Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Hexaa #57388 üzenetére

    "Van tapasztalat. AH-IPS. Mivel 23", inkább P2314H kategória (egy árban vannak). Állványfunciók, elektronika, gyorsaság nagyjából egy kategória. Az akcióst inkább úgy mondanám, hogy már nincs túlárazva. Én a design miatt DELL-t ajánlanám."

    Köszönöm a választ! ;) Örülök, hogy tapasztalatból beszélsz!

    Olvasva a válaszodat felmerült bennem még néhány kérdés:

    1. A "külcsínt" illetően van érdemi különbség a HP és a DELL említett modelljei között?

    Mert bár nem hátrány az sem, ha az ember ilyen szempontból is elégedett a monitorával, viszont az eltérő ízlés miatt nagyon szubjektív tényezőről beszélünk. (Mert pl. amellett, hogy a DELL valóban szép, nekem az ominózus HP is tetszik. A nem kifejezetten elegáns, de masszív talapzatát kifejezetten szimpatikusnak találom.)

    2. A gyakorlatban van különbség a HP "helyszíni garancia", és a DELL "háztól-házig" garancia között? Erre tudod, ill. tudja valaki a választ?

    3. Mindezeken túl, kérlek, fejtsd ki kicsit bővebben, hogy milyen objektív szempontok alapján tartod jobbnak a DELL P2314H-t!?

    Ugyanis elolvastam az ajánlót, visszaolvastam párszáz oldalt a topic-ban, és vitán felül áll, hogy bizonyos árkategóriában "sztenderd" ajánlat a P2x14H. A vonatkozó tesztek alapján valóban remek darab, de a HP-t is dícsérik.

    Szóval megköszönöm, ha kicsit bővebben írsz arról, hogy a "belbecs" összehasonlítása alapján miért a DELL-t tartod jobb vételnek!

    4. Az is érdekel, hogy az iiYAMA és a NEC palettáján létezik-e a fenti modelleknek reális alternatívája?
    (Esetleg a Viewsonic, és EIZO is szóba jöhet, bár az általános árszínvonaluk alapján ezt kétlem.)

    Azért kérdezem mindezt, mert én magam konzervatív módon a "cipőt a cipőboltból" elvét vallom, és olyan gyártótól választanék, amely évtizedek óta híres az általa fejlesztett és készített monitorairól.

    Valamint tudatos vásárlóként szeretem jól körüljárni a témát, figyelembe venni minden információt, és a pénzemért a számomra lehető legjobb döntést hozni.

    Ezért hálásan megköszönök a fentiek kapcsán minden hozzáértő, és tapasztalatból fakadó, segítő szándékú hozzászólást előre is! :R

    Üdv: Piftuka

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák