Új hozzászólás Aktív témák

  • vtechun

    veterán

    Sziasztok!

    Napelem miatt tervben van a ház hőn tartásának elektrifikálása. Jelenleg, egy - a házzal vett - 9 éves LG E12SQ klíma látja el ezt a feladatot részben. A 20 négyzetméteres hálószobában helyezkedik el az ajtótól távolibb sarokban, nem az ajtó nyílásának irányába nézve. Jelenleg a 20 nm-es szoba és a belőle nyíló kb 10 nm-es folyosó fűtését látja el. Eddig mesze felül múlja a várakozásaimat, tekintve a korát.

    Gyakorlatilag olyan érzésem van, mintha ehhez képest szinte semmit nem fejlődtek volna az utóbbi 10 évben a klímák.

    Mellékelek 2 képet, melyeken az adott helységek hőmérsékletei, ill. a klíma pillanatnyi és átlagfogyasztása (24 órás) van. 23-25 fok között szoktuk állítani a klímát. Reggeltől késő estig jár, éjjelre kikapcsoljuk. A két lezuhanás a folyosó hőmérsékletében az mérési hiba. jelenleg ugye nagyon mocsok, ködös, 100%-os páratartalmú idő van errefelé, reggeli -3 fokkal. Szóval túl sok ennél kellemetlenebb idő nem várható, max hidegebb(de száraz).

    Leolvasztást azt nem igazán tudom értelmezni ennél a klímánál, legalábbis nem tűnt fel, hogy bármi ilyesmit csinálna. Bár azért a grafikonon látszik, hogy máshogy dolgozik a mai kellemetlenebb időben, mint tegnap. Éjszaka az a szabályos mintázat, az 50W felvet teljesítményt jelent, gondolom valamit fűt olyankor.

Új hozzászólás Aktív témák