Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcvbxcvb
aktív tag
Durva , én 21 ezerért vettem és még ajándékot is adtak hozzá.
Amúgy jó nyomtató meg vagyok elégedve vele.[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
sz.j
nagyúr
válasz xcvbxcvb #4851 üzenetére
"én 21 ezerért vettem és még ajándékot is adtak hozzá"
Az mikor volt, mert most nem egész 33-39 k között hirdetik ...?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
xcvbxcvb
aktív tag
Igen, még a vírus előtt vettem jóval.
Fullos toner van benne. Még az eredetivel használjuk, pedig már több mint egy éve minimális festékszintet mutat. Már lassan lejár a szavatossága a tonernek amit vettem hozzá.
Mondjuk nem nyomtatunk 100 oldalas doksikat. Egy hónapban 4-5 ször használjuk csak 1-2 lap nyomtatására.Most néztem a 1610-es multist is, leesett az állam, ez 38-40 ezer körül volt,most 90 ezer .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Nyomtatót keresnék ismerősnek az alábbi igényekkel:
-lézer
-színes
-multifunkciós
-LAN/Wifi csatlakozás
-ami szűkös keresztmetszet: az alapterülete kb. 420x420mm-nél nem lehet nagyobb
-előny, ha sötét a nyomtató színeOtthoni, HO munkához lenne használva. Ár másodlagos szempont.
HP LaserJet Pro M281fdw és HP Color LaserJet M283fdw-t találtam, ami talán megfelelő lenne. Egyéb ajánlott típus vagy ötlet lenne?
Köszönöm. -
sz.j
nagyúr
válasz xcvbxcvb #4855 üzenetére
"Most néztem a 1610-es multist is, leesett az állam, ez 38-40 ezer körül volt,most 90 ezer ."
Részben egy év alatt ennyit romlót a forint, másrészt a vírushelyzet okozta keresletnövekedést kihasználva jól megemelték az árakat a kereskedők ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
vzozo
senior tag
Németországban is borzasztóan megugrottak a nyomtató árak, a sok home schooling miatt mindenki rárepült. Egyrészt látok egy ~30-40%-os emelkedést a népszerű termékek piacán, de a legrosszabb az, hogy kb. lehetetlen bármit vásárolni.
Fizikai boltok még mindig zárva a lockdown miatt, webshopokban 1-2 hónapos (!!!) szállítási határidők.
-
sz.j
nagyúr
Ezek szerint nem csak Mo-on emelkedtek az árak hanem szinte mindenütt, csak nálunk még rátett egy lapáttal a forint romlása ...
-
PociAti
őstag
Nem tudnak eleget gyártani. Üzemek sok helyen alkatrészhiány miatt állnak.
Az igények viszont megnőttek, így a csökkent darabszám sokkal magasabb áron értékesíthető (értékesítendő).A Ft alakulása relatív. Az Euro elég jól teljesít a világpiacon, de ha a világkereskedelem fő valutájához viszonyítjuk a Ft-ot, akkor nincs nagy változás:
USD / HUF
Most 1 USD 295 HUF környékén van, pontosan 2 éve meg 280 Ft környékén volt. Évente 2,5% emelkedés, miközben adott nyomtatók bő 30%-kal lettek drágábbak.
Sőt, 2020 április hónapban 330 Ft fölött volt 1 USD, az a 12% relatív Forint erősödés nem látható az árakban, ellenkező irányú a mozgás. -
sz.j
nagyúr
Van valakinek tapasztalata a Brother HL-1222WE lézer nyomtatóhoz adott tonerrel, hogy közepes telítettségű oldalaknál kb hány oldal nyomtatására elég?
-
PociAti
őstag
Definiáld egzakt módon, mit jelent a "közepes" telítettségű oldal!
Mert minden gyártó megadja, hogy ő milyen ISO szabvány szerint határozta meg a kellékanyag kapacitását. A mintaoldalak fent vannak a szabványokkal foglalkozó szervezetek weboldalán.
Ezzel nem lehet trükközni, bármikor könnyen ellenőrizhető a kellékanyag kapacitása. -
sz.j
nagyúr
-
Chal
addikt
válasz InterWave #4836 üzenetére
Visszaolvastam jópár oldalt, és megakadt a szemem a Xerox BL2xx-eken, és a beszámolódon. Szimpi a nyomtató, de aztán kicsit megtorpantam, mert olyan az alja 1:1-ben mint a mostani döglődő 8 éves Samsung SL-M2xxx-em. Nem úgy van, hogy a HP vette meg a Samsung printer üzletágát?
Amúgy a Samsung végül is kiszolgált, csak annyi bajom van vele, hogy nyitott a hátulja, ráadásul ki is lóg belőle a papírtálca. Anno direkt olyan nyomtatót kerestem, aminek a papírtálcáját nem lepi a por, mert zárt. Persze a hátulja egyetlen termékfotón sem látszódott sehol a neten, én meg költözésben voltam a vásárláskor, és mire odáig jutottam hogy kibontottam, már lejárt az elállási idő, így rajtam maradt.
[ Szerkesztve ]
-
jczettler
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy Brother B2080DW nyomtatót (nekem tökéletes és elég). Az nem világos és egyértelmű számomra, hogy a csomag tartalmaz e egy tonert, vagy azt még külön kell rendelni? Hogy megy ez?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ha olyan kell,hogy fiókos legyen és a papírtálca kívül ne látszódjon hátul akkor az böszme lézeres nyomtató lesz.
jczettler
amit linkeltél ahhoz hozzá téve még 6000Ft-t már full komplett scannereset lehet kapni.
tehát nem olcsó amit elsőnek kinéztél.
hasonló tudásban akkor inkább ez.
Brother DCP-L2512D
vagy olcsóbban
HL-1222WE
ennek olcsóbb a fenntartási költsége.
az is igaz nem olyan szép.
kétoldalas nyomtatást nem tud.
alap mennyiség lesz benne amolyan induló készletnek nevezik. Közel 1500db nyomtatásra
elegendő.
hátránya,hogy a papírtálca tartó kilátszik,vagyis nem lehet elrejteni a nyomtatásra váró papírkötegeket.[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Nem az a baj hogy látszik e vagy sem, hanem hogy nincs rajta burkolat, és lepi a por a papírokat, a nyomtató meg szépen bedolgozza. Csak le kellett volna zárni egy filléres plexivel vagy valamivel azt a részt, ugyanígy kilóghatott volna, és ugyanennyi helyet foglalna. De gondolom ez nem fért már bele, helyette inkább olyan termékfotókat csináltak csak róla, ahol ez az aprócska gond biztosan nem látszik.
A Xeroxnál már látszik amúgy, de azért itt is ügyesen, papír nélkül van fotózva, így csak a lyuk látszik, az nem, hogy a köteg kilógna vagy 10cm-et (a zöld pöckös részt ilyenkor kitolja): link.
-
jeni
félisten
Xerox B215 abból kilóg hátul
amúgy lehetne oda ragasztani hátulra egy oda illő méretben ruhadarabot
így kevésbé lesz poros.
HP LaserJet Pro M401DN is fedetlen a hátsója de annál legalább nem lóg ki.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz jczettler #4865 üzenetére
Az általad belinkelt oldalon ott szerepel: "A HL-B2080DW kezdő tonere 2000 oldalra elegendő."
Nem láttam még új nyomtatót kellékanyag nélkül, valószínűleg törvényileg nem is lehetséges.
A piacon kapható nyomtatók közül az egyik legkedvezőbb áron üzemeltethető gép, elég jó képességekkel. Kb. 6.400 Ft-ba kerül a 2.000 oldalas gyári toner hozzá.
Előnyei: normális leíró nyelvet használ (PCL6), kétoldalas, az USB mellett vezetékes + vezeték nélküli hálózat. Az induló ára nem annyira kedvező, mint más gépeké, így elsősorban azoknak ajánlott, akik sokat nyomtatnak. -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Szereztem egy Samsung CLP 315 nyomtatót. Használt, az a helyzet, hogy fogalmam sincs mióta áll, milyen régi a toner benne. Erre a két tesztoldalra elég volt a benne lévő.
A kérdésem az lenne, szerintetek érdemes energiát beleölni? Elképzelhető, hogy szépen nyomtató masinát varázsoljak belőle?
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=936IMG_20210310_183903.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=681IMG_20210310_195015.jpg
Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
-
-
InterWave
csendes tag
Nos, valóban így van, lepi a por kicsit ott hátul a papírt, de szerencsére ez a lap aljára kerül, gond csak duplex nyomtatásnál lehet. Nem okozott eddig gondot akkor sem ha egy hétig állt, bár én is elgondolkodtam, hogy nem lett volna nagy kunszt egy akármit odatákolni, de ez van. Az a kevés finom por vagy elég (szaga lesz) vagy "odaragad" a vezetőgörgökhöz, nem tudom, de valószínű fatális gondot nem okoz középtávon. Legrosszabb esetben hamarabb kell szervízbe vinni szakszerűen kitakaríttatni vagy görgőket cserélni.
Én ebből nem csinálnék gondot.
Vannak "legendák" miszerint a HP elad a Xeroxnak mehanikát és vezérlést, amit pár éve a Samsungtól vett, nagyon sanszos, hogy a belső Samu. A mikrokontroller biztos, láttam a tehnikai könyvben.
Meg vagyok elégedve vele, teszi a dolgát, nem is rosszúl. A print jó minőségű, a scan jó/nagyon jó. Relatíve nem drága az eredeti tartozék és hozzáértők fillérekért újratöltik, megchippelik a tonerkazettát, sőtt a firmware is egyszerűen unlockolható. Egy idő után ingyen lesz szinte minden lap...
Ha alapos költségszámítást végez az ember, messze lenyomja a Lexmarkot, HP-t.
Ajánlani tudom, a kilogó tálca szerintem nem gond. A mérnökök szerint sem volt
-
jczettler
tag
válasz PociAti #4869 üzenetére
Köszönöm a választ, végül bevállaltuk és nagyon tetszik. Szépen teszi a dolgát. Az ár másodlagos volt, ami nem azt jelenti, hogy nem számít. Inkább egy erősebb fekete-fehér lézer, mint egy olcsóbb színes, amire - átgondolva végül - nem volt szükségünk. Nagyon tetszik a mobil eszközről való nyomtatás, hogy egyszerűen csak működik Idővel fog ténylegesen kiderülni, hogy mennyire jó. Amúgy végigolvastam a könyvét és azért ha az ember rendesen karban akarja tartani, el lehet vele szöszölni - bár ez nyilván minden nyomtatóra igaz.
-
mandroo
tag
A HL-1222WE -hez utángyártott toner használható ? pl: olcsopatronon 2 db 5600.
-
mandroo
tag
Brother HL L2372DN Ezt is nézegetem. Valamilyen tapasztalat vele ? Valamint itt is, bírná az utángyártott tonert ? A hálózati csatlakozás miatt lenne érdekes.
-
Varshi
aktív tag
Azáldóját!
1 éve írtuk azt a szart, az akkor kapható nyomtatókból. Eltelt volna közben 8?
(Nem kevered véletlenül másik téma összefoglalóival?)
Ráadásul az úgy. tonerekre vonatkozó véleményünk - pláne a gyári tonerrel legolcsóbban üzemelő nyomtatók esetében - típusfüggetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
mandroo
tag
A HL-1222WE-t vette a barátom . Meg van vele elégedve. Köszönöm a segítséget.
-
Huntszy
tag
Sziasztok!
Első nyomtatónkat szeretném megvenni és a segítségeteket szeretném kérni benne.
1. Ragaszkodsz a lézerhez? Szóba jöhet tintasugaras is?
Mivel ritkán lenne használva ezért mindenképp lézer.
2. Fekete vagy színes?
Jó a mono, színesben úgyis csak képeket nyomtatnánk ahogy olvasom arra meg amúgy sem jó a lézeres szóval marad az MM fotóautomata továbbra is (félévente 1-2x belefér, legalább van mivel elfoglalnom magam míg párom a pláza többi részét fedezi fel )
3. Mire használnád?
Leginkább szöveg, ábrák (fekete-fehér) nyomtatására, és scannelésre, sok scannelésre.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
5-20 oldal/hó
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
Akár 6-8 hétig nem szóval jó lenne olyan amit ezt nem károsítja. Ha ez nagyon megdobná az árát akkor inkább állítok be emlékeztetőt, hogy pár hetente nyomtassak ki egy lapot, hogy járjon a gép.
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, direct WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
Legyen jó minőségű a scannerje, duplex nyomtatásnál ne kelljen oldalanként forgatni hanem a nyomtatás felénél egyszerre, és lehetőleg legyen RJ-45 ethernet csatlakozó rajta ne csak wifi, mobilról is lehessen ráküldeni doksit, lehetőleg ne legyen halál hálózaton nyomtatni vele (sok rossz storyt hallottam).
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
60 fölé nem szívesen mennék, de tudok ha nagy lenne a különbség pár ezerért pluszba.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
Fontosabb, hogy megbízható legyen, és ne keljen sokat baszakodni a hálózati nyomtatással állandóan.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?
Mivel kevés a lapszám ezért a drágább gyári tartozékok sem dobnák meg jelentősen az éves fenntartást így inkább gyári ha az jobb minőséget és hosszabb élettartamot biztosít. -
Huntszy
tag
válasz Huntszy #4884 üzenetére
A Brother DCP-1623WE és Brother DCP-1622WE jó választásnak tűnnek de bár ha jól értem kéne tudniuk ezt a manual duplexen egyenkénti forgatás nélkül de a használati utasításukban vesszek meg ha látom. Félreértettem valamit és nem tudják?
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Sziasztok, kinéztem egy HP LaserJet Pro M130nw (G3Q58A) nyomtatót, a kérdésem, hogy ebben demo toner van, vagy "normál"?
[ Szerkesztve ]
-
ocscsaba
tag
-
PociAti
őstag
Nem véletlen, hogy a HP jól eldugja azt a PDF-et, aminek a legutolsó oldalán, apró betűkkel szerepel a kezdő festék mennyisége. Más hivatalos formában nem nagyon kötik a vásárlók orrára, hogy szinte csak kipróbálásra elegendő festék mennyiséggel szállítják a gépeket. És a 700 oldal még egész istenem mennyiség!Lézernél az 500 oldal jellemző rájuk. (Tintásnál kb. 150 oldal.)
-
_Atesz
addikt
válasz PociAti #4891 üzenetére
Ez van, vesztettek egy vásárlót ezzel a tróger hozzáállással. Még további párat, mert ezentúl nem fogom ajánlani ügyfeleknek sem a HP-t.
Épp tegnap akadt a kezem közé egy 20 év körüli Laserjet 1100 nyomtató, iskolában szolgált 10+ évet, majd egy ügyfélnél, és még mindig működik. Abban az időben picit más volt a hozzáállás.
Nem tudom mire jó ez, hogy egy brandet ilyen sunyi húzásokkal rombolnak. -
vadászcsiga
félisten
Sziasztok. Lézer nyomtatóval lehet öntapadós papírra is nyomtatni? A leírásban közölt 25 fokos hő nem olvasztja le a ragasztót? Alap fekete fehér mono nyomtatóról lenne szó, miélőtt megveszem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz vadászcsiga #4898 üzenetére
Etikett nyomtatásra gondolsz? Azt napi szinten nyomtatok vele.
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest