Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
válasz gaborcsu #87949 üzenetére
A bevilágítás nagyobb lehet a széleken, de ez példányonként változik.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Diosbejgli
tag
válasz kjanos #87901 üzenetére
Ha az ár nem számít én nyugodt szívvel ajánlom neked az ACER-t. Nekem is ilyen van és nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
udii
újonc
Ha nagyobb a felbontása egy monitornak akkor nagyobb videokártya is kellhet hozzá ? vagy ez inkább csak akkor számít ha más érték is nagyobb, pl frissítési freki és válaszidő, stb.
Érdemesebb a 4K felbontás felé menni kicsit magasabb mint 60Hz feletti frissítéssel vagy inkább minél nagyobb legyen a képfrissítés és akkor a felbontás "mindegy" ?
Szinte minden panelre azt írják, hogy tűéles kép meg gamer stb... Melyiket érdemes venni, ami időtálló, éles képe van játékra, filmnézésre is használható ?
Köszönöm a válaszokat! -
tibaimp
nagyúr
Értelem szerűen, minél nagyobb egy monitor felbontása, annál erősebb hardver kell alá, hogy natívan, full beállítás mellett meghajtsa a játékot.
Egyszerűen számolva: full HD esetén 1920x1080 = ~2 millió pixel
Ugyan ez 4K-n 4x annyi, tehát ~ 8 millió pixel.Az, hogy tű éles egy kép, kb attól is függ, milyen messziről nézed a monitort! Normál, kb. 1-1,5 méterről simán jó a FullHD is! Azt vegyél szerintem.
A többi kérdésedre én nem tudok válaszolni, mert egy régi TN-es monitorom van, és most akarok én is cserélni, de még nem tudom, hogy mire
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
maajsz
senior tag
Teljes mértékben felhasználástól függő, sőt attól is milyen típusú játékokkal játszol. Ha pl kompetitív fps, mint a CS, Pubg vagy Fortnite akkor a nagy frekis gyors monitorok kedvezőbbek, de ha pl inkább filmezel vagy stratégiai vagy szerepjátékokat játszol egy magasabb felbontású jobban bejöhet. Elsősorban mérettől függ a dolog, pl 24"-hez jól passzol a 1080p, de 27"hez már elkell az 1440p ha 40-50 centiről nézed játék közben.
Ahogy részletezték egy 4K 4x akkora felbontás mint egy FHD, tehát jóval kraftosabb kari kell alá, jelenleg kb csak 1080Ti jó erre, de azt is megfogja helyenként. Ugyanígy kisebb felbontáson stabil 100+ fps-hez is ugyancsak izom kari kell.
Van "közép út", mint a 24" - 27" ~144 Hz-es monitorok, pl egy 27"es 1440p-s ips 144-165 Hz-es monitorral egy pár évig el lehet boldogulni. Ez már mondjuk a 200K feletti kategória, de büdzsét nem írtál. -
udii
újonc
Köszönöm a válaszokat !
Még egy kérdés. FreeSync vagy G-Sync ? egyszer olvastam, hogy a freesync jobb és olcsóbb. Igaz ez vagy tökmindegy ? -
Franklin
addikt
Kb. ugyanaz a kettő, annyi a különbség, hogy a Freesync csak AMD kártyával működik, a G-sync csak Nvidiaval.
Ettől függetlenül a Freesync monitor is használható Nvidia kártyával (és fordítva is), csak a Freesync funkció nem fog működni, de minden más (pl. 144 Hz) igen.
És igen, a Freesync olcsóbb. Ugyanaz a monitor, csak G-sync-kel kb. 50-60e Ft-tal drágább.
[ Szerkesztve ]
-
udii
újonc
Köszi mindenkinek a válaszokat !
-
maajsz
senior tag
A Freesync ott "jobb", hogy olcsóbb. Gyakorlatilag egy ingyenes szabvány ezért jóval barátibb az ára ezeknek a monitoroknak, viszont legtöbb esetben szűkebb tartományban működik mint a G-sync, ami egy külön dedikált hardvert használ a monitorban, emiatt hatékonyabban tud működni. Ugyanakkor a szokásost ide lehet vésni, hogy az Nvidia karikat több játék szereti ezért a G-sync előnyösebb lehet, de az merő igaz hogy kissé pofátlan árat kérnek el érte.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Magamnak keresek monitort munkára. Napi 10 órát nézem, emailezek és weboldalakat kezelek. Fontos, hogy a lehetőségekhez mérten kímélje a szemem (kék fény szűrés, PWM mentes stb..). Néha persze szoktunk nyomni egy kis COD4-et, így a válaszidő is fontos lehet
Ezeknek a paramétereknek kéne, hogy megfeleljen:
- IPS
- PWM mentes
- 23-25" között
- falra szeretném szerelni (nem muszáj, de jó lenne)Mit ajánlotok 40-80.000Ft között?
[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék érdeklődni, informálódni
Jelenleg 2 db 24"-os fHD monitort használok, munka végett (programozás 90%-ban).
Néha szoktam játszani is, szinte mindenfélével (RTS, RPG, FPS..stb.),de csak az egyik monitort használom erre.
Elgondolkodtam, hogy az egyik monitoromat lecserélném(amit játékra is használok), elég öregecske már, na meg ideje lenne modernizálniGépemben egy Radeon RX 480 8Gb-van (megtalálható a konfig az adatlapomon). Egyenlőre nem cserélném le, főként a VGA árak miatt.
Így felvetült bennem, hogy lehet érdemes lenne egy FreeSync monitort beszerezni és talán egy kicsivel nagyobb felbontásra és képátlóra váltani (QWXGA/WQHD, 27-29" , 4K-ra nem is gondoltam ).
El is jutottam a nagy kérdőjelekig.
Azt sem tudom, hogy mire érdemes figyelni egy FreeSync monitornál a hardver függvényében.Merjek nagyobb felbontás felé kacsintgatni : QWXGA/WQHD vagy esetleg WQXGA/WQXGA+?
Vagy maradjak a fHD-nál 27"-osban, mert 24"-on a fHD még teljesen jól használható, de nagyobb képátlónál nem lesz vele gond?TN,VA, IPS legyen? Melyik márkát érdemes nézni? Képaránynál ragaszkodjak a 16:9-hez?
Keretre 100e HUF alatt gondoltam. Bár lehet ilyen összegben nem is érdemes gondolkodni ilyen paraméterekkel, ahogy nézegettem a felhozatalt.Bocs, ha bugyutaságokat kérdezek, de már nagyon rég vásároltam monitort és elhaladt mellettem a technológia
Előre is minden tanácsot köszönök!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
choco01
addikt
Hali.
Milyen különbség vélhető fel a Dell P illetve SE szériák között?
Konkrétan a Dell P2417H és a Dell SE2416H típusra gondoltam, meg hát ugye 50 ezer környékén van a Dell SE2717H is ami ugye nagyobb és egy árban van a P2417H-val..
Gondolom a P széria jobb valamiben, de miben?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
flymi
addikt
Üdv!
Monitor vásárlás esedékes, mert az öregecske LG W1942S ma reggel megadta magát.
Pénzkeret: Max 40-45k.
Felhasználás: Általános. Film, böngészés, játék, stb... Változó hogy mennyit ülök egy nap a monitor előtt, van hogy csak 1-2 órát, de előfordul hogy odaragadok 12-őt is.
Méret: Szeretnék feljebb lépni 1920x1080-ra és 21,5-23" közti mérettartományba.
Elvárások: Ne legyen fényes se a keret, se a panel azt ki nem állhatom, szép képe legyen. Csatiból elég egy dvi vagy dsub is. Ne legyen hányingerem egy egész napos filmes maraton után.
Kihajcsae? Szerintem igen, konfig az adatlapomon.Gondolom érdemes IPS vonalon nézelődni. LG-ket preferáltam mindig is, de talán az Asus-Acer sem lenne mellényúlás, tetszenek az Acer vékony, káva nélküli modelljei. Mediamarkt-ból vásár'nám elsősorban, mert oda van ajándékkártyám (ezért a 45k max), ha viszont nem új, akkor valami jóféle Dell apróról (így max 30k), de ti vagytok a szakértők.
Mit ajánlanátok nekem?
Előre is kösz!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
félisten
válasz spyduck #87969 üzenetére
Direkt VESA furatosakat írtam, és nekem P2717H-m van, szóval elfogult vagyok.
Viszont ha bírja a vas a 1440p-t, és a szemed is a nagyobb pixelsűrűséget, akkor a 25"-osok egyikét megkockáztatnám... bár ha hangsúlyosabb a játék, akkor inkább az U2515H.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Redcaster
őstag
Üdv!
Monitorvásárlás előtt állok, segítséget szeretnék kérni.
Pénzkeret: Jó lenne minél olcsóbban, max 30k-ból megúszni.
Felhasználás: Játék, böngészés.
Méret: Mindenképpen FullHD, képátló mindegy.
Elvárások: Minimum 2 HDMI bemenet legyen rajta.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
OgreImre
senior tag
válasz choco01 #87968 üzenetére
Állítható az állvány, van USB hub és több a csatlakozó a "P" szériában.
A panel lehet hogy ugyanaz, de ezt nem tudom biztosra mondani."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
-
félisten
válasz Redcaster #87972 üzenetére
AOC I2269VWM, bár ez lehet hogy PWM-es.
AOC I2281FWH - itt átalakítóval megy a 2xHDMI
Apróról P2214H, P2217H.(#87970) flymi
Dell P2417H - apróról 45k HUF az új.
AOC I2490VXQ/BT
Asus VC239H, VP239H, VX239H"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
flymi
addikt
válasz AxBattler #87975 üzenetére
Ja, mentve van a hirdetés amire célzol és igaz, hogy 23 és 24" közt nincs akkora különbség, de nem lenne az mégis picit nagy?
Ajándékkártyát elfogad vajon?A leírtak nem igazán felelnek meg a feltételeknek, mert
1. drága
2. MM-nál nem kaphatóInkább írok pár típust, azok közül ajánlanál bátran legalább egyet?
LG 22MP68VQ-P
ACER R231BMID
ACER R221HQBMID
ASUS VZ229HE[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Pénzkeret: Max 40-45k." - szerintem ebben benne voltak az ajánlottak.
Acer gyárt jó monitorokat, de ezek kicsit gagyinak tűnnek.
LG-vel, Asus-al nem nyúlsz mellé, csak itt drágák.
Értem, hogy MM-be van ajándékkártyád, de ennyiért máshol jobbat kapsz.VC239H - 45k HUF akárhol
I2490VXQ/BT - 42k HUF akárhol
LG 23MP68VQ-P - 41k HUF akárhol
ED-nél leárazások mennek most, jobbnál jobb ajánlatokkal.(#87978) spyduck
Azt biza'!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
flymi
addikt
válasz AxBattler #87979 üzenetére
ED-nél leárazások mennek most -> Na erről nem is tudtam.
Még megfontolom melyik legyen és honnan, elég nagy a választék. Egy hetet kibírok ezzel a szotyokkal is, utána meg már úgyis fizetés./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
OgreImre
senior tag
válasz choco01 #87977 üzenetére
Szerintem megfelel irodai munkára.
A következő lépcsőfok az "U" széria."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
flymi
addikt
válasz AxBattler #87979 üzenetére
Azt hiszem az Asus VC239H és a Dell P2417H közt fog eldőlni, melyik versenyző lesz a befutó.
Te melyiket vennéd?
Csábító a Dell, mert sok csati van rajta, usb is. Az Asus talán jobb játékhoz és tetszik a keret nélküli kijelző is. Mindkettő 3 év garis. Őszintén nemtom hirtelen...
A kettőből gyúrhatnának egyet és lenne egy tökéletes monitor, ahogy az összefoglalóban is írva vagyon, ilyen sajnos nem létezik. De nem csak monitorból. Telefonból vagy vga-ból is elég nehéz megtalálni azt amelyikben megvan minden amit szeretnénk...[ Szerkesztve ]
-
hrabaafocus
csendes tag
Sziasztok! Fényképezéssel foglalkozok -rejtett hirdetés - és ehhez lenne szükségem monitorra. Fontos lenne a minimum 2k-s minőség de a 4-et jobban preferálnám, továbbá 25" lenne a minimum és mivel nem értek hozzá és nem tudom ez mennyire drágító tényező, de a forgathatóság is fontos lenne. Esetleg ha tudtok mondnai paramétereket, vagy konkrét darabokat azt erősen megköszönném Ár maximuma 180.000 Ft, kicsit fölé még lehet menni.
-
OgreImre
senior tag
válasz choco01 #87988 üzenetére
Nincs nagy különbség ebben az árkategóriában (br 60k).
Egy Dell U2414H például tökéletes irodai környezetbe."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
félisten
Magamnak a Dell-t, de egy barátomnak az Asus van, és hát az se kutya.
(#87986) Franklin
Most őszintén: stabilan ki tudod hajtani a 240-es FPS-t?
Ha nem, úgy talán elég lehet a 144Hz is... egyébként fogdostam élőben ilyen Acer-t: az anyagminősége hagyott maga után némi kívánnivalót, hogy finoman fogalmazzak. Akkor már inkább LG 24GM79G."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
OgreImre
senior tag
válasz choco01 #87991 üzenetére
Ha számít a 6-7 ezer forint akkor nem éri meg a felárat.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
flymi
addikt
válasz AxBattler #87990 üzenetére
Nem tudom nem-e jártam volna jobban plusz pár száz forintért az Asus VZ239HE-vel, abban van eye care technológia...
Bár most már h megrendeltem igazából mindegy. Ez tényleg már 3 éves technika? Erről a típusról nem találtam ph tesztet, de remélem jó lesz legalább amíg a gari tart./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Keresztgyereknek szeretnék monitort venni ajándékba.
Tudnátok ajánlani 50k körül pwm mentes ips paneles dell monitort 23-24col környékén?
Játék és sulis felhasználásra.
A többi részét mint a bemenetek,állíthatóság,stb majd ki bogarásznám.
Köszi előre is. -
Darknech
csendes tag
Sziasztok!
Dell P2314H monitorom tovább vándorolna családon belül, helyette szeretnék egy kicsit jobbat. Az U2417H mennyire volna előrelépés (+1 colt leszámítva)? PCn játékra és filmezésre használnám, plusz rákötnék egy PS4et is. Szeretem a szép színeket, és az se baj, ha a fekete az fekete. TN panel és fancy csillió HZes featureök nem kellenek, szerintem a fullHD és a 24 col még mindig jó volna.
Üdv,
Darknech -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Mennyire élhető ez monitor? LG 32MP58HQ
Jelenleg egy ilyet használok munkára (kép és videó szerkesztés), filmezésre és játékra.
Philips Brilliance 190CKülönösebb baj nincs vele, csupán annyi hogy kevésnek érzem a képméretét, jó lenne a nagyobb "hasznos terület", ezért szeretném egy nagyobbra cserélni nem rosszabb tulajdonságokkal.
Lett volna második monitornak egy ilyen ASUS VS197DE, nagyon kellemetlen volt a képe, bárhogyan állítgattam az adott beállításokkal, pedig mind két monitor TN paneles, de ekkora különbség lenne?[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
félisten
válasz Moonwolf #87997 üzenetére
32"-ra 1080p már brutális, ez már TV kategória.
Ekkora méretre minimum 1440p, vagy 4K ajánlott.Milyen távolról nézed?
Mire használnád?
Mekkora a ráfordítandó kereted?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
choco01
addikt
válasz OgreImre #87992 üzenetére
27"-ban is ugyan ez a szitu? Volt ahol olvastam hogy 27 colhoz kevés az FHD, meg pixelesebb a panel..
Nem tudom hogy nem lenne-e túl nagy a 27 col.. Láttam abból nem csak P és SE hanem S széria is van.. Az valamiben jobb?
Pl. Ez a S2718H-nál ír ilyen HDR dolgot
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs