg minél olcsóbb legyen
Amit eddig néztem az Acer XF240Hbmjdpr ~75k
Javallat ellen javallat? -
OgreImre
senior tag
válasz andrisms #87850 üzenetére
1.
Dell P2417H
vagy az általad is említett P2717H
2.
Dell U2715H vagy U2717D vagy Benq PD2700Q
4K-ban én 32"-t néznék, de az már nem ez az árkategória IPS-ben. VA panelben AOC U3277PWQU."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
-
atenza
senior tag
Az alábbi monitor mennyire ajánlott típus? Multiplayer FPS-re kellene, de félek a VA panel miatti elmosódástól a gyors irányváltoztatásoknál. Célszerűbb kompromisszumot kötnöm a színek terén és valami TN-est választani?
Vagy van VA panelesből is jobb ilyen téren, pl valamelyik ASUS?
[ Szerkesztve ]
-
Gross
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen tudatlanul kérdezném,hogy 4k-s monitor van ami tudja a Hdr 10-et? Xbox One x mellé kellene és azért a monitor nem tv mert a munkahelyemen (kamion) az lenne a kényelmesebb. Azért egy 120+ cm es Tv elég hulyén mutatna. De tulzottan nem értek ezekhez a dolgokhoz remélem tudtok segiteni. Ha ez a HDR téma csak tv nél van akkor valami monitort azért ajálhatnátok ami jó lenne az Xbox x mellé! Köszönöm! -
Exodius
őstag
Monitornál is van természetesen. Pl.:
01. ACER PREDATOR Z321QUBMIPHZX
02. ACER PRO DESIGNER PE320QK
03. ACER XZ321QUBMIJPPHZX
04. BENQ EW277HDR
05. BENQ EX3501R
06. DELL S2418HN
07. DELL S2718D
08. DELL S2718HN
09. DELL U2718Q
10. DELL ULTRASHARP U2518D INFINITY EDGE
11. DELL UP2718Q
12. LENOVO LEGION Y25F-10
13. LG 27UK600-W
14. LG 27UK650-W
15. LG 27UK850-W
16. LG 32UD99-W
17. LG 29WK600-W
18. LG 32UD99-W
19. LG 34WK650-W
20. LG 38WK95C-W
21. SAMSUNG C32HG70
22. SAMSUNG C49HG90DMUNah ők mind tudják a HDR-t.
-
andrisms
aktív tag
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, hogy ha rossz topic-ba írok! Ha nem jó itt, akkor tanácsoljatok nekem helyénvaló topic-ot! Köszi!
Szóval a hardveraprón "lőttem" egy Asus VZ249H monitort. Szipi-szupi tetszik, de van egy kis "hajszál a levesben". Méghozzá amiatt, mert a monitort egy Dell dokkolón keresztül DVI -> HDMI kábellal használom, ami ugye hangot nem visz át. Azt hittem, hogy ha a dokkoló jack kimenetét összekötöm a monitor jack audio bemenetével, akkor meg fog szólalni a beépített hangszóró, de sajnos nem így történt. Ha közvetlen a notebook HDMI kimenetére kötöm a monitort, a dokkolót kikerülve, akkor a HDMI átviszi a hangot is. Ha D-Sub-bal kötöm össze, s úgy van mellette analóg audio kábel akkor is van hang.
Szóval hogyan tudnám összehozni, hogy HDMI forrásnál a hangot külső forrásból adja a monitor? Sajnos a menüben nem találtam erre opciót. Van erre valamilyen lehetőség?
Annyi még, hogy van a dokkolón van DisplayPort csatlakozó is. Ha DP -> HDMI kábellal kötném össze a monitort, akkor vajon az átküldené a hangot is? Egyáltalán DP-on megy hang?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Gross
csendes tag
Exodius Köszönöm!
LG 27UK650-W monitort néztem ki Xbox One x mellé. Jó választás vagy ebben az ár kategóriában vagy esetleg hasonló paraméterekkel lenne jobb választás is?
-
félisten
Kamionba? Azigen!
Hát ja, oda valóban elég a 27"-os, de ekkora méretben max. 1440p felbontásút vállalnék be, amit szintén támogat(ni fog) az XOneX."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
próbakocka
senior tag
Archicad + PS + LR-re keresek monitort a meglévő 24es fHD+ 16:10-es samu led varázslat helyett.
Hezitálok hogy 27-es WQHD IPS-t, vagy 32-es 4K AMVA-t vegyek, azaz;
AOC Q2790PQU/BT
vs
AOC U3277PWQU / U3277FWQ - PRO LINE ?Archicad miatt a nagyobb munkaterület jobb lenne, de tartok az AMVA-tól. Valahol olvastam hogy úgyis beég x év alatt. PS-LR kombóhoz meg IPS kéne. (A tuti 32-es IPS 4k lenne, de erre nincs keret ...)
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
OgreImre
senior tag
válasz próbakocka #87869 üzenetére
Arra figyelj, hogy az AOC U3277 srgb-nél szélesebb színterű. És srgb módban kevesebb a beállítási lehetőség ha jól értettem.
Teszt"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
válasz próbakocka #87872 üzenetére
Szerintem igen, de mindenképpen egy hozzártőt kell megkérdezni például Brekk-et.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Megoldható olyan monitorral, amire több forrást is lehet kötni egyszerre,
és split screen/pip (ki hogy hívja) módon látható mindkettő, hogy ugyanazon gép
két monitorkimenetét is rákössem és két külön monitorként érzékelje a gép?
Egy olyan setupot szeretnék felállítani a lehető legolcsóbban, ahol az egyik monitor ("B")
képét letükrözöm egy másikra ("C") ugyanazon a gépen, de ehhez a tükrözéshez ne kelljen
újabb monitort beállítani, hanem egy "központosított" monitoron lássam "A" és "B" monitort,
valamint a fizikailag létező másik monitoron "C"-t, azaz "B" tükörképét.
Lehetséges ez?
Jelenleg 5 monitor van a rendszeren, így azt nem szeretném, hogy egy újabb kerüljön be
(nem is tudom, mennyit támogat a Win 10 max.).Előre is köszönök minden segítséget.
Amit néztem monitort erre az ötletre, az az LG 34UM68-P -
G4RWIN
tag
válasz G4RWIN #87811 üzenetére
Sziasztok!
Újra jelentkezek, a Dell P2717H monitorral pár napos tapasztalattal.
Még nem sikerült eldöntenem, hogy megtartsam-e vagy sem.Sajnos AutoCAD-es munkához 27" -on tényleg kevés a FullHD felbontás.
Úgyhogy most még egyszer segítséget kérnék, hogy ha nem tartanám meg akkor hogyan tovább.
Gondolkodok a kisebb méreten és 21:9 képarányú FullHD LG 29wk600 vagy maradnék a 27" -nál és WQHD.
Utóbbinál melyik a legolcsóbb ajánlható monitor?
BenQ GW2765HE (mi a különbség a HT végű közt?)?Egyébként nem tudom, hogy velem van-e a baj, (itt a topikokban leginkább azt olvasom, hogy a DELL-ek jobbak mint az LG-k), viszont nekem a régi monitorom színei meg úgy a képe jobban tetszett (LG 22EA63 fullhd/ips).
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
3D modellezésre és játékra vásárolnék monitort.
Két típus között vacilálok.AOC AG241QG - Gaming line - típus megéri a plusz árat vagy a Acer Predator XB241Hbmipr is megfelelő kalibrációval?
Esetleg ezért van jobb ajánlat G-synces monitorra?Köszönöm.
-
félisten
válasz G4RWIN #87875 üzenetére
Ha kell a nagyobb munkafelület, akkor 1440p.
Az említett GW2765HE jó választás.Egyébként mind a VGA-d driverében, mind a P2717H OSD-jében engedélyezd az sRGB színteret, és máris jobbak lesznek a színek.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani monitort ezzel a specifikációval, dolgokkal?
Keret: 110k(oázis árak)
Márka: mindegy kivéve Samsung és Asus ne legyen.
24 col, panel lehet TN is és IPS is, nem zavar a TN.
144Hz legyen mindenképp se több, se kevesebb.
Portok mindegy, több jobb.
AOC G2460PG és PF verziót néztem, külsőre nagyon is tetszenek, a TN panel is jó, de a PG-n sajna a Gsync miatt csak DP van, amit nem tudom mennyire gond.. Jobban érezném magam több porttal.
Előre is köszönöm a választ.
-
tobiase
újonc
Szegasztok!
eMag-ról én is beújítottam egy Dell P2717H-t.
Ha esetleg van valakinek egy jól beállított példánya, netalántán kalibrált darabja, akkor megírhatná a beállításait, mert a gyári alap az nekem elég elb@szottnak tűnik és így lenne legalább valami normális kezdeti állapotom, ahonnét elindulhatnék. Műszerem sajna nincs, és a környéken belátható távolságon belül sajna nincs egyetlen bolt sem, akik kalibrálással foglalkoznának.
Előre is kösz!Üdv,
E -
G4RWIN
tag
Én is a héten vettem, ahogy pár sorral feljebb írtam és nekem se jön be eddig.
Küldd majd tovább kérlek, ha kapsz valamit.
-
félisten
válasz tobiase #87885 üzenetére
Mind a VGA-d driverében, mind a P2717H OSD-jében engedélyezd az sRGB színteret
+ Warm preset
+ 30 Brightness
+ 75 Contrast(#87886) laskr99
24GM77-ről elég sok beszámoló született, olvass utána; 24GM79G kb. ugyanaz.
1 2 3Gsync-nek kb. 50k HUF a felára, kalkuláld ki, hogy mennyit ér az az AOC.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
t_totyo
csendes tag
Sziasztok,
otthoni általános felhasználásra (net, youtube, némi office és egyszerűbb játékok az aprónépnek) szánt géphez lenne szükségem egy TV tuneres monitorra, 24-28" méretben. Semmi különleges elvárás, egy kb. 10 éves LCD monitort vált, ehhez mérten legyen "normális", szép képe monitorként/TV-ként is (kis szobába megy, helyhiány miatt kell a 2in1 megoldás). A keret 40-60 ezer körül, a márka teljesen mindegy. Amit eddig találtam, az ő lenne: [LG 28MT49VF HD Ready LED Monitor Tv] . Tapasztalat, vagy esetleg más ötlet? Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz t_totyo #87890 üzenetére
Szerintem jobban járnál egy normál FHD 32" TV-vel, vagy az már nem fér el?
Ha ezek a fő felhasználási feltételek, akkor a TV szerintem jobb választás lehet, így a hang is meg van oldva (kivéve ha nagyon vájtfülő vagy).
Véleményem szerint ilyen jellegű felhasználásra jobb egy TV-t monitorként használni, semmint fordítva.Mondom ezt úgy, hogy otthon egy 250k-s monitor mellett használok egy 32"-os TV-it is második monitornak, de filmet nézni is stb...
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
t_totyo
csendes tag
válasz Anonymus23 #87891 üzenetére
Lemértem újra, de az már túl sok - ráadásul a hely kialakítása miatt szerintem kényelmetlenül közel is lenne, amikor monitorként funkcionálna. Köszönöm azért, még átgondolom, lehetne-e ebbe az irányba valahogy elindulni.
-
narutox
csendes tag
Milyen monitort tudtok ajánlani aminek nagyon jók gyárilag a színei,27 colos,játékra alkalmas.
Kíméli a szemet.G-Sync-et is tudhat. -
grobcsaba
csendes tag
Sziasztok!
ASUS MX25AQ -ról tud valaki valamit, képi tulajdonságai milyenek? Jól kalibrálható?
Ugyanis találtam egyet olcsón, használtan. A talpának állíthatatlansága és usb hub nélkülisége hidegen hagy.Igazából Dell u2515h, u2518d, AOC Q2577PWQ, (Q2790PQU/BT) és hasonlókon gondolkozok egy ideje.
wqhd 25-27", srgb-n jó színhelyesség, homogenitás, és normális kontraszt lenne az elvárás.
Fénykép szerkesztések, és egyebek lennének a felhasználási terület, dell u2709w helyett.Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
-
brugo
aktív tag
Van valakinek véleménye a Benq PD 2500 Q -ról ?
-
csemiubi
tag
DELL SE2717H / Win 10 Home alatt HDMI/75hz csatlakozás esetén a következő hibát írja boot során:
The current input timing is not supported by the monitor display. Please change your input timing to 1920x1080@60hz or any other monitor listed timing as per the monitor specifications
Egyelőre nem találom a megoldást. Találkoztatok ilyen problémával? Ezután elindul, működik. De nincs pl. boot menü/bios opció ez meg se jelenik, del/f2-re pedig marad a sötét képernyő.
Pap leszek az kurvaisten!
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- LG 27MR400 Monitor
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest