Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz #67688960 #43019 üzenetére

    Persze, megpróbálok majd valami objektív véleményt írni szubjektív burokban.
    Nagyon valószínű hogy tetszeni fog, hiszen soha nem volt még ilyen pici 1080p-s monitorom. A legutóbbi is 28-as volt. Most meg 42-es tévén nézek mindent...
    Szóval az ips 42-es LG-hez tudom majd viszonyítani.

    Színhűséget felejtős, hogy megtudnám állapítani / ítélni. Irreális beállításaim vannak, mert imádom a túlszaturált képeket... :U Kontrasztarány hasonló, talán ha feltűnő lenne a különbség azt megtudnám mondani objektíven.

    A betekintési szöggel nem lesz gond, az igen jó ezen az IPS TV-n. Biztos feltűnik majd az MVA panel ilyen hiányossága ilyen téren.
    Plusz a fekete szint amire érzékeny vagyok. Kíváncsi vagyok mit fog tudni a monitor amikor nem teljesen lesz fekete az egész kép hanem mondjuk lesz egy kör vagy gömb a képernyő közepén.

    Mert ennek az LG tévének is igen jó a fekete szintje a local dimming-nek köszönhetően ha a háttérfényt nulla közelébe viszem. Viszont amint megmozdítom az egeret "felgyulladnak" az edge ledek és máris világít a fekete... =/ Valami hasonlóra számítok a Benq esetében is csak talán nem olyan durvára mint a tévén.
    Mivel mindkét kijelző rá lesz kötve egyszerre így talán könnyebb lesz az összehasonlítás.

    Pixelhiba típustól mindentől függetlenül bárhol lehet... Nem véletlen hogy a legtöbb gyártó és a legtöbb bolt is csak adott számú pixel felett fogadja el garanciális hibának... =/ Múltkor olvastam xy gyártónál, hogy millió pixelenként 3 dead pixel esetén számít csak garanciális hibának. Vagyis 1080p esetében ami ugye 2 millió pixel, 6 deadpixel kell a cseréhez. Vagyis 5-nél még "kiröhögnek". Én meg megpusztulnék ha akár csak egyet is néznem kéne... :S

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák