Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz akta01 #8840 üzenetére

    A miénknél is volt némi gond, nálunk meg hűtésnél bizonyos körülmények esetén nem indult be újra a kompresszor, ha leállt. Ha viszont ment, akkor tökéletesen működött, tehát nem kalorikus, hanem elektronikus gondra adott gyanút. Többször megnézték, cseréltek vezérlőpaneleket is, de miután az sem oldotta meg (ami azért furcsa volt), végül hirtelen ötlettől vezérelve a hőmérő/páramérő szenzor egységet cserélték ki kompletten, és kiderült az volt hibás.

    Tehát ezért érdemes ilyenkor erre is gyanakodni. Ha hűteni hűt, ahogy írod, akkor a gáz elvileg megvan. Vezérlési gond lesz ez inkább. Néha a fűtés/hűtés átkapcsolása után helyreáll, de nyilván akkor is utána kell járni.

    Azt, hogy a ventilátort is leállítja magától a beltéri egység, érdemes megnéznini, hogy nem üzemszerű működés-e bizonyos helyzetekben, mert létezik olyan, hogy akár azt is lekapcsolja. De a legtöbb átlag klíma a beltéri ventilátorát nem nagyon kapcsolja ki, még automata vagy éjszakai módban sem. Maximum fűtésnél leolvasztás módban.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák