Új hozzászólás Aktív témák

  • mgabi

    senior tag

    válasz pjen #25783 üzenetére

    Ez fólia nagy átverés, szinte semmit sem ér, mert annyi fényt nem ver vissza, hanem elnyeli, ezért a fólia felmelegszik, ami melegíti az ablakot, ami a szoba levegőjét. Ha sokat ver vissza akkor tükör lesz, de bent nem lesz fény. Ja és télen mi lesz??? Télen sem engedi be a meleget, mert nem aktív. Anno a főnököm, igy akarta megspórolni a nagyobb klímát az irodába. Mondanom sem kell, hogy melegebb lett, mint előtte. Következő nyáron szededhette le, és jött az újabb 8kW-os klíma egység.

    (#25785) csemberlen: Zsalúzia egy nagyon jó dolog (lenne), de baromi drága, és csak új épületnél megoldható, illetve bonyolult kivitelezni:
    -elektromos hálózat kiéptése
    -rejtett sülyesztett tok kiépítése a beton koszorúba és áthidalókba
    -hőhíd védelem!!! 15cm EPS a falon, zsaluzia mögött meg 5cm a minimum, de még így is necces, hogy nem penészedsz le
    -tök mindegy mit mondanak, ha fúj a szél hangos, ok a C lamella mondjuk 15kmh-tól zörög, a Z meg 20-tól, de akkor is
    - ezért szélvédelem és az automatika is kell hozzá
    - tisztítás halál, mert hidd el koszos lesz, mint állat, slaggal vagy gőz borotvával nem moshatod, mert elázik a fal és az eps felszívja, ami sose szellőzik onnan ki, hanem berohad és téglafal fogja a lakásba elpárologtatni 1-2 hónap alatt, illetve a szmogos homok foltot hagy a falon. Szóval egyenként kell őket végig törölni létrával.
    -Haveromnak is van. Egy új, közép kategóriás autó árát költötte rá az asszony miatt, de szidja, mint a bokrot. Nálunk is 1 hónap veszekedés volt, hogy nem lesz olyan, és pont. Lesz lakás szellőztető plusz egy kisebb klíma, és kész.

Új hozzászólás Aktív témák