Új hozzászólás Aktív témák

  • tzol

    tag

    válasz asha07lcc #3477 üzenetére

    Ha jól értem, akkor a multi-split esetben nagyobb a minimálisan leadható teljesítmény. Ezen kívül van még más kompromisszum?

    Kicsit töprengtem ezen és nem értem a fenti állítás műszaki hátterét. Ha jól értem, akkor a kültéri egység egy bizonyos hőmennyiségnél kevesebbet nem tud elvonni a hűtőközegtől. Azonban ettől még a beltéri egység meg tudja választani, hogy ő mekkora hőt vonjon el, mégpedig a légáram erősségének a változtatásával, hiszen a levegő viszonylag jó hőszigetlő ha nem mozog. Ha a beltéri egység kevesebb hőt is elvonhat a környezetből, az csak annyit kellene, hogy jelentsen, hogy a hűtőközeg lasabban melegszik fel. Ennek alig lenne visszahatása a kültéri egységre, hisz a kültéri egység által leadott energia a hűtőközegben raktározódik éppen. Helyes a gondolatmenetem? Jól értem a működést, vagy valami fontosat nem veszek figyelembe?
    No itt jön egy másik komoly kérdés: mi az a jel, ami bekapcsolja a kültéri egységet? A kültéri egység figyeli a visszatérő hűtőközeg hőmérsékletét? Ez tűnik a legegyszerűbbnek számomra.

Új hozzászólás Aktív témák