Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mountain
tag
válasz lacko22 #2898 üzenetére
Mondjuk nekem a gyorsaság nem annyira számít, de én is efelé húzok.
Amúgy van ahol 2 év garival is megvehető, egy kicsit drágábban.
De sajna ezek az optikai cuccok idővel mindig kinyiffannak és hogy hogynem mindig a gar idő után. Az LG is 2,5 évig bírta (2 év gar volt rá).
Persze a több gari mindig jobb, és remélem ez a NEC tovább húzza majd, ha beruházok rá.who cares?
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Nálam néha előfordul néha egy kis tiltott anyagi haszonszerzés is, tehát használódnak.
Volt két Pioneerem, nem bírták az ütemet. Az LG-m az minden gond nélkül tette a dolgát, nem rontott, csak írt és írt. Lassabban olvas az átlagnál, de rendesen ír.
Szerintem ha jó LG-t fogsz ki, akkor nincs semmi gond.
Én midig tartottam a Pio (mostmár Plextor) mellett egy másik írót is, mert a kettő közül valamelyik általában olvasta a legrosszabb lemezt is.
Üdv KiborgÉsszel él az ember - mondá a kannibál!
-
Mountain
tag
egyre több jó pont jön az LG-re. Pedig a topic 99,99 %-a arról szól, hogy Samsung, LG ne, az felejtős. Plex a csúcs, persze árban is odaver, ami meg elérhető és jó: NEC, Pio, BenQ, Asus. Mondjuk nekem mint teljesen mezei felhasználónak, aki csak archiválja a saját dolgait, h elférjen a merevlemezén, nem volt panaszom az LG-re. Olvasott, írt, nekem meg ez kellett, persze bírhatta volna tovább (Pláne, h nem a napi 30 lemezes adag volt neki kiadva, akkor megérteném, h ennyi volt.). Ha jobb a NEC, mint az LG, gondoltam váltok, mivel árban ezek között az írók közt nem igen van lényeges különbség.
who cares?
-
:AMF:
senior tag
válasz Mountain #2897 üzenetére
Saját tapasztalat 4571A-ról:
- régebbi Verbákat gond nélkül olvassa (MCC - 01RG20, 02RG20, 002; Yuden000 T02), de a többi lemezzel sincs problémája (Ricoh,Memorex,Traxdata,Ridata) (Pio 107D-vel írva)
- egyáltalán nem csendes, bár ez engem nem zavar. Filmnézésre LG-olvasót használok (vagy a NEC-et drivespeedel) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacko22 #2898 üzenetére
LG 4160B-t használtam másfél évig, akkor meghalt, de hirtelen, és nem lasssan, soksok rontott lemezt hátrahagyva. Aztán garisan kaptam egy dobozos 4166B-t. Eszméletlen jó, sohasenki nem panaszkodott még, hogy ugrana bármi, igaz minőségi anyagra írok, csak külön kérésre és no garral egyébre.... Szóval, LG +1 pont,.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lacko22
aktív tag
Én csak azt ismerem el hogy az LG szinte mindent visszaolvas, de hogy megír mindent a megadott sebességen meg azt vissza lehessen olvasni normálisan azt nem merem garantálni. Láttam már egy pár elszomorodott tulajt. Inkább NEC vagy valami más. Nekem Pio 108 már két éves és nem hibázik ír és ír.
-
Mountain
tag
Na, köszi mindenkitől a segítséget.
Végül is NEC AD 7173A lett belőle, úgyhogy márkát váltottam.
Még éppenhogy csak kipróbáltam, remélem beválik.
Mondjuk hangja az van, ha felpörög, de majd drive speed vagy vmi.who cares?
-
Imy
veterán
Sziasztok!
Az ASUS notimban TSST DVD író van, és mintha kezdene behallni az enyim... A TSST-ről az ASUS notebook fórumban sem sok jót hallani!
Milyet lenne érdemes venni bele? Valami jót, és azért az ára se legyen túlzottan magas! És ha van benne egy kis extra, pl lightsrebe az sem gáz...
Szóval kérném a segítségeteket, mint gyártó/típus, mint bólt választásában. A boltnál az lenne a jó, ha elküldené, mert nem BP-i vagyok!
Köszi! -
Shadows
senior tag
vajon a h22n írja a lightscribeot???? gyors válasz kéne
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
őstag
válasz Apollyon #2892 üzenetére
Én még anno az első körben vettem egy PIO-111D-t, és a mai napig jól működik. Isemrettségi körömben van még kettő ugyanilyen meghajtó, és azokkal sincs gond eddig (kopp-kopp-kopp). Viszont az is igaz, hogy mindhárom át lett flash-elve 111L 8.29-re a LabelFlash miatt. Lehet, h szerencsések vagyunk???
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Most döglött be a régi cd-íróm és a kérdés adott. Milyet vegyek? Olyan kéne, ami sokáig jó, vagyis nem szarik be percre pontosan a garancia lejártával.Kizárt dolog, mert nem tudom. :)
-
lazydog
addikt
válasz Yeti910331 #2912 üzenetére
A NEC írók meglehetősen strapabíróak.
Gondolom nem kifejezetten CD írót akarsz venni, mert az nehezebb eset.
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
amerigo
aktív tag
Szevasztok!
Segítséget kérnék, ismeri valaki ezt?
NEC AD-7170S SATA Br:7758 HUF
ilyet szeretnék vásárolni, esetleg vélemények mellette-ellene....
[Szerkesztve] -
amerigo
aktív tag
Mondjuk jan. 2.-ig ráér
BUÉK! -
eddi
csendes tag
az volna a kérdlsem,hogy melyik irot vegyem?
pio 111d vagy asus 1608 p3s<< az élet nem egy habossütemény>>
-
nrbii
tag
Szerintetek a Samsung SH-S182M milyen író?
-
amerigo
aktív tag
válasz Quentin Ruby #2924 üzenetére
nem csikos
-
[w]
őstag
srácok, ezek között van-e égbe kiáltó különbség vagy mégis melyik a legjobb választás?
NEC 3550, 4570, 4571
PIO 111Dcmdr PETER W. VOLKOV
-
nrbii
tag
Mindenképp a Nec-et venném, mert a Pioneer nem írja a DVD-RAM-ot.
A két nec között az a különbség hogy a 4571 Labelflash-os, a 4570 meg nem.
Tehát NEC 4571 a legjobb író!!!!!
szerk.: a nec 3550 semmiképp sem, mert az sem írja a DVD-RAM-ot, és nem is Labelflash képes. Ja, és a Pioneer 111D sem, mert az sem ír DVD-RAM-ot, és egy mai írótól sztem már elvárható.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Az igazság kedvéért, annyi még idekívánkozik, hogy a türelmetlenség talán még nagyobb úr.
Egy kicsit is magára valamit adó boltban rendelésre meghozzák neked azt az írót, vagy egyebet, amit kinéztél magadnak.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy eddig az ASUS írói közül, csak a 1608-as van említve, a 1612-es nem. Nekem egy 1612BL dobozos íróhoz van szerencsém, ami egy LG GSA-4166B írót váltott le, ami elköltözött az örök lézermezőkre, miután szervízbe vittem - 68%-nál egy 2mm széles koncentrikus kört vésett az adatfelületre, ami desig-os volt, de olvashatatlan (előtte és utána nem volt gond )
Eddig jók a tapasztalataim, kivéve, hogy nem ismeri fel semmi LightScribe progi, így a LightScribe képességeit még nem próbáltam. Kíváncsi vagyok, hogy a registry buhera után működik-e majd - csak egy fél órája olvastam róla, ma este próbálom majd ki. Minden féle lemezt ismer és támogat, még a DVD-RAM-ot is. Eddig ~30 DVD-t írtam/töröltem vele és nem hibázott, nem nyafogott, csak dolgozott és dolgozott.
Üdv és boldog új évet mindenkinek!Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
slaci007
senior tag
-
Tutti-amigo
tag
Hali!
Nos akadt egy olyan ''lehetőségem'',hogy a jól bevált pio107d-met egy apró ráfizetéssel lecserélhetném 110d-re. Egyik ismerősöm aki számtech boltba dolgozik igencsak elijesztett tőle mondván, hogy sokat hoznak mostanság vissza belőlük! Ez érdekes, de bízom a srácba mert még nem vitt grízbe! Szóval szeretném tudni a ti véleményeteket is a pioról! Én a 107d-mmel meg vagyok elégedve.
Ti mit gondoltok? Előre is THX -
3x3y
aktív tag
válasz Tutti-amigo #2941 üzenetére
107-sed még tényleg jó író volt. A 108 is. A 109 és a 110 már hihetetlenül gyengére sikerült...tisztelet a kivételnek.
Hozzánk is rengeteget hoznak vissza a 110-ből, úgy átlagban napi 5-6 db-ot.
Vegyél Necet, mint ahogy a barátod sem, a Nec sem hagy grízbe...PF
-
őstag
Ha már belevágsz, akkor 111-et. A 110 veszettül gyenge lett. A NEC-ről sajnos nem tok nyilatkozni, de jókat hallani róla...
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
senior tag
Én is 107D-ről váltottam... NEC-re (4571A). Persze még mindig meg van az ''öreg cimbora'', csak azért nyugalmaztam, mert megkoptak a neki való 4/8* lemezek. Bár a NEC hangosabb, mint a Pio, ugyanúgy teszi a dolgát legnagyobb megelégedésemre.
-
Tutti-amigo
tag
Köszi srácok! Azt hiszem ezek szerint tényleg nem túl jó széria. Akkor nem hiszem, hogy belevágok a cserébe! Azért ha valakinek van tapasztalata még ne kímélje a forum-ot és a bill-jét!
-
whitezo88
nagyúr
üdv!
az alábbi 3 íróból kéne választanom:
DVD-RW NEC AD-7173A Beige LabelFlash, Super Multi, 18x DVD+R, 12x DVD-RAM OEM
DVD-RW NEC AD-5170A-01 Beige Super Multi, 18x DVD+R OEM
DVD-RW Pioneer DVR-111D Beige Dual Layer OEM
egy árban vannak. tehát meik éri meg jobban? a NEC-ek írnak DVD9et? mert nekem az kéne hogy tudja. -
senior tag
válasz whitezo88 #2946 üzenetére
Szvsz egyikkel sem jársz rosszul. Ha kicsit utánaolvasol, több véleményt is találhatsz a 7173A-s NEC-ről, a Pio-nak pedig saját topikja is van.
Bizonytalanság esetén javasolt a - mostanában mások által elég gyakran ajánlott - érmefeldobással való döntési módszer. Persze csak lejtős talajon, elkerülendő a ''mi van, ha élére esik'' problémakört.
Mindhárom író írja a DVD9 (Dual Layer) lemezeket. -
lacko22
aktív tag
Van egy Verbatim lemezem amit Nec 7173-al írtam, és ezt pioneer 110D -vel olvastattam vissza, sokkal lassabban tette mint a nec. A Nec ténylegesen tudta a 16 -szoros sebességet a Pio meg csak vagy 12X -esig ment fel de inogott a sebesség rendesen.
Én egy pontot adok a necnek.... -
PPeter
addikt
válasz lacko22 #2948 üzenetére
Lesz majd olyan lemez is, amit meg a NEC pörget(ne) mint egy őrült, 16x-osan, aztán belefagy a beolvasásba. Mindennek megvan a jó meg a rossz oldala egyaránt.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Calibos
addikt
Most vettem csak észre hogy vetted a fáradságot és a dilettáns népnek csináltál egy útmutatót többek közt „ Mik az ideális dvd-írás körülmények” témának.
Szomorúan konstatálom hogy mennyire tudatlan vagyok ezen a téren, ezen kívül verem a fejemet a falba hogy nem vettem hamarabb észre hogy az aláírásodban mi szerepel…
Vannak emberek akik értékelik a munkádat és remélem sokan veszik a ''fáradságot'' hogy elolvassák az írásaidat…
Nem hajlongani akarok előtted hanem megköszöni a fáradozásaidat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.