Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz PAtr0n #46205 üzenetére

    Na ez a cikk érdekelne! Mert akkor vissza az egész és köszi érte.
    Ja csak szóbeszéd. Hihető egyébként, azt hittem a konvencionális monitortesztek közül valami elmebeteg írt ilyet 2 hét tesztelés alapján, de tizenXezer óra után azért egy belépő IPS-t csak cseréljünk már majd le. :) Ezen kívül inkább a precizitása, megbízhatósága lehet jobb a Dell elektronikának (talán jobb minőségű alkatrészek), de ezt is már cáfolták meg. Úgy inkább, mint "built quality", amiben jobb a Dell, plusz a PWM-mentesség (bizonyos modelleknél), illetve a stabil, állítható talp (egy-két extra bemenet). Komolyabb monitorai meg már valóban sokkal elfogadottabban precízebbek az LG-s társaknál.

    60 Hz-es PWM meg 240 Hz-es refresh rate, ami netto hülyeség volt, de ahogy látom egy fórumtárs tisztázta a dolgot. Meg még volt 1 valami, most nem keresek vissza.

    (#46209) BomiBoogie : Hiba. A glow nem bevilágítás. Ne mossuk már össze a kettőt, már többen rosszul írták és egy olyan dolgot könyvelnek el "IPS-betegségnek", ami minden LCD-t súlyt (TN, xVA, akármi). A glow az, amit angolul jelent - felfénylés, izzás...stb. Előbbi monitoroknál, legkarakterisztikusabban IPS-nél, a sötét tartalmakat (jellemzpen feketét) rézsútos szögben nézve észlelhető jelenség, mely általában szürke, de lehet szaturáltan kékes, vagy egyéb színű (lila, sárga...stb). Ez a glow. A bevilágítás meg az LCD technológiának a fogyatékossága, a megvilágítás egyenetlenségéből, szivárgásából kifolyólag. Minden LCD-nél jelentkezhet, nem csak IPS-nél, vagy IPS-nél sem azonos mértékben, adott esetben hiányozhat is. De ez sok mindentől függ.

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák