Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
stranger28
addikt
válasz HUNgaroczel #29498 üzenetére
Ha sürgős, akkor döntsd el, hogy milyen VGA lesz a leendő gépedben és menjen arra. Lehetőleg olyan, mint ami a laposban van, ha van benne diszkrét.
Ha nem sürgős, várd meg a PC-t.[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz HUNgaroczel #29501 üzenetére
Egy monitort 3 VGA-hoz? Nem valószínű.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
HUNgaroczel
tag
válasz stranger28 #29502 üzenetére
Nem olyan sürgős, csak szüleimnek is lesz véve egy monitor és gondoltam akkor egybe olcsóbban hozzák el, meg nem tudom meddig van a monitorgurunál 3000Ft-os kalibrálás
-
stranger28
addikt
válasz HUNgaroczel #29504 üzenetére
Van mindig valami akció.
-
HUNgaroczel
tag
válasz stranger28 #29506 üzenetére
Akkor Pcvel együtt lesz
-
madgie
titán
Hát figyelj, nekem is itt van egy e-ips, meg egy s-pva (ráadásul mindkettő kicsit magasabb kategóriájú, mint a tiéid), látom, tudom, érzem, miről beszélünk
Aztán igazából mindkettőt eladnám a brébe (pixelb*zulási szindróma miatt), de nem kapkodnak utánuk
#29508: ezt nem kéne...
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,lenne egy béna kérdésem...
Monitorra ha rádugok egy rca végű kábelt(d-sub to rca),amire rákötök egy dvd-t,vagy kamerát,vagy akármit,akkor az megjeleníti a tartalmat? -
titán
-
madgie
titán
válasz fatallerror #29512 üzenetére
Na ne... mi baja volna? Nem oled, ennyi
Akkor leírom még egyszer: kicsi, "pixelsűrű" monitort szeretnék majd, azért árulom őket. Előbb az Eizo-t (semmi baja nincs, a talpát lehetne kicsit lentebb vinni, ennyi), aztán az NEC-t (aminek szintén semmi baja, "csak" IPS, tehát glow, erős ag, stb)
Szerk: a pixelbuzulási szindróma azt takarja, hogy ipad után minden pixelt látok, minimum 21.5" full hd kell, de minél kisebbek a pixelek (és több van belőle) annál jobb.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Értem. Betekintési szög milyen? Ezt is jó lenne élőben látni, úgy megnézni melyik is a jobb. Itt ugye mindenki egyből azt szajkózza, hogy 2412M. Most kiderül, hogy mégsem... Engem annyiból érint, hogy már pár napja inkább eyefinity-ben gondolkodok, és a 2412M lett volna a kiválasztott. De ha kisüti a szemem, és nem létezik fekete szín a repertoárban, akkor nem fogok mindjárt 3-at is venni belőle, hogy utána ugyan ebben a helyzetben legyek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
stranger28
addikt
válasz MPowerPH #29518 üzenetére
Ezért idegesít látod, ha valaki garázdálkodik a topikban, mert egyből jönnek az ilyen válaszok rá. De ez persze nem a te hibád.
Nem derült ki egyáltalán, hogy mégsem. Az derült ki, hogy valaki nem tud kérdezni, és veszíteni sem. Vannak ilyen wannabe alfahímek.
A feketéje teljesen rendben van, 1000 körüli/feletti kontrasztja van. Amiről ő beszél, csak sajnos 0 ráfordítással, de annál több tesztoszteronnal, az a glow, ami a sarkokban van, ez tűnhet úgy, mint bevilágítás, de nem az. Csak feketén látszik, és oldalról nézve. Ez persze lehet gond, ha közel ülsz, mert akkor a szélek már "oldalrólnak" számítanak. De az eyefinity nem erről híres.
Miért sütné ki a szemed?
Miért nem nézed meg, ha hármat is akarsz venni?[ Szerkesztve ]
-
bendeguz71
csendes tag
Összefoglalva... Nekem is kizárólag Dell-t ajánlottak, mégsem azt vettem. Azért nem tettem, mert a jól megfogalmazott saját igényeim és az ajánlott típus(ok) között nem volt egyenlőségjel. Ezen felül a sok pozitív vélemény jobban hangzott, mint amit a tesztekben, leírásokban lehetett olvasni (ezzel együtt sem köpködöm le, másoknak meg tökéletes) Ezzel arra szerettem volna rávilágítani, hogy mindenki a saját felelősségére hallgat másokra, vagy akár "tesztekre". Egyébként, normálisabb oldalakon ki is szokták hangsúlyozni, hogy "ez csak egy vélemény, a döntés a tied" , ezzel is hangsúlyozva azt, hogy utólag kár bárkit is hibáztatni.
Azzal egyet tudok érteni, hogy manapság alig van olyan üzlet még nagyvárosokban is, ahol bővelkednének bemutató készülékekben. Ez mondjuk gáz. Viszont az elvárható, hogy ha valamit meg szeretnék vásárolni, azt próbálják ki előttem. Nem tetszik, nem veszem meg és akkor mi van? Ha elég normális a kereskedő, akkor ajánl egy másik típust, ami lehet hogy megfelel és megveszem azt. Ezzel ő is jól jár, meg én is.
S2440L? khmm, khmm...
-
MPowerPH
félisten
válasz stranger28 #29519 üzenetére
Meg fogom nézni, csak egyenlőre nincs olyan ismerősöm, aki ilyet használ. Boltot meg nem tuodk itt kint, akinél ilyen lehetőség adott lenne. Tegnap viszont megnéztem az U1713HM-et, de nem fogott meg... Na nem a monitor, mert az rendben van. Csak egyszerűen nem nyújt semmi plusz élményt.
Bár ha nem tetszik, még mindig 8 napon belül akár mikor visszavihetem mindegyiket, és visszakapom a pénzemet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Xbean
tag
válasz stranger28 #29519 üzenetére
A sarkoknál komoly bevilágítás van és az nem a glow jelensége. Mivel 3 monitort szeretnél venni, így mindenképpen nézd meg élőben a kiszemelt példányt! Mert ezen a fórumon úgyis mindenki a dell u2412m-et sztárolja, de ne hidd, hogy olyan nagy szám! Sőt nagyon nem az! Nézd meg dellt, esetleg más e-Ips monitort, de A-MVA-t vagy más VA panelt is midnenképpen!
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz bendeguz71 #29520 üzenetére
Kicsit begonoszkodok ide
Egyik kedvenc kérdésem:
Azzal egyet tudok érteni, hogy manapság alig van olyan üzlet még nagyvárosokban is, ahol bővelkednének bemutató készülékekben. Ez mondjuk gáz.
Ellenoldalon te mit nyújtasz azoknak a kereskedőknek akik mégis ilyesmivel próbálkoznak?"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
MPowerPH
félisten
válasz stranger28 #29523 üzenetére
Sajnos nincs, mert nem tartják egyiket sem raktáron, pedig a scan-t kérdeztem, ami az egyik legnagyobb itt. Eyefinity ellenben ki van pakolva az üzletben, ki is lehet próbálni. Igaz egy Viewsonic 24" VG2439M-LED monitorokból összeállított dolog, de nagyon bejött.
Don't Tread On Me
-
Xbean
tag
válasz bendeguz71 #29520 üzenetére
A tesztek is pozitívak voltak róla és a vélemények is. Persze a tesztek hangsúlyozták, hogy csak IPS panelhez képest jó a fekete és hogy van bevilágítás+ megemlítettetek minden negatívumot is. Mivel ez az első IPS panelem, így nem tudtam, élőben milyen mértékűek és mennyire fognak zavarni ezek a problémák. Sajnos nagyon. Ez van. Tesztek olvasása után a személyes megtekintés lenne az ideális, de szerencsére el lehet állni az ilyen rosszul sikerült vásárlásoktól. Ilyen még nem fordult velem elő.
-
stranger28
addikt
válasz MPowerPH #29525 üzenetére
De szerencsétlenek.
Rendeltetni sem tudsz velük? Nem értek a külföldhöz, de biztos van ott is elállás, legalább "EU-san". Tényleg meg kell nézni ezeket, mert a glow is olyan dolog, ami zavaró lehet valakinek.
Pedig az a VS még csak TN volt.(#29524) Nyugdíjas: Ott a pont. Lenne jobb a gyümölcs, minek rá a sok vegyszer, megvenném én drágábban is! Aham. A balkán mentalitás örök.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Jelenleg egy Benq GL2440-es monitorom van.
A színeivel nem vagyok megelégedve és szeretném lecserélni. Nekem nagyon kék behatásúnak tűnik.
Múlt pénteken megnéztem egy Dell U2412HM monitort. Az első benyomások pozitívak voltak vele.Ebben az árkategóriában mi az ami a DELL mellett szóba jöhet, mint alternatíva.
24"-os monitorméretet preferálom.
Szeretnék egy olyan monitort amin természetesek a színek.
Mit ajánlotok a kalibrált U2412HM mellett? -
titán
válasz stranger28 #29523 üzenetére
Arról beszél, hogy némelyik példány összeszerelése nem tökéletes, és a LED fényforrás kicsit átszűrődik itt-ott. Az enyém is ilyen volt valamelyik alsó sarokban, aztán pár hét után megszűnt: ahogy már szó volt róla, a műanyag alakul. De ez nem jelentkezik minden sarokban. Ha arról beszél, ami minden sarokban megfigyelhető, akkor az tényleg az IPS glow.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
stranger28
addikt
válasz schawo #29529 üzenetére
Szerintem nem arról beszél, mert sarkokat említ. Szóval gondolom mindet érti, az meg glow. Ha nem mind lenne, akkor bal alsó, jobb alsó, alsó kettő, bal felső, stb. sarok lenne írva szvsz.
Persze ez sosem derül ki, mert úgyis rámondja majd most, hogy jajjdehogygondolt mindre.
-
-
petata
őstag
Ezúton figyelmeztetlek az általam írt privátra, hátha véletlenül "elsiklottál felette" ... szvsz szép az, hogy nem osztod meg velem azon izgalmas információt, amivel egy lelkes olvasó megdobott téged. Szíved joga, de remélem érzed nem túl korrekt.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
titán
válasz MPowerPH #29534 üzenetére
Egy fekete képről semmi sem derül ki. Főleg nem az, hogy milyen erős. Egy fényképezőgéppel még fehér kijelzőt is tudok fotózni bármilyen fekete monitorról, minden csak záridő függvénye.
(#29535) Xbean
Ez "glow" effekt lesz. Nézd meg még egyszer, és közben változtasd a nézőpontod fel-le, jobbra-balra. Látni fogod, hogy a nézettel a világítás látványának erőssége is változik méghozzá a fényestől a vakfeketéig. Minden TN és IPS monitor ilyen. De sebaj, nézz egy 95%-os fekete képet egy xVA monitoron, ott meg az csinálja ugyanezt.[ Szerkesztve ]
-
HUNgaroczel
tag
Szerintem lassan el kéne gondolkoznod hogy még mit keresel itt a fórumban, 2 oldalnyi veszekedést indítottál azzal hogy egy felső kategóriás panelről leváltottál egy középkategóriásra és csodálkozol hogy nem múlja felül. Több embert is félrevezethetsz azzal hogy a Dell milyen rossz, miközben neked csak azért rossz mert tudod hogy milyen lehet egy jobb is. A legtöbben akik ebben a topikban segítséget kérnek, nem egy 150k-s monitorról szeretnének 80k-s monitorra váltani hanem egy 5-7 éves TN panelesről. Arról már nem is szólva hogy több embert is olyan jelzőkkel illetsz amikre nem szolgáltak rá. Nem örülnék ha a te általad kirobbantott (felesleges) vitát kéne olvasnom még további oldalakon is.
-
Xbean
tag
válasz schawo #29539 üzenetére
A jobb alsó sarkom biztosan nem glow. Igazából felhasználói szempontból teljesen mindegy hogy glow vagy bevilágítás, hívhatnák tejbepörkölt napfénynek is. A lényeg az, hogy ránézel és hasonlót látsz mint a képen. Világosabb ott a fekete. Innentől részletkérdés. Főleg hogy szemből nézem és a kényelmes nézőtávolságaim összes intervallumában megvan a probléma.
-
asturel
őstag
Az olcsobb, csak analog bemenetu, full hd monitoroknak milyen a kepe? Nem szellemkepes/stb a dsub miatt? pl. ASUS VH242S vagy nem erdemes ilyet venni? (2. lakhelyemre lenne, viszont csabito a 16:9 es a fullhd)
-
titán
Senki sem kötözött ehhez a monitorhoz. Egy másik S-PVA monitort nem kapsz meg 150 alatt, már ha épp kapni egyáltalán. De más normális alternatíva nem lesz. Ez van, az IPS nem a te világod.
(#29549) stranger28
Szájkaratéhoz is két ember kell, amíg csak az egyik csinálja, addig szófosás a neve[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Asus ROG PG42UQ Gamer Oled Monitor!42"/4k/138hz/0,1ms/Freesync-Gsync/HDR/Konzolhoz is/Beszámítás!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs