Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- EAFC 25
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brada:D
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 27GP850P-B-t, kalibrálással. Az lenne a "problémám", hogy a kalibrált beállításokkal túlszaturáltnak tűnnek a színek. Ami az én szememnek színhelyesebbnek, valósághűbbnek tűnik az a gyári sRGB mód. Az én szememmel lenne a gond, vagy csak ízlés kérdése? Illetve van-e bármi más lehetőség? Ha a gyári sRGB módot használom akkor vegyem ki a színprofilt?
Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
DNSx
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a nagyon régi monitoromat.
Mivel elsősorban munka fronton használnám, és fontos lenne több (akár 3) ablak egymás melletti megnyitása, 34 collos ultrawide-ra gondoltam. Egy Acer Predator Helios 300-hoz lenne kötve (RTX 2060).
Jó választás lehet ez az IPS-es LG 34WN780-B? A budgetnek is kb. ez lenne a teteje... -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Munkára keresek 2 db monitort.
Dell U2415-t néztem ki, aztán szembejött velem egy LG 25" 25BL55WY-B.
16:10-st szeretnék mindenképpen.
Melyik lehet a jobb monitor? LG-ről nem találtam semmilyen tesztet.
27" már nagy lenne, viszont az LG 25" nagyon szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
válasz sztivo #131254 üzenetére
Szia! Köszi a választ!
Dell használtan nézem, azt már nem árulják újonnan, majdnem meg is vettem(1 év garancia).
LG az új 3 év garanciával.
A 2 db monitorért kb. 120.000 Ft-t fizetnék, maximum 140.000 Ft-t.
Ez az LG most nagyon tetszik, a Dell-t nagyon dícsérik, de kb. ugyanaz lehet a kettő és ahogy írtad az LG újabb és az se mindegy, hogy az vadi új 3 év garanciával.
De más márkát is szívesen veszek és használt is érdekel. -
válasz Brada:D #131251 üzenetére
Szia.
Mivel magadnak vetted a monitor célszerű lenne a megfelelő színvilágot létrehozni a használatához. Ha neked kalibrációs érték nem felel meg, ellenben a gyári előre beállított sRGB mód jobban tetszik, célszerű azt használnod.Nem kell törölni a színprofilt, ha a gyári sRGB módot használod. A színprofil a monitor színtérbeli viselkedését írja le és nem befolyásolja a monitor módjait (például sRGB mód). Ha a monitor sRGB módban van, a megfelelő színprofil automatikusan alkalmazódik a megjelenített tartalomhoz.
Más megoldások:
Megszokod az újat
Kipróbálni az előre integrált képi módokat
Egyéni módok beállítása
IC profil beszerzése.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Szia.
Igen jó is lesz ez a modell.
Ehhez tessék letölteni OnScreen Control & Split Screen programját. Abban több ablakkezelési formátumot tudsz használni vagy te magad készíteni.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Monitort vennék, tanácsért jöttem.
1. pont: Itt az első probléma, jó lenne 40000Ft körül megúszni a dolgot.
2. 24" ra gondoltam, 1920x1080 v 1920x1200. Igazából nem tudom. Hz?-Passz. A telefonom tud 60-90-120Hz-et, nem látok különbséget, viszont ha crt tv-t nézek a perifériás mezőben zavaróan villódzik.
3. Hallomás alapján IPS.
4. Sík.
5. Játék (War thunder, Crysis, ilyesmi) és böngészés.
6. Nvidia Gtx1050Ti. (A proci egy Q9400, azt majd cserélem, a 1050-es viszont marad, ameddig bírja).
7. A kártyán van hdmi, dp, meg egy Dvi, ha jól látom.
8. Nem.
9. Hagyományos.
10. -Ha esetleg lenne olyan funkció, hogy a több felhasználós beállítás között gyorsan lehetne váltani, vagy legalább legyen könnyen elérhető a menüből a fényerő állítás, az jó lenne.
Szemkímélés is fontos lenne. Most egy HP LE1901W van, de jojózik tőle a szemem.
Használt is jó, ha van gari.
Gondolom, nem vagyok könnyű eset, de nézelődtem már, csak kérdeznék:
Láttam használtan, garival Asus BE24AQLB ips, 27000ft -ért, vagy
újonnan MSI PRO MP243P -t (Itt ajánlotta valaki valakinek) 43000-ért.
A kettő közül melyiket lenne érdemesebb, vagy miket ajánlanátok ezek helyett?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
iszoke
senior tag
Egy kérdés, most még amennyire észrevettem csak DP 1.4 csatis monitorokat és videokártyákat lehet kapni. Amikor viszont elkezd bejönni a 2.0 tech, attól még tudok használni az 1.4 GPU-n 2.0-s monitort? Mármint kompatibilisek lesznek ezek visszafelé?
-
domjántibor
csendes tag
Sziasztok!
Macbook Pro M1 mellé keresnék, egy belépő szintű monitort grafikai munkákhoz. Megnéztem pár videót, fórumot, de kicsit elvesztem az infókban.Nagyon örülnék neki, ha tudnátok segíteni nekem.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 100.000 HUF.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24" (ez lenne az ideális), esetleg lehet kicsit nagyobb is, 4k ha belefér az árba
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Grafikai munkához, macbook prot szeretnék rákötni. Esetleg irodai munkához.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Apple M1 , másra nincs szükségem.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
USB-C, HDMI, de nincsenek kifejezett vágyaim.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Örülnék ha dönthető,forgatható,stb. lenne, de nem elsődleges szempont.Fontos lenne még számomra:
- jó kontraszt
- színhűségEzt a monitort szimpatikusnak találtam, de egy grafikus ismerősöm le szeretne beszélni róla, mivel csak full hd-t tud.
- ASUS ProArt PA248QV
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Keresek egy az alábbiaknak megfelelő monitort:1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 120.000 HUF.
24-25 col, 1920*1080-as felbontás és 144Hz vagy felette.
IPS vagy VA de csak akkor, ha minimális a ghosting.
Sík, de lehet ívelt is ha csak olyan van.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játékra lenne használva főként és neten való szörfözésre.
RX6700XT ha tud villódzásmentesen kezelni AMD freesync-et annak örülnék.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
1 db HDMI és 1 db Displayport.
Nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Szeretném ha dönthető, és magasságban állítható lenne.Kalibráltatni is szeretném, mert a jó gamma értékekkel mindig bajom van, sosem tudom úgy beállítani, hogy tökéletes legyen. Illetve örülnék neki bár tudom ez panel lottó, ha nem lenne foltos meg full glow-os minden sarka a kijelzőnek. Az esetek 90%-ban szórt napfény mellett vagy asztali lámpa mellett lenne használva.
Köszönöm a segítséget.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
sztivo
Topikgazda
válasz domjántibor #131267 üzenetére
Szia!
Én teljes mértékben egyetértek az ismerősöddel, Mac OS-t 110 illetve 200+ ppi-re tervezték.
24" QHD
HP E24q G4
Lenovo P24q-20
Dell P2423D27" QHD
HP E27q G5
Dell SE2723DS, S2721DS
Samsung S27A60027" UHD
LG 27UN550(P), 27UP650(P) - a P végű újabb/más beszállító általi tápegységet jelöl
Samsung S27A700 -
sztivo
Topikgazda
válasz Scarletiel #131268 üzenetére
Szia!
Asus VG249Q
Acer XV252QLV, XV253QP
Dell G2422HS
HP X24ih
Gigabyte G24F-2
MSi MAG251RX
Samsung S25BG400Állítható magasság nélkül:
ViewSonic VX2428
LG 24GN60RVA
MSi G24C4 - FONTOS hogy ne a G24C4 E2 legyen, hanem konkrétan ez a típus, E2 nélkülEz még egy normális monitor, Samsung panellel, IPS színvonalú válaszidővel. AOC C24G1 volt még ilyen (TP Vision által készített, egyedi háttérvilágítással ellátott ugyanez a Samsung panel), de az már nem kapható, csak használtan (40-50k garisan egy használt).
Esetleg még BenQ EX240N, de az sem teljesen hozza ezeket a válaszidőket.
[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
válasz sztivo #131016 üzenetére
Köszönöm a segítséget, "már" itt is van a monitor. Végül 27-es lett, mert az Oázisban csak erre vállaltak pixelgaranciát, a 32-re nem.
A vásárlás előtt volt alkalmam beszélni telefonon a bolttal, nagyon készségesek voltak, végül ők tereltek vissza a 27-re.Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Scarletiel
senior tag
válasz sztivo #131273 üzenetére
Szia,
Köszönöm a segítséget! Az MSI MAG251RX elég ígéretesnek néz kiAsrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Scarletiel
senior tag
Annyi kérdésem lenne még, mert ez mindmáig tisztázatlan számomra. Ha van egy 144Hz-es monitorom de mondjuk legtöbb esetben csak 80-90fps-em van játékokban, akkor bukok valamit és jobb lenne ilyen esetben egy 75Hz-es monitor, vagy levenni a grafikát annyira, hogy 144Hz-en menjen? Azt tudom, alacsonyabb fps mellett nem lesz annyira fluid az élmény, viszont nem tudom az ilyen overshoot és blur dolgokat érinti-e, hogy nem használom ki a panel maximális teljesítményét.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Busterftw
nagyúr
válasz Scarletiel #131278 üzenetére
Inkább vedd le a grafikát, de nem kell amúgy koppra 144Hz-en mennie mindennek, viszont 80-90-100fps jobb mint a 75
Illetve ha később újítasz vga-t akkor van headroom felfelé.A én monitorom 165Hz és 1440p-ben a 3080ti nem minden játékban hajtja ki, de nincs ezzel gond.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Scarletiel #131278 üzenetére
Ezt a kérdést a FreeSync megoldja. Tudja a monitor is és a GPU is. Pont ez a lényege, hogy ha 80 fps-ed van, akkor 80Hz-re állítja a frissítést is. Semmit nem buksz.
-
Scarletiel
senior tag
Szuper, nagyon köszönöm srácok!
-
Hiei555
tag
Nézegettem ezeket az asusokat ez most egy uj modell: [link] displayport 1.4 van benne variable overdrive(erröl még nemhallottam, jol hangzik de kell ez?) freesync premium/gsync illetve VESA AdaptiveSync ez pontosan nem tudom mit takar valami szabvány? de a szín csak 8 bit és Fast ips panel van írva
a másik kiszemeltem továbbra is ez [link] ez 10 bites de display port 1.2 nincsen variable overdrive, sima ips panel van írva, melyiket lenne érdemesebb ha árban kb ugyan az?[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Hiei555 #131282 üzenetére
Hát, szebb színeket/nagyobb színteret szeretnél vagy garantáltabb ghosting/overshoot mentességet?
Variable overdrive az egy nagyon jó funkció, ugye az overdive segít minél kisebb valaszidőt elérni, ennek általában 5 szintje van. És más overdrive kell 60Hz-en és más pl 144Hz-en. Na most ha pl beesel 80-90 fpsre, akkor egyik fix overdrive sem lesz a legjobb, vagy ghostol vagy overshootol. Ezt variálja, mindig a lehető legjobb overdrive szintet állítja be neked automatikusan, a pillanatnyi képfrissítésedhez[ Szerkesztve ]
-
Ddorf
csendes tag
Sziasztok,
a lenti paraméterekkel keresek monitort amit egy Dell Latitude 5400-hez szeretnék használni.
Amelyik kérdéshez nem írtam semmit, ott vagy nincs preferenciám vagy elképzelésem sincs, hogy mi lenne a legjobb, ezért is szeretném kérni a segítségeteket.
Előre is nagyon köszönöm!1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
50k-100k Ft
irodai, programozói
Intel UHD Graphics 620
HDMI, esetleg Thunderbolt
dönthető és magasságában állítható -
Kezai
csendes tag
Sziasztok!
~150k kürül van a lélektani határ
27+, minimum 120hz, minimum 2K, ha úgy alakul, 4K
IPS
Ívelt, de ha sokkal racionálisabb azonos áron egy sík, akkor azt. De a preferencia az ívelt.
5, Milyen területen lesz használva a monitor?
Napi 1-2 óra munka, ha otthonról dolgozom, de elsősorban játékra.
3060 Nvidia, tehát G-re
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
Elsősorban HDMI-vel lenne összekötve a gépre. USB hub nem preferencia.
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen?
Nincs echte preferencia, ha bármit tud az állvány, király, de inkább a core monitor attribútumai a lényegek.Nagyon köszi előre is a tippeket, lényegében tehát vmi lehetőleg ívelt min. 27-es 2K monitorra lenne szükségem, 120 HZ-val. Főként játékra, de a színhűséget azért szereti az ember
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Tudnátok itt segíteni monitor beállítással kapcsolatban, vagy lenne erre valami másik topik?
Köszi! -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Kis segitseget kernek.
Paromnak vennek vmi jo fajta szemkimelos VA monitort 25/27es meretben es ne legyen hajlitott...
Netezes+ filmnezes...
( kb 100-150k-ig )Aztan magamnak is vmi jo fajta VA 27est jatek pl wot, diablo meg filmnezes ... szinten ne legyen hajlitott.
( bar gondolkodtam a 32esen csak nem tudom kb 70-80 centirol nem e lenne nagy )
( kb 200-250ig vagy akar tobbert is ha megeri )
Amugy gondolkodtam az Oleden de azt meg dragallom. Vagy varjak meg egy evet es talan olcsobb lesz az Oled?....Elore is koszi
sfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
orso0355
őstag
Sziasztok! Monitort vennék, részben irodai munka, részben filmnézés, kismértékben játék céljából (Steamen futó dolgokkal szoktam játszani). Ami fontos: jó betekintési szög, és dönthetőség.
100 ezer körül, de van mozgásterem.
2, Mekkora átmérőre, felbontásra, Hz-re van szükséged?
27-es körül szeretnék, a felbontást és hz-et sajnos nemigen tudom. A mostani monitorom egy LG 21,5" 22M35A-B LED – Full HD, gondolom ennél jobbat találhatok most már.
IPS (amennyire tudom, talán ennek legjobb a betekintési szöge?)
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor?
Kis munka, kis játék, arányaiban több filmnézés.
Geforce RTX Dual 3060, a syncet nem tudom :-)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen?
A dönthetőség fontos, a falra szerelhetöség is felmerült, de ez még kérdés.
Tudom, béna vagyok, de nem értek hozzá. köszi a javaslatokat!
-
F4ther
tag
Sziasztok.
Valami gyors monitort keresek mint annó a HP omen X 25 volt. Ugye a TN panel miatt és egyéb speckoi miatt talán ez volt a leggyorsabb monitor?!
Játékra kellene keret 100-250k
24-27 közötti méretben FHD felbontás elég, max 2K.
Valamint egy másodlagos EIZO monitor VS oled - ebben a keret olyan 300k. Ez kalibrált, szerkesztős monitor lenne. Nem baj ha olcsóbban kijön, az optimalitás a lényeg nem a tökéletesség.köszönöm.
-
F4ther
tag
válasz sztivo #131290 üzenetére
Igen ismerem, annyi hogy az f-esben nincs g-sync - Mondjuk igen ezt elfelejtettem emliteni. Tavaly volt leárazva év végén a g-synces, csak akkor pont nem néztem, azóta meg elég nehéz találni is és túl van árazva.
Tehát akkor ezek szerint továbbra sincs versenye / konkurenciája ennek a monitornak? Elég kár.
-
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131292 üzenetére
Szis, Nekem is tudnál javasolni párat?
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
-
válasz sfefe #131287 üzenetére
Filmezésnél fontos a szélesvásznú megjelenítés (21:9) ?
Baj az , hogy az ipar a VA paneles monitorok esetében szinte csak hajlított modellekre állt át, körbe nézek milyen sík verziók vannak amik ajánlható.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz sfefe #131287 üzenetére
1, kérésre addig is különböző verziókat ajánlok:
LG 32UP550N (32" 4K)
Dell SE3223Q (32, 4K)
Esetleg a Samsung S32BM700UP 4K-32" 400HDR)Kisebb átmérőben amit szeretnél:
MSI PRO MP273QV (27" 2K)
Többi vagy hajlított, vagy nem szívesen ajánlanám.2, Játékos monitor esetében kivétel nélkül hajlított van.
1, Vagy veszel egy nagyon enyhén hajlitott verziót és megszokod.
2, IPS modellt választasz.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz orso0355 #131288 üzenetére
Szia 27"- méretben már kevés lesz FHD felbontás, mert úgy tapasztaltuk, hogy nektek ez már "pixeles" így 2K javaslom, keret kicsit szűkös de beleférhet az alábbi:
LG UltraGear 27GR75Q-B
GIGABYTE AORUS G27QA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Ddorf
csendes tag
válasz Luck Dragon #131292 üzenetére
Köszönöm
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131295 üzenetére
Szia, 16:9 nem szeretnék nagyon "nyújtottat".
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest