Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz laychi #100946 üzenetére
Caseking - van magyarországi kiszállítás 13 euróért
Tehát 443 EUR
Raktárról elérhető
A gariidőt nem látom. Én ARLT-nél vettem,ott 2 év gari volt,notebooksbilligeren is annyit ír,illetve computer universe-nél is,szóval valószínűleg itt is ennyi lesz.
Nem tudom Mo-n hogy volt rá 5 év,ha itt ennyi a gyártói garancia/jótállás.(#100949) vaguny Melyiket,ha szabad tudni?
Ja már látom,csak még nem értem odáig a hsz-ek visszaolvasásával a jóelőbb[ Szerkesztve ]
-
sesshou
senior tag
16:9-es ips paneles 27 colos 100 alatti monitorok közül melyikben érdemes gondolkodni?
főleg ps4 hez és főleg este sötét szobában. -
BogyóBP
addikt
válasz s4hu|SyD^ #100953 üzenetére
Annyira be vagytok tőle szarva pedig nem egy nagy dolog. Az IPS adja a legszebb szint, mindegyikbe van felhősödés még a VA panelbe is. Én inkább a képminőségre és a szinhelyességre fizetnék nem arra hogy sötétben a fekete üres képernyő hol világosabb vagy sötétebb.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
perovics
csendes tag
válasz AsakuraDave #100943 üzenetére
A 10 bit nem árt a kalibrációnak. 8-10 bit különbséget olyan tesztképen látni, ahol nagyon finom átmenet van egyik szinből a másikba. 10 biten már nincsen semmi sávosodás.
A kalibrálás (és a kép) szempontjából sokkal fontosabb, hogy milyen mode-ban járatod a monitort (Gamer1,Gamer2,FPS,RTS,Vivid,Reader,HDR Effect, sRGB). Gyárilag Gamer1-en van, ez széles színtartomány, és minden állítható. Sajnos a többiről semmi leírást sem találtam, de nagyon más képet adnak. A kalibráció csak sRGB-ben fejti ki hatását. Persze érthető, mert a weben általában ezt a színteret használják. A széles színtérnél a színek nem lesznek helyesek, csak ha profi workflow-ban DCI-P+ vagy Rec.2020 színtérben dolgozol, de akkor nem ilyen monitort használsz :).Mondjuk a széles színtér ettől még jól nézhet ki, még ha nem is színhelyes.
Csináltam egy képet teljesen sötét szobában. D750 DSLR gép, 4000 ISO, F4,1/40. A képen az EISO monitor teszt van. Bal oldalt régi DELL, jobb LG.
Szerintem a fényképek nem adják ezt vissza, mert nagyon számít, hogy a szemed mennyire szokott hozzá a sötétséghez. Normál tartalomnál (web,office programok stb) nem látható.Én egyedül szélessávú filmek nézésénél látom, mert ott alul-felül fekete sáv van. De ott is csak akkor feltűnő, ha a filmben sötét jelenet van.[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz s4hu|SyD^ #100953 üzenetére
Ez minden IPS panelt érint, nem gyártófüggő... Persze hogy mekkora területen lesz ilyen a kép az már függ attól, hogy az adott panel mennyire sikerült jól a gyárban. Ha épp mákod van és kifogsz egy tökéleteset, akkor csak a sarkain lesz némi IPS Glow de ott sem igazán zavaró... Csak ahhoz kb. úgy bele kell nyúlni mint processzoroknál, ott isvan akinek a 2700-as Ryzen megy 4,5GHz-et, másnak meg 4,2-t is alig... kb. ugyan olyan silicon lottery ez is, csak itt a panelre felvitt szűrőrétegek minősége, illesztési pontossága számít.
A nagy méretű panelek szélein alapból rosszabbak a betekintési szögeid (hasonló távolságból nézve), illetve a panel meghajlítása miatt is el tudnak mozdulni kicsit a rétegei a helyükről. Nem szabad szemmel észrevehető elmozdulásra kell gondolni, inkább csak ezredmilliméterekre (ahogy kicsit megfeszül), de az már elég hozzá hogy máshogy törje meg a fényt mint kellene, és meg is van a baj.
Én úgy tudom, hogy az IPS Glow alapvetően nagyon erősen jelen van minden IPS panelen, szemből nézve is, csak aztán felvisznek rá egy szűrőréteget ami ezeket a nem kívánatos felfényléseket megfogja, kb. mint a napszemüvegeken a polárszűrő. Ahol ez a szűrőréteg hibás, ott látható marad az IPS Glow... Egy 34" ívelt monitoron bőven több esély van ilyen átszűrődő IPS Glow kialakulására, mint mondjuk egy 27" sík monitoron.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Csápájev
őstag
Garanciális kérdésem lenne.
Ha az ember vesz egy monitort, arra alapesetben nincs pixel garancia?
Tehát 2-3 pixelhiba miatt nem vihetem vissza a 14 napos netes garanciával?
Vagy ha igen, akkor mire van a pixelgarancia? 🤨
A másik, hogy a kalibrálás mennyire fontos szerintetek?
Nyilván ez nagyon egyéni dolog,de nagy a különbség egy kalibralt és egy nem kalibralt monitor között?
Alap felhasználás, netezés, YouTube mellett.
Tehát nem grafikus vagyok :) -
-
AsakuraDave
őstag
válasz perovics #100955 üzenetére
Én semmi BLB/IPS glowt nem látok a képeiden szinte tokeletes homogen fekete. Nem ertek a fotokhoz es csak teloval tudok fotozni de azon 1600iso vagy annál tobbnel az egész monitorom egy fénylő karácsonyfának néz ki fekete kép fullscreen-nél. Nem tudnál esetleg mobillal lőni egyet 800as ison? Mert a kepeidhez mérve nekem teljesen más monitort adtak...
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
-
Komplikato
veterán
válasz Csápájev #100957 üzenetére
Van olyan gyártó (LG, Samsung) , akinél van három napon belüli pixelgarancia, tehát 1 pixelhibával is vissza viheted. De a legtöbb gyártó a képpontok százalékos arányában adja meg a garit, ami felbontástól függően 8-16 pixelhiba és vagy dupla ennyi alpixelhiba is lehet. Egyes boltoknál extra árért vehető 0 pixelhiba garancia. Ha Dél Koreában vásárolsz, akkor ott több márkára alapból 0 pixeles garancia van, mint LG és Samsung.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #100959 üzenetére
Azért nem látsz rajta semmi bleed-et, glow-t, mert nem olyan beállításokkal készült a fotó, amely ezeket a jelenségeket megmutatná. Azzal a Dslr-rel és beállításokkal a Te monitorodról készült fotó is kb. így nézne ki. Szóval szerintem ne hajszold bele magad túlságosan , ez így teljesen alkalmatlan az összevetésre.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz Komplikato #100961 üzenetére
Köszi a válaszokat, mindenkinek.
Már nézem is a repjegyet Dél-Koreaba :) -
szasanyi
félisten
Üdv Guruk! Remek képminőséggel rendelkező, 24 és 27 colos FullHD monitor ajánlato(ka)t kérek! Csak irodai felhasználás (Office, könyvelőprogram, net, film) kell, de az napi 10 órában nézve, szóval a jól látható, kontrasztos kép fontos.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Eddig FHD-ban játszottam 60hz-en, most 1440p-ben 144hz-en.
Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet fps droppom bizonyos játékokban(pl paladins)?
Fix 144 fps hirtelen leesik 110-re ,utána vissza aztán megint le és minden váltásnál megröccen a játék,pedig g-sync is van.
Előre is köszi!
-
perovics
csendes tag
válasz vaguny #100962 üzenetére
Igen, reggel siettem és lőttem gyorsan egy fotót, valóban nem látszik rajta glow. Azóta kicsit gondolkodtam, és szerintem ennek a fotózásnak nincs értelme, a különböző gépekkel és beállításokkal lőtt fotók nem összehasonlíthatók. Az én képemen azért nem látszik, mert automatán lőttem, és mivel a kis fehér négyzetek az EISO tesztes képen adtak elég fényt, ezért úgy állította be a zárat és az ISO-t, hogy a fehér négyzetek ne legyenek túlexponálva. Teljesen sötét képernyőt kellene fényképeznem, de akkor is tudnék olyan képet csinálni, amin nem látszik semmi, és olyat is, amire azt mondod, hogy hű de vacak ez a monitor.
AsakuraDave, látom tanácstalan vagy, Budapesten 12.kerületben lakom, ha gondolod eljöhetsz megnézni, vagy ha elhozod a monitorod, akkor egymás mellett is megnézhetjük a monitorokat. Ha érdekel írj privátba.
De mondom, IPS-től nem várj olyan feketét, mint ami egy OLED monitoron van. Egyébként kétféle oka van:
- IPS glow/szürkeség: ez a technológiából adódik, mert a háttérvilágító LED-ek mindig égnek, a fekete színt a monitor úgy próbálja előállítani, hogy a kristályokat olyan helyzetbe hozza, ami elzárja a fényt. De ez az elzárás nem tökéletes, ezért nem lesz a fekete sem teljesen fekete. Ez szerintem minden panelen ilyen, ebből nem lehet jobbat/rosszabbat kifogni (egy gyártó egy adott panelén belül).
- Blacklight bleed/oldalbevilágítás: a legtöbb monitornak a éleinél vannak LED-ek, amik befele világítanak. Ez a fény nem jó rögzítés esetén bevilágít, főleg ha nem szemből, hanem oldalról nézed. Ha a monitor közepén ülsz, akkor máris kicsit szögből látod a széleket, és látható lehet a bevilágítás. Ha a fejed a széllel egyvonalba viszed, akkor eltűnik. Na ez viszont változhat azonos típusú monitorok között is, van jobb/roszabb példány.
Az LG nem ilyen, de vannak ún. FALD (“Full Array Local Dimming”) monitorok, ahol nem a széleken vannak a ledek, hanem a kép mögött, ráadásul ezeket külön-külön lehet vezérelni. Van 384,512 stb zónás monitor. Itt ha egy zónán fekete a kép, akkor kikapcsolja a ledet azon a zónán, és tökéletes fekete lesz a kép. A gond az, hogy egy átlag képen a fekete részek nem illeszketnek a zónákhoz, ezért a sötét-világos részek határán lesz egy világosabb zóna...Ráadásul ezek a monitorok jó drágák is. -
AsakuraDave
őstag
válasz perovics #100966 üzenetére
Nem ezzel van a bajom hogy van ips glow hanem a mértékével. Szerintem simán ossze mérhető 2 kép azonos beállításokkal igy látnám hogy másnak kb milyen szintű a bevilagitas. Ergo megéri e cseréltetni van e sansz mérsékeltebb glowra vagy akár rosszabbra. Ezért kérnék csak annyit hogy 800 iso 1/8 zarido mellett milyen kepet kapsz a monitorodrol.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Shaza
senior tag
válasz dombi81 #100970 üzenetére
Igen valószínű kevés egy 'normális' játékhoz' de a Paladinsnak szerintem menni kellene.
Videókban is 150 felett van.
Nem lehet valami a fullscreen vagy ablakos beállítással,mert eddig ha alt taboztam normálisan kilépett, most viszont felhozza a játékra az adott programot. -
Stukker1987
senior tag
Sziasztok
Erről valaki tud első kézből véleményt?
LCPOWER LC-M34-UWQHD-100-C
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
Amerigo57
őstag
válasz sesshou #100952 üzenetére
(#100952) sesshou
Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1
WQHD 2560x1440 IPS panel , 16:9 képarány,
5 ms válaszidő, 75 Hz képfrissítési gyakoriság,
10 bit színmélység, 350 cd/m2 fényerő, HDMI 1. 4,
DVI, Pivot, állítható magasság, fejhallgató kimenet,
Flicker-free, Kék fény szűrő , FreeSync,
,beépített hangszóró.
Az ár egy picit magasabb ,
de már 109 ezer Ft-tól kapható.
Nagyon jó teszteredmények és vásárlói vélemények.
Link:
Link:[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Na visszavittem a monitort és megnéztem par modellt meg ami ki volt állítva. Megállapítottam hogy a 27 colra a fullhd felbontás nemhogy botrányos hanem egyszerűen siralmasan ronda. Hiába a quantum dot stb egy forintot nem ért, fakó kép csúnya pixeles kép. Ami igazán tetszett Samsung c27hg700qqu csak ez drága. Meg meg ez: Dell S2719DGF
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Kicsimix
őstag
Iponban kapható az AORUS CV27Q és a FI27Q illetve a magyar adatlapja is frissült..
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
BogyóBP
addikt
válasz Kicsimix #100977 üzenetére
Igaza volt az egyik fórumtársak. 27 colon csak wqhd különben csúnya lesz nagyon a kép, és látszódjék a pixel terkozok. Nekem 23 colos monitoron a fullhd is furcsa mert az amolyan átmenet a ketto méret közt.
-
Csápájev
őstag
[Erre valamit ] please!
Nem tudok dönteni :)
Az IPS panellel szereltet meg tudtam nézni, kicsit furcsa volt, hogy a képernyő bizonyos részei fehér hatternel szürkének tűntek,de nem volt rossz .
VA panellel nem tudom megnézni élőben sajnos.
Szerintetek? Vagy a döntéshez mindenképpen látnom kéne? -
bivalyolo
őstag
válasz BogyóBP #100978 üzenetére
Azért nem olyan vállalhatatlan az. Messzebbről kell nézni, kb 1 méterről, és máris nem lesz olyan pixeles. Egyedül a betűk lehetnek kicsit "szőrösek", de film, játék esetében egyáltalán nem zavaró. Persze egyénfüggő ez is, érdemes előtte kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Tyrel
őstag
válasz bivalyolo #100980 üzenetére
FHD 27" játékokban sem feltétlen jó, pl. Doom elején van az a rikító kéken világító hologram karakter, azon kb. meg tudod számolni hány pixelből rajzolja ki. Vagy pl. War Thunder-ben a füstön is látni egy hálót. Nagy, világos, homogén felületeken észre-észrevenni a pixelek közti hézagokat.
Az alá a majdnem 92 PPI alá amit egy FHD 24" monitor tud, az alá szerintem (felhasználástól függetlenül) nem érdemes menni. Persze nagyságrendekkel fölé se, pl. a 4K 27" a maga kb. 163 PPI-jével meg tök felesleges...[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Dadpool
aktív tag
válasz bivalyolo #100980 üzenetére
Nem akartam nagyon belemenni a dolgokba de osztom a véleményed. Játékok alatt a 27col full hd számomra több mint elegendő. Akartam linkelni képet hogy egy BenQ 32 colos 4k monitoron van a Nintendo Switch az ugye 1080p és nem azt mondom hogy ideális de semmiképpen nem ocsmány.
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
phobeus
aktív tag
Sziasztok, segitseget szeretnek toletek.
A baratom monitort szeretne, leginkabb jatekra, mindenkepp 120hz vagy inkabb 144hz lenne a cel, sajnos a keret eleg szukos, 100k plafon nagyon talan +-10k.
Rtx 2060as vidkarival tolna, nem tudom milyen infot kell meg megadnom, monitorokhoz sajnos kuka vagyok, 27” a minimum lenne szamara, persze tudom, hogy ez necces, de azert kerdezek itt hatha tudtok valamit.
online uj garis barhonnan jo, szerintem akar innen is aprorol, csak ne hasznalt legyen.
LG Nexus™ 4
-
bivalyolo
őstag
válasz Tyrel #100982 üzenetére
Próbáltam mindegyiket. 24"-on full hd, és 27"-on full hd óriási különbséget nem vettem észre. Ezért is írtam, hogy egyénfüggő. A 27"-on 1440p-ben a betűk sokkal kerekebbek ezt aláírom, 1080p-n ilyen képátlóval olyan mintha nem lenne rajtuk élsimítás.
Azt nem tudom, hogy két különböző gyártó esetében milyen eltérés van a 1080p-ben 27"-on, én 2 nem hajlított acer nitrót néztem."Let's agree to disagree!"
-
AsakuraDave
őstag
válasz Kicsimix #100977 üzenetére
FI27Q oazisba is,szép ára lett... kiváncsi vagyok mennyi lesz a FI27Q-P ami elvileg annyiban más CSAK,hogy 1.4-es displayport csati lesz rajta Úgy tudtam jövőre jönnek csak amúgy. Nah így viszont tuti visszaviszem ezt az LG-t. Megvárom róluk a teszteket aztán vagy megprobálok egy újabb LG-t vagy akkor egy ilyen AORUS-t
-
Kicsimix
őstag
válasz AsakuraDave #100986 üzenetére
[link]
+ A sima FI27Q mindenből csak a szoftveres v1 feature-t tudja.
A FI27Q-ról már van teszt idegen nyelveken amúgy..
A -P variánst valahol azt írták nov-dec körül lehet megvenni. És akár jóval drágább is lehet..
..
Nálam eredetileg is a FI27Q-P volt a terv igaz... de olyan gyilkos ez a várakozás, hogy elgondolkoztam a 27GL850-en.. Amitől viszont elvettétek a kedvem..
Szóval most várok tovább.....Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Qtya123
őstag
válasz Kicsimix #100987 üzenetére
Nekem még nem sikerült elvenni a kedvem az LG-től. Már többen megbeszéltük itt fentebb, hogy az a bevilágítás ami AsakuraDave monitorán jelentkezik - a képek alapján - egyáltalán nem kirívó.
Ezek az új Gigabyte-ok igazából véleményem szerint olyan húde nagy dolgokat nem hoznak. Ugyanaz az Innolux panel van az FI27Q-ban, mint az XV272UP, VG271UP, Aorus AD27QD esetében. Cserébe sokkal drágább mindegyiknél. Nem érzem, hogy adna szolgáltatásban annyi pluszt (mit is?) mint a másik monitorok.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Kicsimix #100987 üzenetére
Hát figyelj rajtam kívűl más nem tesz be képet amin látszódna glow... nem értem miért nagy kérés. Ezzel nyugtatják magukat,hogy jó ez jó ez? Nem tökéletesre vágyok de ennyi pénzért ennél jobbat várnék el már bocsánat és ha elég nagy szórás van azonos modelek közt akkor egy normális quality controllal megoldható lenne,hogy selejtet ne áruljanak,dehát nem egy ilyen világban élünk meg amíg a legtöbb user belenyugszik ezekbe a "hibákba"..
Talán holland? oldalon néztem a 3 tipusról tesztet és ips glow/blb képeknél nagyon jónak tünik az FI27Q így lottózással tuti van jó belőle. Kérdés,hogy 1.2DP-el 165hz+hdr400 valszeg off talán 120hz belefér? Nem tudom a sebességeket de 144hz 8bit(10bit-HDR10?)-hez 1.2-es dp elég amugy nem?
Amúgy ha 14napon belül cseréltetem akkor újra él a 14nap? Vagy csak ami megmaradt belőle?szerk.: amúgy színek,response tényleg eszméletlen jó de mivel én csak munka után este 6-7 körül ülök géphez nem valami sok fény mellett igy ez a kifogott IPS panel nekem nem adja jelenleg,de amúgy reggel full fények közt is érezhető bevilágítás és amiket pl oazisba kirakott IPS monitorokon nem láttam sose még pixel buddy fekete fullképernyő mellett se így nem is értem.... Meg mondják hogy színt veszít a TN,VA panel más szögből nézve dehát az IPS más szögből meg brutál GLOW-ol ugyan úgy nem előnyös nem szemből nézni ha a képen van fekete...
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz Shaza #100965 üzenetére
Mennyire érzed a 60 vs 144 Hz különbséget?
A jelenlegi monitorom méretben, felbontásban nekem tökéletes (27", 1440p), viszont csak 60 hz-es. Most vettem erős gépet és agyalok egy hasonló monitoron, de 144 Hz-zel. Csak hát sosem használtam ennyi Hz-es monitort, így nem tudom mennyire érezném előrelépésnek.[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Shaza
senior tag
Szerintem attól függ milyen típusú játékokkal játszol.
Fontosabb egy Csgo ,Apex ,Owerwatch típusú játékoknál mint 'single' gameknél.
Sokkal simábban,zökkenőmentesebben megy az egész ,de ha tudod valahol próbáld ki hogy ér e neked annyival többet.Szerintem megéri csak a fent említett problémámra nem találok megoldást. -
Land
veterán
Multiban Pubg, Siege, Bf-ek, esetleg az új Cod. Single ritkán.
Főleg netezek, filemezek, sorozatozok, Youtubezok.
Van hogy 2-3 hétig nem játszom van, hogy heti 5x Pubg haverokkal.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Tyrel
őstag
válasz AsakuraDave #100989 üzenetére
Ha valaki válaszol azzal meg nem foglalkozol. Képet meg azért nem csinálnak mert nem adja vissza valósághűen, mivel a hangokhoz ill. a halláshoz hasonlóan az emberi látás érzékenysége sem lineáris, a kameráké (meg mikrofonoké) viszont igen.
Pl. itt ha hagyom hogy a nagy monitorhoz igazítsa a fényerőt, akkor nagyon látszik az IPS Glow, és gyakran szabad szemmel nézve is ilyen, viszont minden más is sokkal fényesebb, pl. ha lenne egy fehér szöveg a képen az már vakítaná a kamerát, szabad szemmel meg nem úgy látod. Ha meg azt mondom neki hogy a felette lévő monitorra fókuszáljon ill. ahhoz lője a fényerőt, akkor az nem ég ki ill. nem túl fényes, viszont akkor meg az alsó monitorról eltűnik az IPS Glow, miközben szabad szemmel simán látni. Valahol a 2 közt van a valós kép, de ezt egy telefon kamerája nem fogja visszaadni.
Másikakkal is gyakran gond van, és szerintem is nevetséges hogy a gyártók ilyen vidáman árulják vagyonokért a szart. Sokkal, sokkal erősebb quality control kéne hogy legyen, legalább a felső kategórián. Nagy szerencse kell hozzá, hogy kifogj egyet amin nincs nagyon elszabadulva az IPS Glow, ha meg olyan monitort veszel mint én, amiből kb. 5 van az egész országban, akkor meg már válogatni sem tudsz, mert nincs raktárkészlet. A prémium ár abszolút nem garancia a prémium minőségre...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
AsakuraDave
őstag
válasz Tyrel #100994 üzenetére
Bocsi de arra mit válaszoljak? Egy régebbi panel tipus van abban az LGben readásul ultrawide. Siralmas hogy ilyen glowja van amit felerősít a BLB. Sufnituningal elvileg ha szétszeded a monitort és a panelt le szigszalagozod azzal a BLB-t kijavithatod de akkor ugrik a garancia. Most egy hiba amit ennyivel orvosolni lehet ne mondja nekem senki hogy ha lenne egy értelmes quality control akkor ne lehetne minimalizálni.
Hidd el logisztikaban dolgozom és pont a legnagyobb ázsiai elektronikus cégeknek intézek fuvarokat és amennyire körülményes mind annyira 0 a tudásuk, semmihez se értenek de akadékoskodnak mindenért igy mindig egy hanyag kapkodott ügylet a vége.
Igy gyártanak is valszeg. Tonna számra készül 0 quality control mert kereskedők úgy is berendelnek.Képre meg csak annyit hogy 1/8-as rekeszérték 800as ISO-val csinálná mindenki a fotót igen is össze lehetne hasonlitani kinél milyen a panel... Ezzel a beállítással monitor közepére fókuszálva mindig ugyan azt a képet kapom.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Tyrel #100982 üzenetére
Jó de mondjuk a WQHD-hoz kell is vas a monitor alá. Legtöbb játékban a legtöbb kártya elvérzik. Én pl. 1070-el nagyon kevés játékot tudnék kihajtani még 60 FPS-el is. Így azért picit kérdéses, hogy egyáltalán a 144 hz-nek van-e értelme ha úgyis csak böngészésnél meg filmeknél menne annyit.
Pl. Anno 2205 és Anno 1800 45-60 fps, AC: Odyssey, Origins szintén. Persze, ha fejleszt az ember akkor meg lehet egy 100 fps talán, de a 144 elég elérhetetlen kivéve ha esetleg Vulkan hajtja.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Qtya123
őstag
válasz AsakuraDave #100995 üzenetére
Már írtam feljebb is. Az IPS nem lesz a Te világod. Vegyél VA panelest.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretném leváltani a régi Dell u2410 monitoromat.
Munkára kellene laptopról hasznlám, display port szükséges.
Dell U2415 Ultrasharp néztem, tetszik nagyon a keskeny kávája.
Van most ennél jobb vétel olyan 80.000 Ft-ig?
Érdemes megvárni a black fridayt, olcsóbbak lesznek akkor? -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Lenne egy rövid kérdésem...
BenQ GW2280(új, 3 év garancia) vagy Dell se2219h(újracsomagolt, 2 év garancia)? 3000HUF a különbség[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27MR400 Monitor
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Asus ROG PG42UQ Gamer Oled Monitor!42"/4k/138hz/0,1ms/Freesync-Gsync/HDR/Konzolhoz is/Beszámítás!
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- ASUS ROG Strix XG248Q 24", 240Hz, 1ms, G-SYNC, FreeSync, Asus Aura Sync.
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs