Új hozzászólás Aktív témák

  • gabrielarky

    tag

    Sziasztok!

    Ma kaptam egy igen rossz hírt, amikor a házunkat szigetelték októberben, a már 6-7 éve fentlévő klímákat nem szakszerűen távolították el (a kültéri egységeket) így a gáz ugrott, illetve víz is kerülhetett a rendszerbe. A légkondis ismerős azt mondta, hogy ahhoz, hogy ehhez a 2 régi légkondihoz (Whirlpool, 150.000 HUF-ra becsülte + egy Midea ami 80.000) 10 kiló gázt vásároljon, állítólag le kell adni 20 kiló használat, ezt buktuk, fél év múlva nem állok neki kardozni ezen mert eredménye semmi sem lesz.

    A Whirlpool cseréjét a nappaliban munkadíjjal mindennel kompletten kb. 220.000 Ft-ból oldanák meg, a Midea cseréjét pedig 150.000-ért. Úgyhogy most sikeresen felvettem a szopóállarcot, mert meg lehet dögleni a lakásban és 370.000 HUF lenne a költség. A márkát egyelőre nem tudom, hogy mit hozna helyettük de nem is ez a lényeg.

    Az egyik helyiség a nappali ami max 30nm, a másik meg a dolgozó sarok + étkező + konyha ami mondjuk 20 négyzetméter. Természetesen a számítógépek is fűtenek mint állat. Az elmúlt években nem járattunk folyamatosan a kondikat, csak nappal pár órát, meg este lefekvés előtt a nappaliba egy órát. (Nyilván a dolgozósarok a számítógépekkel + étkező + konyha a melegebb, ott mondjuk napi 4-6 órát ment a Midea.

    Visszaolvastam a hozzászólások között és sokan javasoljátok a Gree-t. Az irodaházban ahol dolgozom, ilyen klímák vannak: Gree Style GWH09MA és teljesen jól teszik a dolgukat.

    Szerintetek ez jó választás lenne? Vagy mást javasoltok? Úgy olvastam, hogy ha nem folyamatosan egész nap mennek a légkondik, akkor az ON/OFF klíma a jobb választás, nem az inverteres.

    Megnéztem a Daikin-t is, de 4-500HUF / db az nem fehér embernek való.

    Az a kérdésem, hogy szerintetek jó választás ebből a Gree-ből 2db?
    Illetve mit lehet tenni a hibátlan beltéri egységekkel? + A kültérivel. Esetleg azokból lehet valahogy pénzt csinálni?

    Köszönöm előre is a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

    SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/

Új hozzászólás Aktív témák