Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    Sziasztok,

    Legutóbbi beírásom óta, már jó pár év eltelt és most megint a segítségetekre lenne szükségem. Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok, remélem tudtok ebben segíteni. Lecseréltem a gépemet és az eddig használt DVI kábelt már nem tudom használni, ugyanis csak alaplapi HDMI kimenetem van. Viszont a jelenlegi monitorom még mindig egy DELL U2713HM, ami HDMI-n csak 1080p-t tud megjeleníteni (ez sajnos a monitor hülyesége, ahogy kiderült a netről), holott a monitor 2560x1440-s. Van egy HDMI-DVI kábelem, de azon is csak 1080x1200-as felbontást tud megjeleníteni. Alapvetően meg vagyok vele elégedve, ezért most nem is gondoltam lecserélni, persze ez nem zárja ki, h a közeljövőben mégis megteszem.
    Szóval a kérdésem a következő lenne, h ha HDMI-DisplayPort kábellel kötném be a monitort, akkor tudná a natív felbontását, mert ha igen, abban az esetben egy darabig még ellennék vele?
    Ha ez így sem járható út, akkor néztem pár monitort ami jó lehet, ezekről mit gondoltok?
    (mindenképp maradnék 27 colon, PWM mentes, matt kijelzőnél és WQHD felbontáson, de jó lenne ha már HDR lenne és a lehető legmagasabb képfrissítési frekvenciával)

    ASUS VG27AQ
    ASUS VG27BQ
    ASUS VG27WQ

    Tudom, h a panel típusa az alapvető különbség köztük., Van amelyiket ajánljátok, vagy esetleg bármi mást, ami megfelel a fenti paramétereknek max. 200k-ig?

    Előre is köszi!
    Üdv:
    hs

Új hozzászólás Aktív témák