Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
Szerintetek Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VEHZ Deluxe, vagy Fujitsu ASY-G09LTCA? Papíron a Mitsubishi halkabb egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
Sziasztok! 60m2-es családi ház nappalijába milyen klímát vegyek? Déli fekvésű, fűteni nem akarunk vele, csak hűteni. Árban nincs megkötés. Közép kategóriás, korrekt gépre vágyom, ami megbízhatóan kiszolgál 10-15 évig.
Köszi!
-
SophieAnne
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni benne, hogy mobil klímát érdemes-e venni? Ha igen, akkor milyet? Főleg estére kellene, szóval szempont, hogy halk legyen. Vagy jobban megéri egy sima ventilátor?
Albérletben lakunk, és a főbérlőn keresztül tudnánk csak beköttetni (nyilván saját költségen nem szeretnénk). -
pjen
félisten
válasz SophieAnne #45857 üzenetére
A mobil sajnos nem halk.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz baloghgabor #45856 üzenetére
A 25VEHZ jelű Mitsubishi pont a fűtésre optimalizált változat (ha jól emlékszem itt -15 fokig garantálják, hogy a tervezett fűtési kapacitását leadja). Nekem a sima (25VE) van kb. 5 éve és nagyon jó, tudom ajánlani.
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 65m2-es teglaepitesu, belvarosi, harmadik emeleti, eszaknyugati fekvesu lakas, kb 25m2-es nappalijaba keresnek mobilklimat.
Epphogy jott a nagy meleg, maris napok ota 31-32 fok van a lakasban.
Ejszakara kinyitva az ablakokat sem megy 29 fok ala.
Arban olyan 150k-ig terjedne a keret, hutes-futes kombinalt funckioval, ha lehetseges.
Ti mit javasolnatok? Illetve hol erdemes venni? Random arukereso webshop-okkal mennyire lehet befurodni?
Elore is koszi -
edk-
őstag
A napi több mobilklímás kérdés miatt érdemes lenne beírni az összefoglalóba a tudnivalókat...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45856 üzenetére
Leginkább fűtésre. A Mitsubishi VEHZ is fűtésre optimalizált, -15-ig tudja leadni a maximális teljesítményt, -25 fokig a garantáltat (ami nem tudom mennyi, erről nem találtam infót). A Mitsubishi fűtésben 1-6,3 kW, a Fujitsu 0,9-5,3 kW között szabályoz, SCOP-an is jobb a Mitsubishi 4,9, a Fujitsu 4,6, bár, ez a legutolsó utáni szempont.
Viszont, a Fujitsu-ról mindenki jókat mond, a Mitsubishivel nincs nagyon tapasztalat.
Nehéz a választás.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Hauptmann #45866 üzenetére
Nekem Fujitsu LTCA van, nekem ez sem hangos. - 7°C külsőnél a gyári értéket adja le! Nálam - 20°C alatt is rendben ment. Igaz COP mérésre nem vagyok berendezkedve, de akkor már nem is annyira lényeg talán. (az SCOP meg szezonális érték, az bármi is lehet) 😊
[ Szerkesztve ]
bégé
-
Janusz001
őstag
Gree és társainál nem lehet a távirányítóval való állításkori pittyegést kikapcsolni?
-
mgoogyi
senior tag
válasz Hauptmann #45867 üzenetére
-20 fokos kinti hőmérséklet
20 fokos benti hőmérséklet
1.29 kw áramfelvétel
3.19 kw fűtőteljesítmény
25VEHZ esetében pl:
-10 kint
21 bent
539 watt áramfelvétel
2.04 kw fűtőteljesítmény
Én laikusként azt látom, hogy néhány gyártó visszafogja a teljesítményt alacsonyabb hőmérsékleten a jobb COP érdekében (pl. Mitsu vagy Daikin)
A Fujitsu meg elengedi a lovakat a COP beáldozásával. -
Victoryus94
őstag
Sziasztok,
Tegnap hirtelen felindulásból elugrottam a METRO-ba, és megvettem a 45.000Ft-ra leárazott mobil klímát (ARO MAC-1510C).
Más klímám még nem volt soha. A barátnőm kifejezetten utálja őket, így nem tűnt logikusnak 200-300 ezret kiadni, hogy majd 1 hónap múlva (legkorábban) valaki felszerelje nekem, hogy aztán évi 15-30 nap használjuk néhány órát. (Ráaádsul 4-6 éves távon költözni is szeretnénk)
Előnyök:
Amíg megy elviselhetőbb a benti hőmérséklet. (Kint most 36 fok van, bent a többi helyiségben 29-31, ahol megy a klíma ott 26-27 körül, de hűvösebbnek érződik).
Este 1-2 fokkal lehűtötte még a nappalinkat is. (Az éjszakai szellőztetés szélcsendben nem ért semmit, még kereszthuzatot se sikerült csinálni)Hátrányok:
Zajos (60-65db körül)
A nappalihoz már gyenge (25-30m2; ezt 6-12 m2-re ajánlják)
Ha lekapcsolom a falak, és a környező szobák fél órán belül visszafűtik a szobát.Összességében:
Ha halkabb lenne 10-20db-el, akkor kifejezetten tudnám ajánlani kisebb szobák hűtésére.
Jelen állapotban inkább kisebb helyiségek ideiglenes hűtésére tudnám javasolni, ahol nem tartózkodik senki folyamatosan (de pl egy gép, vagy élelmiszer miatt kell a hűsebb levegő).
Én sajnos a héten belázasodtam, nekem arra jó, hogy egy kicsit segítsen lehülni. 30+ fokban nem egyszerű levinni a lázat. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
20 nm szobába kellene egy mobil kílma max.: 80 ezer Ft-ig. Sajnos normális klímát nem lehet beszereltetni. Fűtést nem kell hogy tudjon.
Erre esetleg van valami jó ötlet / ajánlás hogy mit vegyek?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
SophieAnne
csendes tag
Sziasztok!
Mivel azt írtátok, hogy a mobil klímák nagyon hangosak estére, jobban megéri egy ventilátort venni helyette (legalább olcsó)? Azt lehet estére bekapcsolva hagyni?
Tudna valaki ajánlani egy megbízható típust, ami esetleg nem is olyan hangos?
Köszi! -
apple87
senior tag
Sziasztok
Most volt itt a klíma szerelő ezt a klímát ajánlotta szerintetek?
https://www.sinclair-solutions.com/hu/termekek/oldalfali-klimakeszuelek/terrel-sorozat/9385-sih-soh-13bit.html30nm2 nappaliban lenne.
-
Ajatollah
csendes tag
Sziasztok!
Keszthely környékén ismertek olyan klímást, akit jó szívvel tudtok ajánlani?
A nyaralóba szeretnék rakatni egy Sensira-t.
Köszi!
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz mgoogyi #45865 üzenetére
A Mitsubishinél egy padlón álló parapet légkondi adatlapját tetted be.
Szerintem egyébként sok függ a beállításoktól, ahogy mások is írták lehet egy hatékonyságra optimalizált mérést nézel, de nem csak ílyen beállításokkal lehet használni.Ez valami Svéd energiahivatal honlapja, van rajta Fujitsu is, de nem pont ugyanaz a típus:
[kép][ Szerkesztve ]
-
-
iceQ!
addikt
válasz seolwon #45873 üzenetére
Jó, de melyiket? Ami tényleg hatásos egy kicsit is... Hűtöközeg besorolás melyik legyen?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
mgoogyi
senior tag
válasz baloghgabor #45878 üzenetére
Csak táblázat értelmezés gyanánt írtam be.
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45868 üzenetére
Az LTCA wifizhető? A Mitsubishi FH25VEHZ -15 fokig adja le a maximálisat.
Flashcash,
A táblázatod szerint meg a Mitsubishi a jobb. Baromi nehéz döntés lesz ez így, árban is kb. hasonlóak.
-
mgoogyi
senior tag
válasz Hauptmann #45882 üzenetére
https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/attachments/FUJITSU%20Split%20kl%C3%ADmaberendez%C3%A9sek%202021.pdf
wifizhető opcionálisan, ahogy a legtöbb Fuji.
A KGTA és KGTB Fujik még az alternatívák. Ezek újabb R32-es gázzal töltött, papíron jobb hatékonyságú, halkabb, de kevésbé fűt jól, mint az LTCA. -
tothjozsi96
addikt
A topik ahogy látható is, semmilyen formában nem foglalkozik a mobil klímákkal. Ami még ennél rosszabb az az, hogyha valaki beírja hogy mobil klíma, azt vagy mindenki figyelmen kívül hagyja, vagy jön a másik reakció hogy csak kétcsövest.. Így nehéz.
Én személy szerint nem örülök ennek, sokat olvastam vissza 'mobilklíma' keresőszóval, nem találtam semmi hasznosat, végül vásároltam egyet és nem bántam meg.
-
Blackmate
senior tag
válasz tothjozsi96 #45884 üzenetére
S meg szabad tudni mi vált be neked? (Gyártó/típus)
-
tothjozsi96
addikt
válasz Blackmate #45885 üzenetére
Persze, ezt a gépet vettem meg, Electrolux EXP34U338HW
Rendeltem hozzá egy klíma függönyt is, Trotec AirLock 100-ast, Praktikerben még akciós hogyha érdekel esetleg valakit.A gép nagyon jó, viszont én 40m2 szoba hűtésére használom, 1 óra alatt 2 fokot lehűt. Viszont nem tudom hogy klíma függöny hiánya miatt van-e, de az első 1 óra alatt ahogy írtam is 2 fokot hűt, viszont utána stagnál, vagy nagyon lassan hűl már csak tovább a szoba hőmérséklete. 150 éves műemlék épület, régi nyílászárók, hőszigetelés nincs. Néztem Youtube-on videókat, ebből a videóból azért kiderül hogy van értelme a klíma függönynek.
Fekszem az ágyon és a lábamnál néha én is érzem hogy mintha egy kis meleg levegő odajutna, ritkán érzem, de érzem. Kíváncsi vagyok hogy mennyit fog hozni a klíma függöny.Egyik ismerősöm vásárolt pár napja klímafüggönyt, neki valami legolcsóbb mobil klímája van, 2,05kW a leírása szerint, ő nem volt megelégedve vele, felrakta a klíma függönyt és azt mondta hogy nagyon hasznos. Az a forró levegő amit kifelé fúj a klíma az elvezető csövön, annak egy jó része bent fog landolni, ez a függöny segít abban hogy ne kerüljön vissza a szobába.
-
Fruityloops
tag
Na arra az álláspontra jutottam, hogy mivel ugye klímára rohadtul nincs pénzem, mobilklímát meg az agyhalott közös képviselő és gondnok itt panelrengetegben nem engedi kivezetni ablakon a csövet, a léghűtő amit meg írtam nem ér semmit írtátok rá felesleges pénzkidobás, így beszerzek a meglévő ventillátorom mellé egy komoly nagy ventit, áldozok rá 15 ezret, a semminél ez is jobb lesz. :-(
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Hauptmann #45882 üzenetére
Minden klímát lehet wifi-vel ellátni, csak kérdés megéri-e? Sajnos a Fujitsu nem jeleskedik ebben. Azaz nem kis pénz, sok tízezer utólag hozzá. Nekem mondjuk abszolút nem hiányzik. Vam sokminden, amit okosítok itthon de speciel ezt nem. Igaz, csak fűtök vele, de ha elmegyek itthonról 18°C, hazaérek 22-24°C" éjjel 16°C a beállításom a tavirányítóval. Nyilván, aki szeretne hozzá, annak jól jön. 😊
Az meg, hogy kinek mi a jobb, szintén egyéni dolog. Elvileg egyik sem nagyon hibásodik meg. Fujitsu javítás mégis egyszerűbb talán, Mitshubishinek nincsen közvetlen szervize itthon. És mint mondottam a Fujitsu nagy hidegben is brutális meleget tud, amikor kell. De nagyon nem tévedhetsz egyikkel sem!bégé
-
tothjozsi96
addikt
válasz Fruityloops #45889 üzenetére
Klímafüggönyt kell venni és mehet az ablakon kifelé a cső.
-
kchris78
veterán
ez még a nagy meleg berobbanása előtt volt ugyhogy ez nem ér .
-
törölt tag
Háj!
Huszonöt fokos lett a ház, ez még kibírható, de beszorul a levegő azt pedig nem szeretjük. Ventilátort próbáltuk, idegesítően zajos és kevés levegőt mozgat. Klíma kell, ha már szellőztetőrendszerre nincs lóvé. A helyiség amiben lenne 45 nm és két rányíló 15 négyzetméteresben is kellene egy kis frissesség. A ház szigetelése rendben, így hiába a sok négyzetméter nem hinném, hogy nagy teljesítményű klíma kellene, hisz most is csak 25 fok van. A probléma szerintem a modulálás alsó értékével lenne. Mivel fontos a zajtalanság ezért két klímát néztem eddig, az itteniek alapján. Csak hűtésre.
Daikin ftxf 1.3-3.5 kw
Mitsu hr35vf 0,8-3.4 kw
Mást tud valaki esetleg? Javaslat? Ha később lesz esetleg valami jó/jobb ajánlat azt is megvárnám, nem sietek sehová.Árban nem szállnék el mivel, egy évben maximum, ha 20 napot menne. Vásárlás csak Magyarországról szerelve 350k a maximum. A szerelés is tök egyszerű, egy darab 70 centis falat kell átfúrni és kész.
-
erdey_a
addikt
válasz Fruityloops #45889 üzenetére
áldozz rá még egy kicsit és tegyél akkor már fel egy mennyezeti ventilátort.
az ilyen állványosokhoz képest más kávéház.
szüleimnél (idősek), panelban nagyon bejött.
arról nem beszélve, hogy alacsony és közepes fokozaton gyakorlatilag nincs hangja, egy 12 négyzetméteres szobában viszont nagyon kellemes légáramlatokat kavar huzathatás nélkül.
persze fel kell szerelni, bekötni 230-ba, satöbbi.Vérboci
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45890 üzenetére
Nekem is fűtésre kell elsősorban, a ház alapban hűvösebb az átagnál. A wifi egy dolog miatt lenne kényelmes, télen, mikor elindulok a munkából, távolról bekapcsolnám, és meleg lenne, mire hazaérek. Viszont, ugyanezt meg lehet csinálni időzítéssel is, úgyhogy ha túl nagy a felára a Fujitsunál a wifinek, nem kell.
A szervizháttér viszont nem utolsó szempont. Azt hiszem, az LTCA mellett teszem le a voksom, csak azt kéne tudni, hogy elég a 09, vagy a 12-es kell. 20 nm, két egybenyíló szoba, a belmagasság is alacsonyabb az átlagnál az ablakok ÉNY-DNY irányban vannak. A neten lévő kalkulátorok szerint elég a 09, de majd úgyis a szerelő mondja meg.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Smarttá tenni minden légkondit: [link]
-
NGA
addikt
válasz Victoryus94 #45871 üzenetére
"évi 15-30 nap használjuk néhány órát. (Ráaádsul 4-6 éves távon költözni is szeretnénk)"
Én is így gondolkodtam. De közben felszereltettem a klimát és:
- hétvégén, mikor kint 39 fok van, egész nap megy a klima
- hétközben a munkahelyemen bekapcsolom (wifis klima), majd mire hazaérek, hűvös a lakás.
- éjfélig járatom, ekkor kapcsol le magától (beállítom a kikapcsolást) ekkor már lehűl annyira a levegő.
- a lakás eladhatóságát jelentősen növeli egy beszerelt klima
- a klimát április-májusban kell beszereltetni, akkor másnapra van időpont -
Victoryus94
őstag
Emeleten van a háló-nappalink, és a dolgozószobám is.
Az a gond, ha kikapcsolom a klímát, visszamelegszik nagyon gyorsan.
A fentiek alapján az egyetlen előny az lenne, hogy halk (és hatékonyabb), tehát kevésbé zavarna hogy dolgozik mögöttem. De utána ha átmegyek a nappaliba filmezni, ugyanúgy megdöglök a melegtől, hiábya költök rá 4x ennyit. (vagy fizethezek 10x ennyit azért hogy mindkét helység klímás legyen)[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
igen. pontosan én is pont így látom. Halogattam 3 éve. Akkor nem tudom mennyivel lett volna olcsóbb, de gondolom az euró meg más dolog miatt olcsóbb lett volna.. Csak be kell ruháznom rá - későbbi lakás eladási árból kijön.. és amíg ott lakok addíg is megvan a KOMFORTérzete az embernek. Pedig azt gondolná az ember hogy nem kell, 26 fok van éjszaka okos ablaknyitással, nappal 27-28 talán most lehet feljebb meg pár tizeddel.. de a PÁRA az egyszerűen elviselhetetlen. és most még egy komolyabb lehűlés esetén is kellene 3 nap mire visszahűl.. hát az most nem lesz mert az minden lesz ami most jön csak nem rendes visszahűlés.. max ha éjszaka nyitja zárja az ember okosan az ablakokat továbbra is lehet fogni majd a melegedésen. Lehet a hűtést sokszor nem fogom használni csak a páramentesítést... Plusz ugye home office miatt nincs az hogy folyamatos irodába járás miatt annyira nem érzi az ember a meleget. Meg aludni is kell, van több tényező amihez nem akarom még ezt is felvenni mint alvásminőség csökkentő dolgot. Plusz ha telik rá.. Sokszor tapasztalom (magamon is..) hogy sok mindenre költ az ember (autó, szerviz etc) de egészségre - végülis ez az lehet mert azért ez terhelő helyzet ez a meleg - nem igen, vagy nagyon húzza az ember a száját egy kisebb összegű beruházásra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest