Új hozzászólás Aktív témák

  • mrgergoke

    aktív tag

    válasz PuMbA #14331 üzenetére

    Így már világos, hogy mire gondolsz, viszont nem teljesen osztom a dolgot. Nézzünk egy gémernek keresztelt egeret. Van rajta a görgőn, meg a két billentyűn kívül egyik oldalt mondjuk plusz négy, a másikon meg plusz kettő, meg a görgő fölött egy DPI állító. Ezt nyilván azért keresztelték gémernek, mert a gyorsgombok megkönnyítik a pörgősebb, sikeresebb játékot. Persze, régen nem voltak, mert senkinek nem jutott még eszébe csinálni. Most már gyártják, bejött, és nem csak ráragasztják a gémer matricát, hanem tényleg valamivel többet tud egy random irodai egérnél. A billentyűzetekre ugyanez igaz. Van rajta mondjuk egy LCD kijelző, ahol a különböző játékokhoz lehet más-más működési profilokat beállítani. Van mondjuk háttérvilágítása a dizájn miatt. Van még 50 gombja, amik gyors elérést biztosítanak programokhoz, stb. Ez is többet tud, elkérhetnek érte többet. A több fogalmát most nem vitatnám, mert abban egyetértünk, hogy a gémer cuccokért aránytalanul többet kérnek el. Füles: több hangszóró van benne, több irányból jön a hang, jobban hallani a lépéseket játékban. Ebben viszont nem vitatkozom veled, mert ha tényleg igaz, hogy egy jobb sztereó is megcsinálja ezt, akkor nincs miről beszélni. Gémer videokártya: az aktuális csúcs a piacon, a tipikus megdögleszthetetlen kártya, ami folyékony nitrogén nélkül el sem indul. Eksztrákat nem tud, csak annyit, hogy tuningolásra van tervezve, bírja a durva overclockot.
    Nem akarom leírni minden egyes alkatrészre ezeket (ez már úgysem fórumtéma). Ezt is csak azért írtam ide, hogy kicsit szemléltessem az én nézőpontomat. A gémernek titulált cuccok optimális esetben tényleg nyújtanak valami olyat, amit az alap nem tud. Nem gyártják máshol, csak minőségben és dizájnban nagyobb odafigyeléssel, a használhatóságukat tekintve pedig kiemelkedő odafigyeléssel.
    Én ezt értem gémer alatt. Ha te ennek ellenére úgy látod, hogy csak világítós vackok, amikre rábiggyesztenek egy szép matricát és jól vannak tálalva, elfogadom a véleményed, de kár tovább vitáznunk erről :)

    https://rendeljkinait.hu/

Új hozzászólás Aktív témák