Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz nuke7 #84143 üzenetére

    Ha a tapasztalat (amihez valamennyi eredmény is tartozik) és a belfeccölt idő nem számít semmit, akkor minek van ez a topik? Vagy minek van bármilyen topikban összefoglaló?

    Te először kérdezted, hogy "Jó szenzor van benne, jó forma - mi kell meg?".

    Erre válaszoltam, hogy

    - bazári kinézet elhagyása
    - merev a kábel (Ez még akár videón is átjön, nem? Nem kell hozzá kézbe fogni – amúgy meg honnan tudod, hogy nem volt hozzá már szerencsém? Csak nem te is feltételezel?)
    - nehéz

    A szenzorról vagy a tepsis-palmos formáról szó sem volt, ezek közül egyik sem volt a "vallatószékben". A 3310 ugyan nem high-end érzékelő, de használhatónak számít komolyabb célokra is, igaz ez a használhatóság erősen függ a lencsétől és a firmware-től is, ami meg már rágcsálónként változik/változhat.

    Az első pontom, mint ízlés, maximálisan szubjektív dolog, de szerintem ez elég olcsó/bazári hatású/komolytalan benyomást kelt:

    Hozzáteszem mégegyszer, hogy szerintem, és nem a piros/fekete szín vagy a hüvelyküjj- + gyűrűs- és kisujjtámasz miatt. Abban is biztos vagyok, hogy ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül, de ez most irreleváns.

    Az megint más kérdés, hogy ha sok cucc megy át a kezeid között (és közben sok fullos ketyerét is használsz huzamosabb ideig, érdeklődsz a téma iránt, megbízható helyekről informálódsz), az ilyesmi megjelenésű stuffok általában nem számítanak annyira jó ómennek.

    Kivétel lehet, ezt soha nem is vontam kétségbe, vannak ritka kis drágakövek a szénkupacban. Az viszont biztos, hogy alapvetően a Speedlink nem a minőségi, igényes termékeiről ismert, remélem, ezt azért nem vitatod. Már az is egy nagy red flag, hogy a gyártói oldalon nem specifikálnak fontos részleteket, noha megesik, hogy a félelem abszolút fölösleges volt (nézd meg mondjuk a G-Wolves oldalát; legszívesebben elsírnád magad, olyan ijesztő – mint egy kínai scam site a 2000-es évek elejéről :DDD). Mindemellett az is igaz, hogy az utóbbi ~2 évben már nem kell tartani annyira a "dzsunka" vagy teljesen ismeretlen márkák (ebben a 2 évben megjelent) eszközeitől, mint amennyire korábban kellett, de azért az ördög nem alszik.

    Az is egy tény (és nem saját projekció), hogy a súlyozhatóság soha nem a csodacuccok ismérve volt, de a kitartó marketing bullshit az évek alatt megtette a hatását és sokakat bevont bűvkörébe (nyilván 95 százalékban nem a terminátorokat és terminátor palántákat). Szerencsére az utóbbi 2-3 évben végre egy értelmes trend vette kezdetét, és úgy tűnik, hogy nem is fog belátható időn belül alábbhagyni; ezt illene megköszönnünk a FinalMouse-nak. Ez a bekezdés ugyan nem volt tárgya a korábbi dialógunknak, de gondoltam, hogy megemlítem.

    A kábelt letudtam annyival, hogy még ha merev is, egy ezresből bőven megvan a paracord, szóval igazából nem lényeges, nem tétel, nem deal breaker szempont. Ettől elvonatkoztatva gyárilag is jöhetne valami könnyű, igencsak flexibilis madzaggal.

    A 110 gramm nehéz, és bár a tömegpreferencia is szubjektív, attól ennyi még nehéznek számít, és ez ismét nem saját idea, attól függetlenül, hogy magamtól is erősen így gondolom (FPS-re meg főleg, egyszerű fizikai miatt is; a könnyebbnél kisebb a tehetetlenség, kevesebb a súrlódás, kevesebb energiabefektetést igényel a mozgatás, és minél kevesebbet nyom valami, annál inkább érzed a karod meghosszabbításának, mintsem egy eszköznek, amit fogsz – ha alapvetően precíz kezeid vannak, jó a szem-kéz koordinációd, csak magadat szivatod a plusz tömeggel).

    Azt is hozzátettem, hogy kb. ez a 110 gramm az a tömeg, ami még az "észszerű" határon belül van, annak a legfelső szintje, de az megint egy másik lapra tartozik, hogy szimplán tudom, hogy akik durván skillesek, azok 10-ből 9-szer a (jóval) könnyebbet fogják keresni. Egyrészt mert én is eléggé kompetitíven toltam 2018-ig a dolgokat, másrészt aktívan kivettem a részem a vonatkozó communityben, és sok prót/semi-prót (meg a en bloc a legtöbb high skillert) "személyesen" is ismertem, az olvasott interjúk vagy periféria listák csak kiegészítés volt, nem az infószerzés egyedüli módja. Értsd ha például érdekelt, hogy valaki mit használt, akkor nem a netet bújtam hitelesnek látszó forrás után, hanem ráírtam, és megkérdeztem tőle.

    Nyilván nem mindenki hárdkór vadpuffogtat egész nap és/vagy jók az ízületei, ráadásul nem is érzi nehéznek a 110 grammot. Ha ezek mellett meg tudja kényelmesen fogni a patkányt, nem zavarja a kissé vérpistás dizájn (itt megkövetem magam, mert inkább kétpálcás, mint egypálcás, mivel sokkal GÉMERESEBBEKET™ is találni bőven, ez annyira nem vészes ilyen szempontból), a kábelt cseréli vagy ignorálja, akkor teljességgel szíve joga, hogy mire költi a nehezen megkeresett pénzét, hajrá.

    Te rákérdeztél, hogy mi kellhet még, én válaszoltam, sőt, még csak nem is tudtam le egy mondattal, hanem kész Háború és Békét gépeltem eddig, mint ahogy azt magad is láthatod. Hülye szokás tudom, mert megesik, hogy csak magamat szivatom, hogy ennyi időt beleteszek.

    "értem, tehát a világon csak azok a jó egerek amik a listában vannak. logikus. "

    Nem, nem ezt jelenti, a logikád hibás. Azt jelenti, hogy azok az egerek alaposan (némelyek évek alatt) ki vannak tesztelve és utána vannak járva olyan emberek által, akik pontosan tudják, hogy mit csinálnak, nem nyerészkedni akarnak rajtad, ráadásul ez az egyik hobbijuk is. Ebből kifolyólag szakmai szempontból jóval hitelesebb/megalapozott ajánlásoknak tekinthetők a táblázatban lévő bejegyzések, mint a random használd ezt meg azt az ilyen-olyan alsókategóriás gyártótól. Illetve a hasraütés és az educated guess között óriási különbség van. Általánosságokról beszélünk ugye. Ennyi és nem több, szerintem ribizly is így gondolta.

    Az interneten található egértesztek túlnyomó százaléka amúgy meg egy vicc (az angol nyelvűeket is bőséggel beleértve), és akik tényleg otthonosan mozognak a témában, azok ezt tudják. Van néhány hiteles forrás, de nem lehet velük Dunát rekeszteni. Magyar viszonylatban konkrétan ez a topik, szeretném hinni, hogy az utóbbi ~3 év PH!-s egértesztjei, meg egy-egy topiklakó LOGOUT blogja, még ha valamiért irritáló is lehet ezt elfogadni – én többről itthon nem tudok, viszont ha te igen, akkor tényleg ne tartsd magadban, mert minden ide betévedő vagy itt lézengő user profitálna belőle!

    /wall of text off

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák