Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
Hajaj...Egyre nagyobb bajban vagyok Az elmúlt egy napban sikerült magam annyira felspanoljam,hogy eljutottam a használt 25-30ezres 24"-os BenQ-tól addig,hogy csak egy hajszál választ el az U2212HM megrendelésétől
A Dell mégis csak egy új darab 3 év garival hasznos kis dolgokkal+ugye IPS (és ha már veszek vegyek rendeset),bár kicsit jobban fog fájni a pénztárcámnak De akkor egy jó ideig nem akarok találkozni a "Milyen monitort vegyek?" kérdéssel
Egyedül azért nem rendeltem még meg,mert nem tudom eldönteni mennyire lenne jó az a + pár centi képátló...
Remélem nem csalódnék,ha megrendelném az U2212HM-et.
Szeretek sok mindent látni egyszerre,uh ha esetleg valakinek van tapasztalata a két mérettel az legyen szíves nyilatkozzon
Előre is köszönöm a segítségetHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
vond
MODERÁTOR
válasz K_Gabor #21855 üzenetére
"Szeretek sok mindent látni egyszerre"
Ugyanannyi mindent fogsz látni, mint egy 24"-es kijelzőn, mivel a felbontás ugyanakkora... Csak egy kicsit kisebb (de még így is bőven megfelelő) méretben...A képméreten kívül minden más dolog a minőségi Dell monitor(ok) mellett áll...
Ne is gondolkozz tovább...Ez itt a lényeg:
"ha már veszek vegyek rendeset"ITT összevetheted a méreteket...
Sorrendben:
Dell U2212HM » Dell U2312HM » 24" 1920x1080 Benq » Dell U2412M (1920x1200)[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
K_Gabor
tag
válasz stranger28 #21856 üzenetére
Ha tehetném már rég meg lenne rendelve a nagyobb Csak a méreten problémázok még,bár lehet elég feleslegesen...
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
stranger28
addikt
-
Boogie33
senior tag
Hali. Lenne nagyon fontos kérdésem , van nekem egy Samsung SyncMaster 920N nagyon keveset használt monitorom ( Kb egy fél évet ment ) de most lehetőségem lenne lecserélni egy Dell 1908FPc-re aminek nem ismerem az előéletét de nagyon tip-top állapotban van. A kérdésem az lenne hogy érdemes-e cserélni , pénzbe nem kerülne.
[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
execute93
őstag
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszotokat Srácok. Most olvastam, hogy Kiváló a reakcióideje a TN panelnek. Ennek tudatában elhagynám az IPS-t. Hiszen nem dolgozom semmiféle grafikai munkát. Ennek tudatában keressek valami 2MS reakcióidejű monitort vagy inkább 5MS? 1920x1080 az alapkövetelmény. Meg annyi, hogy a kép minősége ne legyen rosszabb mint a mostani Fujitsu Siemens L19W-5 -öménélElnézést az idióta kérdésekért/válaszokért. Köszönöm a segítségetek előre is. Tehát a keret FIX 35k. De ha kevesebb azt nem bánom
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
vond
MODERÁTOR
válasz execute93 #21863 üzenetére
"Most olvastam, hogy Kiváló a reakcióideje a TN panelnek. Ennek tudatában elhagynám az IPS-t."
(#21865) execute93: Nem mind arany, ami fénylik...
Kiváló válaszidős, viszonylag korrekt képpel rendelkező TN paneles monitort nem fogsz venni 35-ért, viszont egy egész jó válaszidős, sokkal komolyabb képminőségű IPS paneles monitort vehetnél...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz execute93 #21863 üzenetére
De épp ezt mondjuk egy ideje hogy hiába jobb ms-ekbe, de akkoris az IPS paneles monitor a nyerő . Ha választani kellene egy 2-3-4ms-es TN paneles monitor között meg egy 8-as IPS-es monitor között akkor mindenki az IPS-t választana. Legalábbis az okosabbik része az embereknek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
fattyu
veterán
válasz execute93 #21865 üzenetére
hasonlítsuk össze a lepukkant 10. emeleti panel lakás, és az uj építésű energiatakarékos családi házat.
Panel: közel vannak a szomszédok ha sót kell kölcsön kérni...
Na te ez alapján döntöttél.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
KAMELOT
titán
-
korcsi
veterán
Lehetséges olyan játékos eset amikor az ips-nek a tn-el szembeni sebesség hátránya miatt jobb választás a tn? Nagyon gyors fps játéknál? Jelenlegi tn-es monitorom pixperan-al tesztelve 10 képböl 9-en nincs szellemkép, egynél pedig két kisautó látszik (gondolom pont képváltást kapott el az expozició) míg ips-nél legjobb esetben is van vagy sima vagy overshot árnykép ami azt jelenti, hogy 16,6ms alatt nem történik meg a teljes képváltás.
Lehet bármilyen szép a képe ha nem tudok vele játszani akkor "jobb volt mint lett"...referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
horush
addikt
válasz korcsi #21872 üzenetére
Túlizguljátok ezt. Péntek óta megvan az IPS paneles monitorom (LG IPS225V). Csak CS:S-re használom. Semmi változást nem vettem észre (vagyis de, pozitív irányban: a sötét színek sokkal könnyebben megkülönböztethetőek). Nem mondom magam hatalmas prónak, de azért a statom általában az elsők között van.
-
K_Gabor
tag
Uraim köszönöm a segítséget,ha minden igaz hamarosan boldog tulajdonosa lehetek egy U2312HM-nek
Mivel 2 ezredes volt a difi a 21-es és a 23-as között ezen már nem sokat gondolkodtam[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Boogie33
senior tag
Hali. Enyémre valaki ? Köszi.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Jégtörő
aktív tag
hello monitor vásárlás előtt állok, 24" méret és valami jobb, de nem túl drága, Benq EW2430 at néztem ki, nemzetközi honlapon 5 ms válaszidőt írnak máshol 8 ms
Nem sok ez VA panelnél? Vagy olyan 55 ezer környékén milyen 24 est ajánlotok? filmet néznék, illetve játszanék, rajta, ez talán lényegesebb, VA és IPS érdekelne, Samsung NEM! -
Isual
veterán
válasz execute93 #21865 üzenetére
mondomén, hogy újra kel írjam majd azt a cikket , nem tökéletes sajnos - na meg azóta indult igazán be ez az IPS-es téma is igazán, szóval általános felvilágosításnak jó, de nem az a szent írás...
(#21877) Jégtörő: U2312HM
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Jégtörő #21881 üzenetére
Nem tudok objektiven nyilatkozni sajnos... Eleve nem tudom ugy szemlélni a kérdést, hogy ne arra gondoljak minek neked direkt minél nagyobb kijelző. Filmeznél rajta távolról?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
petike2014
aktív tag
Tiszteletem az Uraknak!
Lenne egy gyors egyszerű kérdésem, próbáltam az első hozzászólás alapján belőni magam melyik kategóriába tartozom (és valószínűsítem,hogy egy túlárazott tn paneles "gamercucc"-ot akartam volna megvenni), de előbb írok ide nektek,hogy mi a véleményetek.A kiszemelt monitor méretben,árban EZ vagy EZ lenne. Ha ilyen árban van/lenne jobb vagy esetleg ez így önmagában egy hülye vásárlás lenne, kérlek jelezzétek, adjatok tippeket, köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz petike2014 #21884 üzenetére
Nagyon fontos a 27-es méret? Vagy elég lesz kisebb is?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vond
MODERÁTOR
válasz petike2014 #21884 üzenetére
Ilyen árban nem vitás, hogy egy Dell U2412M kell Neked...
Bár kisebb, mint amiket néztél, de a minőség minden tekintetben kárpótolni fog, hidd el...VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
petike2014
aktív tag
Buta kérdés, nem lesz gondom az 1920*1200-as felbontással? Ez képarányban nem változás? a 23"-os ugyan ebből a szériából 50e a 24"-es 70e, ha valóban sokkal jobb a képminősége az átlagoshoz képest, talán még a 23"-ost érdemesebb lenne megvennem...
(a 22"-ost csak azért cserélem mert megy a notebook mellé kiegészítőnek, azon ugye csak 11.6" van)[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz petike2014 #21886 üzenetére
akkor az amit vond kolléga írt azt pont jó lesz neked.
Habár ha nagy képernyőt akarsz akkor 27-es TN paneles marad. Más választás nincs.
Utolsó hsz.-ed egyértelműen arra utal hogy DELL 24-es.(#21888) Valdez: nekem a megváltás 2 éve volt amikor 19-ről 24-re váltottam. Innét nekem márcsak a DELL 27-es vagy 30-as marad. Csakhát nincs 760 meg 1100eurom a monitorra.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vond
MODERÁTOR
válasz petike2014 #21889 üzenetére
Már hol lenne gondod a képaránnyal és felbontással? Ha PC-hez használod, akkor semmi gond nem lesz, de konzoloknál is pl. csak akkor, hogyha mindenképpen csak 16:9-es képet tudsz rá küldeni, azt elvileg ki fogja nyújtani 16:10-re (ebben azért erősítsen meg más is)...
Egyébként mind az U2212HM, mind az U2312HM, mind az U2412M nagy ugrás lesz egy átlagos, TN paneles monitorhoz képest...
A 22-essel és 23-assal valóban sokat tudnál spórolni... Ha ekkora méret is elég lenne, akkor ezekkel sem nyúlsz mellé... A 23-as mondjuk pár dologban picit gyengébb, mint a 22-es és 24-es (alacsonyabb kontrasztarány » kicsit gyengébb fekete, kevésbé leszabályozható fényerő/fénysűrűség)... De így is egy nagyon jó vétel...
Azt még talán érdemes megemlítenem, hogy a 2212HM és 2312HM FullHD-ben is megküldhető 71,928Hz-es driverrel (filmeknél lehet fontos, mivel ez pont 3-szor 23,976fps), a 2412M viszont natív felbontáson "csak" 60Hz-en üzemel...
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz Jégtörő #21881 üzenetére
IPS-ben nincs fullHD 24" nem is tudom lesz e így marad az MWA. Nézd meg a GW2450HM-et ez már újabb, jobb az általad említettnél és olcsóbb 48000Ft.
Hatalmas kontraszt, a többi paramétere is jó vagy középmezőny. Betekintési szög jobb, mint egy TN de elmarad az IPS-től.
27"-ra még rá kell dobni egy 20-ast. -
-
vond
MODERÁTOR
válasz d@minator #21893 üzenetére
Volt itt, aki vett ilyen 24-es AMVA Benq-t (de talán 27-es is volt)...
Úgy emlékszem, azt írta, hogy még szemből nézve is súlyos kontrasztvesztés tapasztalható a széleken, és ezen kívül más területen sem volt tőle elragadtatva...
-
korcsi
veterán
Akkor a benq ew2430 jobb mint a benq GW2450hm ?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...